Dit wil je niet missen...

Je zou ze bijna vergeten die vaders… 5x inspiratie voor Vaderdag

Je zou ze bijna vergeten… en met de vele commercie die om Moederdag heen hangt al helemaal. Want ja, ja, aanstaande zondag is het weer zover. Dan mogen we ze in het zonnetje zetten. Verwennen, ontzien, knuffelen, laten uitslapen, cadeautjes geven, ontbijt op bed… You name it! Want aanstaande zondag, 19 juni, is het Vaderdag. En dat ze dat best wel een heel klein beetje verdient hebben, die extra aandacht, mag best eens gezegd worden.

Want ook vaders hebben het soms best zwaar. Zwaar met het energiezuigend kroost dat hun eens zo ontspannen en onbezorgde leven zo drastisch heeft veranderd. Het nageslacht dat hun dagen heeft verlengd en de nachten heeft verkort. Maar dat niet alleen, zwaar hebben ze het ook met de hormonale loeders van moeders die ze continue stoken met (heule, lange) ’to do’ lijstjes. Moeders die herhalend vriendelijke doch dwingende verzoeken indienen voor klusjes die o, zo belangrijk lijken in de ogen van moeders maar o, zo nietszeggend zijn in de ogen van vaders.

Ja, het is afzien als vader. Ik spreek overigens niet uit eigen ervaring, want ik ben immers geen vader maar moeder. Maar ik heb hier thuis wel zo’n vaderlijk exemplaar rondlopen. En aan het vaderlijk gezicht af te lezen, is het leven als vader niet een die per definitie over rozen gaat, wat overigens ook wel eens woordelijk wordt onderbouwd. Afijn, die vaders dus… Uit de grond van mijn hart zeg ik… zij verdienen het. Want zonder die vaders hadden wij moeders niet zulks prachtig kroost op de wereld kunnen zetten. Het kleine grut dat onze harten heeft gestolen, ons trots als een pauw heeft gemaakt en onze wereld verrijkt heeft.

Maar wat geef je nou aan zo’n vader? Naast natuurlijk dat zelf gefabriceerd, half uit elkaar vallend, doch met bloed, zweet en peutertranen in elkaar gezet knutselwerkje. Wat geef je aan een man, een wezen van mars, die nou eenmaal niet in katzwijm valt bij het zien van 3 potloodstrepen op een stukje papier ondertekend door zoon- of dochterlief. Wat geef je nou zo’n vaderlijk figuur dat van auto’s, voetbal of in mijn geval, van gamen houdt? Moeilijk toch?

Daarom hier 5 tips met kleinigheidjes speciaal voor vaders. Kleinigheidjes waarmee je het vaderlijk gezelschap in jouw huis kunt zeggen “ik waardeer je”, “fijn dat je er bent”, “lieve papa”, “wat moet ik zonder jou”… En dan na Vaderdag gewoon weer even het vuilnis buiten zetten graag!

1. Schoudertas

tas-vaderdag

(foto: Trendhim)

Is jouw vaderlijke huisgenoot veel op reis? Denk dan eens aan een schoudertas. Deze tas is gemaakt van canvas. Canvas is niet alleen mooi maar ook hartstikke sterk waardoor de tas echt jaren meegaat. Bovendien heeft deze tas een lekker, stoer karakter door de mooie, leren details waarmee de tas is afgezet. Daar kan vaders echt wel mee op reis.

2. Baardolie

olie-vaderdag

(foto: Trendhim)

Heeft jouw man een baard, net als die van mij? Wat denk je dan bijvoorbeeld van een lekkere baardolie. Want voor een man met een baard is een goeie, heerlijk geurende baardolie onmisbaar. Het verzorgt, verzacht en versoepelt de baard. Een prima Vaderdagcadeautje dus voor de baardige vaders.

3. Platte pet

pet-vaderdag

(foto: Trendhim)

Helemaal hip op dit moment, de platte pet. Is jouw kerel fan van de serie Peaky Blinders? Dan vindt hij die look vast ook heel tof. En dan kan zo’n oldschool platte pet natuurlijk niet in zijn garderobe missen.

4. Portemonnee

porto-vaderdag

(foto: Trendhim)

Welke vader wil dat nou niet, een mooie, zwart leren portemonnee. Volgens mij komt zoiets altijd wel van pas. Een praktische portemonnee gemaakt van echt leer en geleverd in een puik doosje.

5. Armband

armband-vaderdag

(foto: Trendhim)

Heb jij een outdoor man in huis? Zo’n eentje die het liefst buiten is, lange wandelingen maakt, wild kampeert of beter nog, graag op survival gaat? Denk dan eens aan een paracord armband. Want zo’n stoere survival armband is natuurlijk hartstikke gaaf. Een paracord armband is een armband gemaakt van een gevlochten parachute koord. Een echte survival gadget dus.

Bovenstaande items shop je bij Trendhim. Een leuke webshop vol met echte mannendingen en genoeg voor Vaderdag!

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog