Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: de blog verandert en een balans vinden tussen werken en het moederschap

Mogelijk misschien wel de laatste. Niet de laatste keer dat ik over het werkende moederschap zal schrijven, maar mogelijk wel de laatste keer onder de noemer ‘Working Tuesday’. Op deze ‘Working Tuesday’  zal ik je vertellen waarom, lees maar mee.

Die blog, daar moet ik wat mee

Vandaag even een iets andere blog. Geen blog over het moederschap, leuke to-do’s of kindermode. Nee, vandaag vertel ik wat over de blog ‘itself’. Althans, wat er gaat veranderen op deze blog. Niet zo schrikbarend veel hoor, dus wees gerust aan een ieder die het graag leest. Alleen dat ik wat ‘moet’  dat is wel (weer) duidelijk.

Lees ook: Working Tuesday: een werkende moeder met een blog

De balans tussen werken en het moederschap

Ik schreef er dus al eerder over, zoals je hierboven kon zien. En nog steeds wringt het ergens. In de twee jaar dat ik dan ook als blogger actief ben, is er al meerdere malen iets verandert hier. Want mijn draai, die ‘gezonde balans’ tussen werken en het moederschap, die heb ik nog altijd niet gevonden.

Ik kan mijn tijd als moeder maar één keer uitgeven

Zo ben ik van eens in de week bloggen binnen een jaar tijd gegroeid naar iedere dag bloggen. Dat wierp qua bezoekersaantallen direct resultaat op. De cijfers stegen waar ik bij stond. Maar de druk, de stress en het gevoel van ‘moeten’ ook. En daar werd ik niet blij van. Ik stopte dan ook niet veel later met het dagelijks bloggen en besloot uiteindelijk niet meer dan drie keer per week te posten. Logischerwijs zakte mijn bezoekersaantallen. Iets waar ik wederom niet heel blij van werd, maar waar ik nu vrede mee heb. Een dag heeft maar 24 uur en ik kan mijn tijd als moeder maar één keer uitgeven. Ik ben immers, naast moeder, ook nog full time werkend. Schrijf ik voor het online oudermagazine Moodkids en ben ik grafisch ontwerper.

Wat gaat er dan wél veranderen?

Afijn, wat gaat er dan wél veranderen? Niet zo schrikbarend veel, ik zei het al. Ik blijf voorlopig namelijk gewoon drie keer in de week posten. Alleen zal dit vanaf nu op vaste dagen zijn. Nu is het namelijk zo dat ik op bepaalde dagen, bepaalde onderwerpen behandel. Zoals vandaag een ‘Working Tuesday‘ is. Dan hebben we nog Ma-maandag, de WIN-woensdag, de DIY donderdag en de Fashion Friday. Je hebt het misschien niet zo één, twee, drie gemerkt, maar het was er wel. Het gaf mij houvast, een balans tussen werken en het moederschap. Maar mijn lezers waren ‘ a bit lost,’ zo bleek.

Maandag, woensdag en vrijdag een post,

Vanaf vandaag gaat dat dus veranderen. Eigenlijk alleen maar om mijn lezers weer meer aan mij te binden. Zodat zij, jullie dus, weten wanneer er iets nieuws online komt. Vanaf heden zal ik daarom op iedere maandag, woensdag en vrijdag een blog proberen te posten. Redelijk onafhankelijk van het onderwerp. Laat ik dat onderwerpen-gedoe dan helemaal los? Nee, dat niet. Mijn Working Tuesday blijft, maar wordt een Working Monday. En ik blijf natuurlijk gewoon mijn mama-dagboeken posten op de maandag. Op de woensdag zal ik over to-do’s met kids en (leuke) DIY’s gaan schrijven. De vrijdag blijft natuurlijk de Fashion Friday. Al het andere, zoals; winacties, reviews, TAG’s, lijstjes, you name it? Die verdeel ik over de drie dagen.

Meest gelezen artikelen

Tja en dan, zoals een echte blogger betaamt, nog even wat facts op een rij. Want wat waren in die (ietsjes meer dan) twee jaar tijd nou de meest gelezen artikelen? Komen ze:

De drie meest gelezen van de afgelopen twee jaar:

  1. ‘HELLO I’M …’ naamshirtjes
  2. Een Bumba feestje om nooit te vergeten, verjaardag nummer 2
  3. Small Rags, ik ben zooo in luv

De juiste balans tussen werken en het moederschap

Dat viel wel mee toch? Die veranderingen zijn wel te behappen naar ik aanneem? Ik hoop in elk geval dat ik met deze beslissing, weer een stapje dichterbij de juiste balans tussen werken en het moderschap ben. Zonder daar natuurlijk mijn trouwe lezers, jij dus, daarin tekort te schieten. Want stoppen? Dat ben ik voorlopig nog niet van plan. Ik hoop daarom van ganser harte dat jullie nog steeds graag terugkeren naar deze ‘online zin en onzinplek over het leven van een werkende moeder’. Zodat ik nog even door kan gaan met dat wat ik leuk vind. En wie weet, verander ik het nog wel eens. ‘Verandering van spijs doet eten, niet waar?’

Wat vindt jij van mijn beslissing om op vaste momenten te posten? Doe ik er goed aan? En blijf je daardoor terugkomen? Ik hoop natuurlijk van wel, maar elke suggestie om deze blog beter, leuker of wat dan ook te maken, is uiteraard meer dan welkom.

Rest mij alleen nog te zeggen: dank je wel! En tot morgen 🙂

 

26 reacties op dit bericht

Is ook wel fijn om bepaalde vaste dagen te bloggen. Eerder was het van mij ook meer een moeten, maar dat heb ik ook los kunnen laten. Er gaat veel tijd inzitten en zo kun je je tijd ook beter indelen.

Ik hoop wel dat het zo voor mij gaat uitwerken, maar we zullen het zien.

Ik ben een trouwe volger. En dat ritme wat je had, had ik niet eens door. Dat komt omdat ik alleen blog als het me uitkomt, maar ik probeer om de 4 dagen iets te plaatsen. Soms lukt 3 me. Ik heb zeker vaste lezers (want niet iedereen laat reacties achter), maar uiteraard niet zo waanzinnig veel vergeleken als ik elke dag zou bloggen. Dus ja, het zou geweldig zijn om meer volgers te hebben. Maar weet je, ik word niet blij van zo’n ritme en het ‘moeten’. Daar word ik dus niet gelukkig van en dus kies ik er bewust voor om vooral mezelf op de eerste plek te zetten. Past ook weer bij mijn blog die ik vandaag plaatste. Ik ben in ieder geval dankbaar voor mijn trouwe volgers en daar ben jij er één van! Thanks!

Aah top, lief. Ik ben idd ook een trouwe volger van jou. Jouw verhalen spreken mij enorm aan, de manier waarop je schrijft over veel diverse onderwerpen maar toch allemaal vanuit een bepaalde kern. Maar goed, dat wist je al wel :). En ach, bewust klein blijven heeft ook wel wat, vind ik. Je blijft zo in elk geval wel authentiek

Ik doe het ook echt graag elke dag. En als vrije vogel kan dat, heerlijk!!

Ik blijf hoe dan ook terug komen hoor! Ik zie het altijd wel wanneer er iets nieuws te lezen valt. Ikzelf houd er op mijn eigen blog niet zo van om vaste rubrieken in te bouwen. Dan mis ik dat vrije. En ieder doet zijn of haar ding. Lekker door bloggen Roelina. Je doet het goed!!

Ah lief Cynthia, like wise. Jij bent inderdaad de echte vrije vogel, maar post wel dagelijks. Dat lukt mij helaas niet.

Patricia ( Mommy Stories) says:

Herkenbaar hoor! Ik probeer om de dag te posten maar dat lukt ook niet altijd. Dan baal ik stiekem wel een beetje. Ik denk dat op vaste dagen wel een hele goede is. Je hebt zelf ook een schema en dat geeft minder druk. En de lezers weten waar ze aan toe zijn. Ik blijf lekker lezen hoor, je hebt een hele mooie blog!

dank je voor je compliment. Ik kom ook graag bij jou! Ik baal ook als het niet lukt, en daar baal ik dan ook weer van. Ik hoop dat een schema mij rust geeft, we zullen het zien.

Heel slim van je! (herkenbaar ook) Het draait allemaal om de juiste balans. Knap dat je vaste blogdagen kunt volhouden. Ik blog maar gewoon wanneer het me uitkomt en doe op die manier dus niet echt aan binding 😉

Kan ook prima werken hoor, maar goed ik wil toch eens proberen of het uitmaakt.

Heel herkenbaar. Ik ervaar het gevoel van ‘moeten’ ook een beetje op het moment en loop daardoor juist mega vast. Ik laat het nu een beetje los zolang ik nog zowel in loondienst als voor mezelf werk, hopelijk lost de stap naar volledig zzp’er zijn een hoop op!

Wauw, dat alleen al vind ik zo knap. Volledig overstappen naar ZZP. Wat een lef! Petje af!

Heel herkenbaar Roelina. Ik blog ontzettend graag, maar heb het grote ‘moeten’ losgelaten. Kom ik tijd tekort? Dan zij het zo, morgen weer een dag! Je trouwe lezers blijven toch wel terugkomen.

Vaste dagen doe ik trouwens ook niet aan. Ik begon ooit ook met drie dagen per week (ma-woe-vrij). Binnen twee weken was het al dagelijks en nu verschijnt er soms maar zo een paar dagen niks…

Dat is ook zo, ik merk wel dat die regelmaat mij ook rust geeft. Anders wordt het voor mijn gevoel te vrijblijvend.

Sylvia - alovelyadventure says:

Hier ook zo’n probleem.. Ik vind het erg moeilijk om die balans te vinden tussen Bloggen en andere zaken. Ik wil supergraag groeien met mijn blog.. maar meer dan 3x pw zit er gewoon voorlopig niet in. Hopelijk als zoë straks naar school gaat. Maarssen dat zien wel tegen die tijd wel weer

Tja die groei, dat herken ik dus. Ik probeer ook geduldig te zijn naar de toekomst toe.

Slim! Ik heb dat dus niet met als resultaat dat ik nu nauwelijks blog. Dit is echt door tijdgebrek en andere prioriteiten momenteel, maar vaste dagen is misschien ooit een slim idee voor mijzelf.

Soms zijn andere prio’s echt belangrijker, daar moet je ook aan durven toegeven. Ik vindt dat juist heel knap, dat je dat ‘kunt’.

Mooi hoe je dat schrijft: dat je tijd als moeder maar 1 keer kunt uitgeven. Ik ben zelf geen moeder, maar ik zoek ook vaak naar een goede balans. Bloggen gaat gewoon veel tijd inzitten. Ik kom hier trouwens graag!

Bloggen kost erg veel tijd idd. En leuk dat je hier graag komt, het is wederzijds 🙂

Ik snap je helemaal. Ik plaats ook drie artikelen per week, di, vr en zo. Is voor mij wel de max. Maar het is wel heel prettig om die vaste dagen te hebben. Al is mijn motto ook, als het niet lukt, dan maar een dagje later. Ook voor moeders zijn de drie R en belangrijk toch! En ook ik kom graag op je Blog.

Die drie Ren zijn zeker belangrijk! En dank je wel dat je hier graag komt.

Die balans blijft ook hier een dingetje hoor!
Zeker nu ik de laatste tijd zo vaak alleen ben. Krijg het maar allemaal rond als ‘alleenstaande’ mama op zo’n moment.
Gelukkig zijn er wel de centjes omdat papa gewoon even in het buitenland zit, maar er wel ‘is’

Je bent trouwens super bezig! Ik kom hier graag!

Ah dank je wel, dat is lief. Alleenstaande mama zijn (althans, soort van) is ook best pittig lijkt me.

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Moederschap
Hooked aan mijn iPhone 7: de mobiele telefoon TAG

Ik hoef je niet uit te leggen dat ik gék ben op lijstjes. Ik lees deze dan ook maar wat graag bij anderen en neem...

Sluiten