Dit wil je niet missen...

De zomer TAG, we blikken nog één keer terug op onze gezinsvakantie naar Italie

Hoewel de zomer bij-na ten einde is (nee, nog niet, ikke wil dat nie-hiet). Werd ik toch nog even op de valreep van deze zomer getagd door Melanie van Bmellow om de Zomer TAG in te vullen. Super leuk natuurlijk. Want zo hoeven we nog heel even geen afscheid te nemen van de zomer.

Komt ie:

Wat is je favoriete zomerdrankje?

Wijn! Ik kan er vrij weinig aan doen, maar ik ben echt verslaafd aan wijn. Zomers drink ik het liefst een lekker, licht rosétje. Maar een fijn droog, wit slobberwijntje mag natuurlijk ook. Niet alcoholisch drink ik op vakantie graag Pompelmo. Iets dat ik hier in Nederland nog nooit ben tegengekomen. Pompelmo is een soort grapefruit frisdrank. En is echt alleen lekker wanneer het heul heet is, vind ik althans.

Lees ook: Mama dagboek #67: zonder wijn zou deze mama het (ook) niet volhouden

Wat is jouw ultieme zomerhit?

Wauw, daarvoor moest ik écht even YouTube raadplegen. Want een favoriet heb ik niet echt. Het nummer “Bla, bla, bla’ van Digi D’Agostino doet me altijd wel een vakantie denken.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Italië for sure! Na een afwezigheid van een jaar of drie gingen we er dit jaar eindelijk weer eens naar toe.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #1: de grootste camping en de Quest van inchecken

Hoe ziet jouw droomvakantie eruit?

Oef, weet je dat ik daar eigenlijk nooit over nagedacht heb? Ik heb geen specifieke reiswensen. Wel zou ik nog een aantal steden willen zien. In Europa maar ook nog wel daarbuiten. Heel graag zou ik een keer naar Kopenhagen willen. En ook Valencia, Madrid of Sevilla zou ik nog wel willen zien. Verder lijkt mij wat verder weg New York  intrigerend. Ook zou ik best eens voet op Japanse bodem willen zetten. Maar een echte droomvakantie? Die heb ik niet. Behalve dan met mijn gezin lekker met elkaar weg zijn, zoals we dat afgelopen jaar deden.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #3: kamperen op een grote camping, wat vonden wij ervan?

Ga je liever naar het strand of naar het zwembad?

In principe liever naar het strand. Maar omdat luieren op een handdoekje er met kids niet meer bij is, en je na een strandavontuur mét kinderen zand in elke lichaamsopening aantreft, is een zwembad mij ook prima. Cliché, maar als je kinderen het leuk hebben, dan geniet je zelf ook. En dat heb ik afgelopen vakantie aan de lijve ondervonden.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #2: het hagelwitte zwemparadijs van Camping park Albatros

Draag je liever een badpak of bikini

Hoewel ik echt verliefd ben op al die mooie opengewerkte badpakken van tegenwoordig, draag ik altijd nog een bikini. Ik vind dat toch het fijnst. Dan pak ik het meeste zon. Bruin worden is namelijk niet iets vanzelfsprekends bij mij en ik moet daar echt mijn best voor doen. Ik ga dus niet vrijwillig allerlei lichaamsdelen blokken, dat begrijp je wel.

Wat doe je het liefst in de zomer?

Buiten zijn, veel en lang. En het maakt mij niet uit waar. Ik hou van lang in de tuin zitten. Maar op een terrasje gedij ik net zo goed. En heerlijk met de kinderen buiten zijn, daar houd ik ook van.

Wat zijn je plannen voor deze zomer?

Onze plannen zijn al volbracht. Wij gingen, zoals je al kon lezen, met ons gezin naar Italië. We reden in een aantal dagen, via Duitsland en Noord Italie naar Toscane. Waar we 10 dagen verbleven om weer in een aantal dagen via het Gardameer en het Zwarte Woud terug te rijden. Wat was het heerlijk!

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #4: wat deden wij nog meer?

Als je op vakantie gaat, waar ga je dan heen?

Zie hierboven, Italië!

Aan welke zomer heb jij goede herinneringen?

Er is eigenlijk geen vakantie waar ik geen goede herinneringen aan heb. De vakantie dat wij met z’n tweeën op de bonnefooi reisden door het noorden van Italië was voor mij wel een bijzondere. Gewoon omdat we toen heel veel gezien hebben. Maar de vakantie die wij met onze kids beleefden hebben ook allemaal wat memorabels. Zoals afgelopen jaar, toen we in een heuse stal hebben geslapen.

Lees ook: Slapen in een stal

Dit was hem alweer. De zomer TAG, waarin ik nog één keertje terugblik op de fijne vakantie die wij dit jaar achter de rug hebben. De zomer die helaas alweer bijna ten einde is. Waardoor we weer een heel jaar moeten werken, alweer we wéér op vakantie mogen.

Wil je deze TAG ook invullen? Leuk, ik ben erg nieuwsgierig naar jouw zomerervaringen. Ik zou het leuk vinden als je mij dit dan laat weten.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog