Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: een werkende moeder met een blog

Ik heb dus een nieuwe hobby, mocht het je ontgaan zijn. Naast creabea bezig zijn, is schrijven mijn nieuwste hobby. Dus besloot ik als werkende moeder van 2, jawel: een blog te beginnen. Wauw, slim zeg.

Slim? Of toch niet…

…nou eigenlijk misschien wel niet zo. Want ik heb al zo weinig tijd als werkende moeder, laat staan dat ik tijd heb om te bloggen. Nu gaat dat schrijven nog wel. Ik schrijf namelijk recht uit mijn hart en die artikeltjes die vloeien redelijk moeiteloos uit mijn pen. Maar een blog onderhouden is meer dan dat, daar ben ik inmiddels wel achter.

Bloggen is meer dan schrijven alleen

Bloggen is dus veel meer dan het schrijven van alleen (leuke) artikeltjes en daar een foto bijzoeken of maken. Het onderhouden van social media en het opbouwen van een netwerk zijn ook reële onderdelen van ’the bloggerslife’. Ook het lezen van andere blogs en het reageren daarop zijn inmiddels heuse dagtaken geworden. Bovendien krijg je hierdoor zelf ook reacties op je eigen blogs (die overigens veel voldoening geven, laat daarover geen misverstand ontstaan) die de nodige tijd vergen. Ik kon mij voorheen nooit goed voorstellen dat er bloggers zijn die full time bloggen. Nu begrijp ik dat juist heel goed.

Aanmodderen of groeien

Na 2 jaar ‘zomaar wat aanmodderen’, heb ik met mijzelf afgesproken dat ik wil kijken of ik dit jaar mijn blog wat kan laten groeien. Ik heb mij daarom aangesloten bij veschillende bloggroepjes. Het voordeel is dat ik in aanraking kom met allerlei collega mamabloggers waar ik dagelijks tal van leuke blogs mag lezen. Maar de keerzijde is dat het me steeds meer tijd kost. Tijd die ik simpelweg niet heb. De vraag is nu: blijf ik aanmodderen of ga ik groeien?

Geen full time blogger

Ik ben een full time werkende moeder met een blog. Ik ben dus geen full time blogger, daarmee kan en wil ik mij ook niet meten. Ik heb dus ook niet de illusie dat ik dagelijks per sé een blog moet publiceren. Lukt dit wel, dan is dat leuk meegenomen. Lukt dit niet, so be it. Aan onderwerpen schort het overigens niet. Mijn ’to do bloglist’ is inmiddels langer dan mijn shopping wishlist (en die is lang kan ik je vertellen). Ik kan er simpelweg gewoon de tijd niet voor vinden om al die onderwerpen uit te werken. Ik werk immers 8 uur op een dag en heb ook nog een gezin.

What’s it gonna be?

Voor het moment haal ik nog steeds enorm veel voldoening uit het bloggen. Ik kan lekker van mij afschrijven en ik krijg energie van al die leuke reacties die ik krijg van collega bloggers. Waarvoor dank en ga daar vooral mee door. Ook de leuke samenwerkingen die ik mag doen dankzij mijn blog, zorgen ervoor dat ik nog steeds plezier heb in wat ik doe. Maar er komt een tijd dat ik keuzes zal moeten maken. Ga ik meer tijd steken in het bloggen en ga ik écht groter groeien? Of blijf ik simpelweg wie ik ben, de blog van een werkende moeder mét een blog.

Hoe doen jullie het?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog