Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: de dag van een werkende moeder #2

Ik vertelde vorige week iets over mijn dag als werkende moeder. Zo nam ik je mee in mijn ochtendplanning. Ik sloot af met het feit dat tegen de middag het voelt alsof ik er al een hele dag heb opzitten. Maar eigenlijk begint het dan pas. Lees je weer mee?

Lees ook: Working Tuesday: de dag van een werkende moeder #1

# 13:00 moeder back 2 work

Om 1 uur begint de tweede helft van mijn werkdag, die onverminderd doordendert tot pak en beet een uur of 17:00.

# 17:00 mijn bloedjes van kinderen ophalen

Rond 17:00 uur, indien mijn werk het toelaat, jump ik op mijn fiets om mijn bloedjes van kinderen van het KDV te halen. Gelukkig voor mijn kroost vinden ze het vaak zo leuk dat ik ze er maar moeilijk weg krijg (een hele geruststelling). Natuurlijk word ik blij verwelkomd met knuffels en kusjes, maar meestal word ik meteen meegenomen in het spel van peuterlief. Ik transformeer mij in een tijger en ren al grommend achter mijn peuter en zijn KDV vriendjes aan, tussendoor herhaaldelijk roepend dat we nu toch echt maar eens huiswaarts moeten gaan. Gelukkig protesteert babylief stukken minder en is hij binnen afzienbare tijd in jas en schoeisel gestoken.

# 17:30 ontspannen fietstocht van KDV naar huis

Pak en beet een half uur later fiets ik met mijn kroost vastgesnoerd in de kinderzitjes terug naar huize Roelina’s. Ongehaast en in alle rust fiets ik gezellig al keuvelend mét mijn kids huiswaarts. Eenmaal thuis begint voor deze werkende moeder de dag pas écht.

# 17:45 het huishouden in een half uur proppen

Wanneer ik thuis arriveer, ontdoe ik de kids eerst van hun jassen, tassen en schoenen en parkeer ik ze vervolgens heel pedagogisch onverantwoord voor de TV. Niet altijd, zo eerlijk moet ik zijn, maar heel vaak ook wel. Er moet immers gekookt worden en wanneer manlief dit niet doet, zal ik toch mijn handen vrij moeten hebben. Thank god voor Netflix. Tijdens het koken transformeer ik mij nogmaals, maar dit keer niet in een tijger, maar in een octopus met 1000 armen die het huishouden van een hele dag in een half uur propt. Want naast dat ik tegen voetballen schop, fietsjes duw en af en toe de hond aai, probeer ik gelijktijdig op te ruimen, de vaatwasser leeg te pakken en tussendoor soms ook nog een was te doen.

# 18:30 klaar om als gezin aan tafel te gaan

In de meest ideale situatie heb ik 18:30 uur het eten klaar. Dan gaan we met z’n allen aan tafel en eten we samen. Maar het zou huize Roelina’s niet zijn als het in de werkelijkheid vaak toch wat anders loopt. Ik mag dan van tafel gegooid bestek oprapen, de hond wegjagen, peuter aansporen zijn bord leeg te eten, weer bestek van de grond rapen, weer de hond wegjagen, dreigen met naar bed gaan als peuter nu toch ECHT zijn bord niet leeg eet. Als de eettafel verandert is in een natuurramp, is het meestal tijd om weer af te ruimen.

# 19:00 uitbuiken, opruimen én spelen

Na het eten hebben we heel even tijd om wat uit te buiken waarna ik meestal alweer vrij snel van tafel sjees om de keuken op te ruimen en de vaatwasser in te pakken. Ik heb nou eenmaal een broertje dood aan rommel en heb simpelweg geen rust voordat alles weer opgeruimd is. Tussendoor speel ik met de kinderen. Bouw ik torens van Duplo, speel ik verstoppertje met peuterlief of maak ik ellenlange ABCpuzzels door de woonkamer.

# 19:30 de hond uitlaten en mijn hoofd leegmaken: me-time

Meestal is het rond 19:30 dat manlief de kinderen naar boven brengt om ze klaar te maken voor bed. Dan hijs ik mijzelf in mijn jas, trek ik mijn laarzen aan en piep ik er samen met de hond een half uur tot een uur tussenuit voor een wandeling. Even geen gemoeder, geen werk, geen huishouden, even helemaal niets! Hoewel ik dan nog geen minuut heb stilgezeten, is dit voor mij echt even me-time. Mijn hoofd leegmaken en genieten van de stilte, donkerte en buitenlucht om mij heen.

# 20:00 knuffel- en kusjestijd

Om 20:00 uur keer ik meestal terug en zitten mijn oogappels gewassen en gestreken op de bank. Eén met een flesje, de ander met een kopje melk. Ik tap mijzelf nog een laatste kopje koffie in om daarna even rustig met mijn kroost op de bank te zitten en te kijken naar Paw Patrol, de liedjes van de DD-Company, Bumba of wat dan ook. We knuffelen wat, waarna ik ze niet veel later naar bed breng. Daar lees ik verhaaltjes voor, neem ik de dag door met mijn peuter en overlaad ik mijn mannetjes met kusjes, heel veel kusjes.

# 21:00 moeder heeft eindelijk tijd voor me, myself and I

Als ik nergens naar toe hoef die avond, en laten we eerlijk zijn meestal heb ik daar echt geen zin meer in, hijs ik mijzelf in een trainingsbroek, haal ik de laag make-up van mijn gezicht en werk ik nog even geestdodend door een berg wasgoed heen. Maar dan, daarna… is het toch echt tijd voor me, myself and I.

Meestal is het rond de klok van 22:00 uur dat ik terug keer beneden. Maar wie denkt dat ik dan stilzit, heeft het mis. Dan werk ik aan mijn blog, maak ik voor de fun of in opdracht grafische ontwerpen, pimp ik meubeltjes of werk ik andere creatieve hersenspinsels uit. Dat is mijn ontspanning. Heel soms kijken we een serie of een film. Maar echt helemaal niks doen? Dat doe ik (bijna) nooit.

Zou ik het anders willen? Nee. Heel eerlijk, zou ik hoeveel tijd ik ook zou hebben, altijd en elke minuut vol plannen met van alles. Het is de aard van het beestje en it keeps me going. Elke dag weer opnieuw.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog