Dit wil je niet missen...

Voor alle zakenmam’s: dé agenda voor de werkende moeder

Het is alweer even geleden dat ik het pakketje ontving. Ik zag het voorbijkomen in een persbericht en werd meteen enthousiast. Voor een werkende moeder als ikzelf, die naast moedert, werkt, in de avonduren blogt en ook nog ontwerpt, kwam dit namelijk als een godsgeschenk. Ik ontving een exemplaar van de Zakenmam Agenda en wat ik ervan vindt dat lees je vandaag.

Moeder: een chaoot eersteklas

Ik ben een chaoot eerste klas geworden sinds ik moeder ben. Waar ik bijvoorbeeld vroeger de meest gestructureerde vrouw op aarde was, is daar nu vrij weinig meer van over. Sommigen zeggen dat het komt omdat ik teveel aan mijn hoofd heb. Ik kocht daarom voor het afgelopen jaar een kleine agenda. Gewoon om al die zaken die in mijn hoofd rondzwermen eindelijk eens een plekje te geven. Die agenda bleek veel te klein voor alles wat in moeders bolletje huist. Ik gebruik ‘m dus te weinig en bedenk me weken later pas dat ik nog iets in mijn agenda had moeten opschrijven….

Werken en moederen zonder te plannen niet vol te houden

Chaotisch ben ik dus nog steeds, agenda of niet. Hoewel ik voor huishoudelijke zaken wekelijks braaf een lijstje maak, blijven vooral mijn nevenwerkzaamheden ongepland. Althans, ik plan ze wel, maar sec in mijn hoofd. Resultaat? Ik loop ervan over! Ik krijg het namelijk steeds drukker: met mijn blog maar ook met andere zaken. Steeds vaker krijg ik leuke aanbiedingen om samen te werken met bedrijven. Bovendien schrijf ik nog steeds met veel plezier voor het online ouder platform Moodkids, waar ik het ook niet bepaald minder druk mee krijg. En dan zijn er nog mijn werkzaamheden als grafisch ontwerpster. Ook daarvoor gaan de zaken steeds beter. Allemaal super natuurlijk. Maar naast mijn full time job én het moederschap, zonder te plannen, bijna niet meer te doen.

De Zakenmam Agenda voor werkende moeders

De Zakenmam Agenda kwam dus meer dan als geroepen. En hoewel ik geen échte ondernemer ben, althans zo zie ik mijzelf nog niet, ben ik wel degelijk een keihard werkende moeder. Ik bombardeer mijzelf hierbij dan ook meteen maar even als doelgroep.

‘Moeders met een eigen bedrijf zitten vaak in een spagaat tussen de activiteiten voor hun bedrijf en activiteiten voor het gezin. Voor Marieke Anthonisse, eigenaresse van Zakenmam, reden voor het ontwikkelen van een agenda die de werk- en privéagenda combineert. De Zakenmam Agenda 2018 helpt ondernemende moeders om overzicht te houden in hun drukke leven.’

De agenda voor huishoudelijke rompslomp én werk

Mag ik even Amen zeggen? Dit is namelijk precies naar waar ik op zoek was. Dé agenda die orde schept in mijn huishoudelijke rompslomp, maar ook al die andere dingen die een werkende moeder bezig houdt. Werken, afspraken, te schrijven blogs, te maken ontwerpen, afspraken voor de kinderen, schooldingetjes, you name it. Je kan het allemaal kwijt in de Zakenmam Agenda. In het jaar 2017 lanceerde Marieke voor de eerste keer de agenda voor de werkende moeder. Het was zo’n groot succes dat ze ook voor dit jaar besloot er een uit te geven. En hoewel ik er nu pas voor het eerst kennis mee maak, laaiend enthousiast ben ik er niet minder om.

De agenda gericht op de moeder die werkt

De Zakenmam Agenda 2018 bevat bij elk kwartaal én iedere week handige overzichten. Er is volop ruimte voor notities, elke week wordt je verblijd met een nieuwe power quote en elke maand opent met een focuspagina voor het bijhouden van doelen, zakelijke kilometers, inkomsten. Allemaal gericht op de werkende moeder. Bovendien bevat de agenda twee leeslinten en kun je dus jouw meest belangrijke pagina’s zo weer terug vinden.

Zakenmam Agenda 2018

De agenda is naast handig, ook nog eens prachtig vormgegeven. De roze harde kaft en de mooie illustraties binnenin maken van de agenda echt een feestje om in te vullen. Het is een 198 tellend boekwerk van 19,8 x 25 cm groot. Het formaat van de agenda is dus wat fors, maar wat mij betreft heulemaal perfect. Precies de ruimte die je nodig hebt, wanneer je zo druk bent als de werkende moeder die ik ben. De Zakenmam Agenda 2018 koop je online al voor € 34,99 inclusief verzending binnen Nederland.

Een goede balans vinden tussen werk en privé

Marieke Anthonisse, de bedenkster van Zakenmam, is zelf moeder van twee kinderen én zelfstandig ondernemer. Ze weet dus heel goed waar ze het over heeft. Zo weet ze als geen ander dat (bijna) elke ondernemende, werkende moeder met ongeveer dezelfde problemen kampt. Overzicht houden en een goede balans vinden tussen werk en privé. De missie van Marieke is dan ook om vrouwen hierbij te helpen, waarvoor ze onder andere trainingen en workshops geeft. Vanuit die gedachte ontwikkelde ze ook de Zakenmam Agenda.

“Ik geloof dat moeders de beste ondernemers ter wereld zijn, wij kunnen aan onze kinderen laten zien dat je zakelijk succesvol kunt zijn terwijl je er ook voor hen bent. Je kunt jouw eigen definitie van succes heel goed gaan waarmaken. De vrouwen waar ik mee werk zijn ambitieus om hun bedrijf succesvol neer te zetten en zij willen hierin hun eigen tempo aanhouden. Geen gestress en gedoe, gewoon stap voor stap groeien en bloeien,” aldus Marieke.

Rest mij alleen nog te zeggen dat ik enorm positief ben over deze agenda. En hoewel deze blog tot stand kwam middels een samenwerking, meen ik dit oprecht! Alleen al door er doorheen te bladeren, krijg ik zin om aan het nieuwe jaar te beginnen. De eerste doelen en afspraken zijn dan ook al genoteerd.

Ben jij ook een werkende moeder en kan je wel wat overzicht gebruiken? Dan kan ik de Zakenmam Agenda zeker aanbevelen.

En? Wat vind jij van zo’n agenda? Zou het je leven makkelijker maken?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog