Dit wil je niet missen...

Zelf leren eten… een kliederfestijn

Onze kleine kliederkont begint het zelf eten aardig meester te zijn. Althans, het is maar hoe je ‘meester’ definieert. Het voedsel zit hier soms van onder de tafel, tot zelfs boven aan het plafond gesmeerd. Huid en haar worden ingesmeerd met etenswaar. Geen plekje blijft onbesmet.

Zelf doen is zelf leren

Wij laten hem maar zijn gang gaan. Het is even de tanden op elkaar voor mama, zolang babylief zijn vork nog niet normaal rechtop kan houden. Maar ik heb me laten vertellen dat alleen door het zelf te doen, ze het snelst leren. Vallen en opstaan. Smeren en poetsen in dit geval. De hond vaart er overigens wel bij. Die is elk avondmaal vaste gast wanneer ‘restaurant kinderstoel’ zich opent.

Zelf leren eten, de kinderstoel

Over die kinderstoel hebben we het trouwens maar even niet. Die ziet er sinds dat babylief een (soort van) zelf eet, niet meer uit. Echt, in alle kiertjes en naadjes zit eten. Ik wist niet eens dat er op sommige plekken überhaupt kiertjes zaten.

Niet gevoerd willen worden

Overigens is dat zelf eten niet iets wat wij afdwingen. Sterker nog, meneertje wil niet eens gevoerd worden. Voeren is zo 11 maanden. Grote jongen die er een lepel met voedsel in krijgt. Nee, vakkundig went de kleinste man zijn hoofd af wanneer pogingen tot voeren worden ondernemen. Laat dat dus maar uit je hoofd als je wilt dat er iets in het buikje van babylief terecht komt.

Happy Mat

Toen maakte ik kennis met de Happy Mat. En hoewel ik er nog niet 1 heb kunnen uitproberen, werd ik wild van het design én het idee. De Happy Mat van EZPZ is een placemat en bord ineen dat zich vast zuigt aan de tafel.

Bord op de grond

Wat lijkt mij dat een uitkomst, zeker wanneer je bedenkt dat hier niet alleen vorken en lepels met enige regelmaat op de grond worden gegooid. Ook bord wordt met hetzelfde gemak op de vloer gekieperd. Liefst vol, want hé het is natuurlijk enorm leuk om te kijken waar al dat eten dat er op lag heen gaat.

Voor beginnend etertjes

Afijn, de Happy Mat doet dit dus niet. Eureka. Less mess, more fun, luidt de slogan van het merk dan ook. Ik moet zeggen: deze mama vindt dat kloppen als een bus. Less mess betekent namelijk niets minder dan less washes. Maar dat beginnend etertjes vol vertrouwen zelf leren eten is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Bovendien is de lachende vorm van de mat erg aansprekend voor kleine etertjes. Win-win dus.

Hij kan in de vaatwasser

Naast de Happy Mat is er ook een Mini Mat en een Happy Bowl. De Mini Mat past perfect op het blad van een kinderstoel en de Happy Bowl heeft in plaats van een bord een schaaltje. De placemats zijn gemaakt van een duurzaam siliconen, vrij van BPA, PVC, lood en weekmakers. Bovendien kan de Happy Mat in de vaatwasser, magnetron én oven. Vooral dat eerste vind ik best een plus (ik heb een broertje dood aan afwassen).

  

De Happy Mat van EZPZ is verkrijgbaar in de kleuren blauw, lime, koraal, grijs en de nieuwe Scandinavische kleuren Blush (faded roze), Sage (faded groen) en Berry. De Happy Mat is o.a. te koop bij Nybble, een leuke baby- en kinderspeciaalzaak gericht op innovatie producten van o.a. merken als Silly Billyz, Aden + Anais, SwaddleClipp, Kippins, Funkybox en GObabyGO.

Ik ben in elk geval enthousiast. De Happy Mat prijkt dan ook hoog op mijn wensenlijstje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog