Dit wil je niet missen...

Zwemluier en broekje in één, de wasbare zwemluier is een uitkomst

Zwemmen, het is één van onze meest favoriete bezigheden met de kids. Wij gaan dan ook vrijwel wekelijks een keer zwemmen in het zwembad. Voor peuter- of babyzwemmen, maar ook recreatief. Maar wanneer we in ons koude kikkerlandje eindelijk weer eens de zon welkom mogen heten, is een uitstapje naar het strand natuurlijk helemaal het einde!

Lees ook: Mama dagboek #76: babyzwemmen maakt blije baby’s

Met kleine kinderen naar het strand

Met de zonnestralen van afgelopen week gingen we met het voltallige gezin dus naar het strand. Iets dat we eigenlijk, zolang we als een viertal door het leven gaan, nog niet gedaan hebben. Vorig jaar zomer was onze kleinste man nog zo klein, dat ik een strand niet ideaal vond. Lees: ik zag in mijn panische hoofd dat tere babyhuidje zo rood als een kreeft retour huiswaarts gaan. Bovendien is er voor baby’s ook weinig aan op een (heet) strand, dus dat feest ging afgelopen zomer aan onze neus voorbij. Deze keer doen we dat anders. Nu gaan we aankomend zomer voor het eerst met onze kids op vakantie naar het zonnige zuiden, en dus konden we afgelopen week mooi vast even droog oefenen met kleine kinderen op het strand.

Wat neem je mee naar het strand?

We spreiden onze handdoeken uit onder één van de weinige bomen en laden ons waar uit. Tegen de tijd dat we de tas hadden uitgepakt was de zon alweer onder. Want wat je wel allemaal niet meezeult naar het strand met kleine kinderen? Wat denk je bijvoorbeeld van UV beschermende zwemkleding, zonnebrand met een voldoende hoge factor, zwemluiers en zonnehoedjes. Ik maakte een lijstje met de meest noodzakelijke benodigdheden.

 • Zwemluiers
 • Zwemkleding (met UV bescherming)
 • Zonnebrillen
 • Zonnebrandcreme met een hoge factor (spf 50 of hoger)
 • Zonnehoedjes
 • Zonnebrillen
 • Zwembandjes
 • Schone luiers
 • Billendoekjes
 • Handdoeken om op te liggen
 • Handdoeken om mee af te drogen
 • Parasol of strandtentje
 • Voldoende drinken (in eventueel een koeltasje)
 • Strandspeelgoed (emmertjes, schepjes, ballen, etc.)

De wasbare zwemluier

Wanneer we naar het zwembad of in dit geval strand gaan, zeulen we ons dus een breuk aan benodigdheden voor kinderen, waaronder luiers. Naast zwemkleding is het namelijk aan te raden je kleintje een zwemluier aan te doen. Een zwemluier is een luier die bescherming biedt tegen (kleine) ongelukjes maar zich niet vol zuigt met water, zoals een normale luier doet. Toch vind ik het altijd maar een gehannes met die luiers, en goedkoop zijn ze ook niet bepaald. Toen ik dan ook voor het eerst hoorde van het fenomeen wasbare luiers was ik meteen nieuwsgierig. Toch heb ik er tot voor kort nog nooit echt kennis mee gemaakt. Totdat ik onlangs de wasbare luiers van Grace is Green mocht reviewen. Ik kreeg 2 wasbare zwemluiers toegestuurd en ik ben hartstikke om.

Zwemluier en broekje in één

De wasbare zwemluier van Grace is Green is een luier en een broekje in één. Super handig dus. Want het scheelt toch weer een aantal dingen meenemen naar het strand, of het zwembad. De wasbare luier is makkelijk aan te doen met behulp en sluit met 2 drukknoopjes aan de zijkant van de luier. De wasbare zwemluier sluit goed aan en bied bescherming tegen kleine ongelukjes. Bovendien zit de luier als een broekje en dus erg comfortabel. Geen dikke luierkontjes meer. De zwemluier helpt zelfs met het zindelijk worden, want voor onze peuter voelde het alsof hij geen luier om had. De wasbare zwemluiers van Grace is Green zijn er in allerlei leuke printjes. Voor alle ‘het oog wil ook wat’-mama’s (ik zei de gek) is een kek zwembroekje over de luier dus echt niet nodig.

Afijn. Onze mannetjes vonden het strand geweldig. Nu is onze koekepeer het strand niet geheel vreemd. Maar onze knorrepiet heeft, behalve in een zandbak, nog nooit het zand tussen zijn teentjes gevoeld. Hij bekeek het allemaal vol bewondering en hij woelde tevreden zijn mollige babyvoetjes in het warme, mulle zand. En de zwemluiers? Die werden goed bevonden en goed gekeurd. En dat lag niet alleen aan de vrolijke Bumbaplaatjes. De luiers zijn makkelijk en deden wat ze moesten doen. Bovendien was deze mama er ook blij mee. Na de strand- en zwempartij kiepte ik de luiers gewoon in de was, en voilà, schoon! En dan is het natuurlijk helemaal fijn dat je ons dierbare milieu er ook nog een beetje mee spaart.

Was jij al bekend met het fenomeen wasbare zwemluiers? En kende je de webshop Grace is Green al? Je vindt er naast zwemluiers ook leuke UV-zwemkleding en andere ecologische en biologische producten voor moeder en kind.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog