Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: twee schepen, één kapitein

Het was even een weekje stil hier op de blog. Misschien is het je opgevallen, misschien ook niet. Maar ik heb achter de schermen zeker niet stil gezeten. Ik ben namelijk druk bezig geweest met deze website. Het is je waarschijnlijk nog niet opgevallen, maar er is wel wat veranderd. Deze keer een dus iets andere ‘Working Tuesday’. Kijk je mee?

Blogger, grafisch vormgever of toch beiden…?

Al een tijdje ben ik bezig met nadenken over hoe ik mij het best kan profileren. Ben ik nou blogger, grafisch vormgever, of ben ik beiden. Ik doe het allebei maar de focus lag de afgelopen tijd, in elk geval op deze website, meer op het bloggen. Logisch ook, want in bloggen gaat nou eenmaal rete veel (leuke, dat wel) tijd zitten. Toch heb ik onlangs ook weer een aantal leuke ontwerpklussen mogen doen. En hebben positieve gesprekken hierover, mij toch weer aan het denken gezet. Dus besloot ik deze website wat aan te passen. Ruimte te creëren voor ook die andere kant van mij. Mijn creatieve kant. En dat heeft er toe geleid dat ik ‘even’ van de online radar was.

Wat is er dan veranderd op je website?

Nou, kom maar mee, want dat laat ik jou graag even zien.

Twee websites in één

Allereerst heb ik mijn website nu opgedeeld in eigenlijk twee websites. Mijn blog, zoals jullie die kennen en zoals hij ook zal blijven, en mijn ontwerpstukje. Dit betekent dat je bovenaan in mijn menu nu twee hoofdstukken ziet: ‘Meet the blog‘ en ‘Meet the Designer‘. Ik hoef denk ik verder niet toe te lichten waarna deze hoofdstukken verwijzen.

Over mij als blogger

Als tweede heb ik mijn ‘over mij‘ pagina aangepast. Dat was nodig om duidelijk onderscheid te kunnen maken in wie ik ben als blogger, privé dus, en als grafisch vormgever. Ik heb mij dus als het ware opgesplitst in twee personen. En nee, ik ben niet rijp voor een gesticht. Afijn… Een nieuwe ‘over mij’ vroeg trouwens ook om een nieuwe foto. Daar tref je nu dus een recente foto van mij, waarop ik met mijn beide oogappels sta.

Over mij als grafisch vormgever

Voor het gedeelte over mij als grafisch vormgever moest er natuurlijk ook een pagina worden aangemaakt. Wel zo handig als men kan lezen wie ik ben en wat ik doe in die tak van sport. Zo gezegd, zo gedaan. Op die pagina tref je meteen de links aan naar de verschillende onderdelen van mijn portfolio. Want zo heb ik in het verleden al diverse geboortekaartjes en trouwkaarten mogen maken, heb ik aan de voet gestaan van diverse logo’s en huisstijlen, en is ook het maken van reclame en promotiemateriaal mij niet vreemd.

Twee schepen, één kapitein

En dat is misschien nog wel de meest opzienbarende verandering. Ik voegde namelijk mijn portfolio toe aan deze website. En daar zat nog best wat werk in. Maar het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Ik heb naar tevredenheid beide onderdelen kunnen integreren in deze website. Want daarvoor was ik in het begin nog wel een beetje bang. Hoe zou het uitpakken? Zou het één niet afbreuk doen aan het ander? Maar gelukkig, vind ik althans, is dit niet gebeurt. Vanaf heden ben ik dus niet alleen blogger vanaf deze plek, maar etaleer ik ook mijn werkzaamheden als grafisch vormgever, waar ik vanaf nu ook weer meer ’time and effort’ in zal steken.

En nu de hamvraag…. ratatataaah… Wat vinden jullie ervan?

O ja, en mocht het zo zijn dat je ondersteuning zoekt op vormgevingsgebied? Now you know where to find me!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog