Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: de blog verandert en een balans vinden tussen werken en het moederschap

Mogelijk misschien wel de laatste. Niet de laatste keer dat ik over het werkende moederschap zal schrijven, maar mogelijk wel de laatste keer onder de noemer ‘Working Tuesday’. Op deze ‘Working Tuesday’  zal ik je vertellen waarom, lees maar mee.

Die blog, daar moet ik wat mee

Vandaag even een iets andere blog. Geen blog over het moederschap, leuke to-do’s of kindermode. Nee, vandaag vertel ik wat over de blog ‘itself’. Althans, wat er gaat veranderen op deze blog. Niet zo schrikbarend veel hoor, dus wees gerust aan een ieder die het graag leest. Alleen dat ik wat ‘moet’  dat is wel (weer) duidelijk.

Lees ook: Working Tuesday: een werkende moeder met een blog

De balans tussen werken en het moederschap

Ik schreef er dus al eerder over, zoals je hierboven kon zien. En nog steeds wringt het ergens. In de twee jaar dat ik dan ook als blogger actief ben, is er al meerdere malen iets verandert hier. Want mijn draai, die ‘gezonde balans’ tussen werken en het moederschap, die heb ik nog altijd niet gevonden.

Ik kan mijn tijd als moeder maar één keer uitgeven

Zo ben ik van eens in de week bloggen binnen een jaar tijd gegroeid naar iedere dag bloggen. Dat wierp qua bezoekersaantallen direct resultaat op. De cijfers stegen waar ik bij stond. Maar de druk, de stress en het gevoel van ‘moeten’ ook. En daar werd ik niet blij van. Ik stopte dan ook niet veel later met het dagelijks bloggen en besloot uiteindelijk niet meer dan drie keer per week te posten. Logischerwijs zakte mijn bezoekersaantallen. Iets waar ik wederom niet heel blij van werd, maar waar ik nu vrede mee heb. Een dag heeft maar 24 uur en ik kan mijn tijd als moeder maar één keer uitgeven. Ik ben immers, naast moeder, ook nog full time werkend. Schrijf ik voor het online oudermagazine Moodkids en ben ik grafisch ontwerper.

Wat gaat er dan wél veranderen?

Afijn, wat gaat er dan wél veranderen? Niet zo schrikbarend veel, ik zei het al. Ik blijf voorlopig namelijk gewoon drie keer in de week posten. Alleen zal dit vanaf nu op vaste dagen zijn. Nu is het namelijk zo dat ik op bepaalde dagen, bepaalde onderwerpen behandel. Zoals vandaag een ‘Working Tuesday‘ is. Dan hebben we nog Ma-maandag, de WIN-woensdag, de DIY donderdag en de Fashion Friday. Je hebt het misschien niet zo één, twee, drie gemerkt, maar het was er wel. Het gaf mij houvast, een balans tussen werken en het moederschap. Maar mijn lezers waren ‘ a bit lost,’ zo bleek.

Maandag, woensdag en vrijdag een post,

Vanaf vandaag gaat dat dus veranderen. Eigenlijk alleen maar om mijn lezers weer meer aan mij te binden. Zodat zij, jullie dus, weten wanneer er iets nieuws online komt. Vanaf heden zal ik daarom op iedere maandag, woensdag en vrijdag een blog proberen te posten. Redelijk onafhankelijk van het onderwerp. Laat ik dat onderwerpen-gedoe dan helemaal los? Nee, dat niet. Mijn Working Tuesday blijft, maar wordt een Working Monday. En ik blijf natuurlijk gewoon mijn mama-dagboeken posten op de maandag. Op de woensdag zal ik over to-do’s met kids en (leuke) DIY’s gaan schrijven. De vrijdag blijft natuurlijk de Fashion Friday. Al het andere, zoals; winacties, reviews, TAG’s, lijstjes, you name it? Die verdeel ik over de drie dagen.

Meest gelezen artikelen

Tja en dan, zoals een echte blogger betaamt, nog even wat facts op een rij. Want wat waren in die (ietsjes meer dan) twee jaar tijd nou de meest gelezen artikelen? Komen ze:

De drie meest gelezen van de afgelopen twee jaar:

  1. ‘HELLO I’M …’ naamshirtjes
  2. Een Bumba feestje om nooit te vergeten, verjaardag nummer 2
  3. Small Rags, ik ben zooo in luv

De juiste balans tussen werken en het moederschap

Dat viel wel mee toch? Die veranderingen zijn wel te behappen naar ik aanneem? Ik hoop in elk geval dat ik met deze beslissing, weer een stapje dichterbij de juiste balans tussen werken en het moderschap ben. Zonder daar natuurlijk mijn trouwe lezers, jij dus, daarin tekort te schieten. Want stoppen? Dat ben ik voorlopig nog niet van plan. Ik hoop daarom van ganser harte dat jullie nog steeds graag terugkeren naar deze ‘online zin en onzinplek over het leven van een werkende moeder’. Zodat ik nog even door kan gaan met dat wat ik leuk vind. En wie weet, verander ik het nog wel eens. ‘Verandering van spijs doet eten, niet waar?’

Wat vindt jij van mijn beslissing om op vaste momenten te posten? Doe ik er goed aan? En blijf je daardoor terugkomen? Ik hoop natuurlijk van wel, maar elke suggestie om deze blog beter, leuker of wat dan ook te maken, is uiteraard meer dan welkom.

Rest mij alleen nog te zeggen: dank je wel! En tot morgen 🙂

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog