Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: 10x waarom moeder geen zin heeft om te werken

Het wordt weer zo’n dag. Ik voelde het al toen ik vanmorgen met lood in mijn schoenen op stond. Gaande weg de ochtend werd dat gevoel alleen maar sterker. Lees je mee met de 10 redenen waarom ik ZO geen zin had om te werken?

Ik ben natuurlijk weer eens veel te laat naar bed gegaan. Maar ik was zo lekker bezig achter mijn laptopje. Lekker aan de keukentafel met onze nieuwe openslaande deuren nog open. Een fris windje dat tegen mijn benen blies. Een fijn rosétje dat zo heerlijk smaakte. Ik blogde nog wat en voordat ik het wist was het alweer over 12en.

10 redenen waarom ik geen zin heb om te werken

Je raad het al, ik had dus vanmorgen geen zin om te gaan werken. En ik kan wel 10 redenen bedenken waarom niet, lees je mee?

#1 Ik lag nog zo lekker vanmorgen

Ik heb gewoon die hele wekker niet gehoord. Ik twijfel zelfs of ik hem überhaupt wel gezet heb. Kan me in elk geval niet herinneren dat hij is afgegaan. Ik schrok dan ook bruut wakker toen ik ergens diep van binnen voelde dat het tijd was om op te staan. Gek is dat zo’n gevoel. Want ik word altijd nét op tijd wakker wanneer ik mij verslaap.  Net op tijd om het nog een soort van te redden, zonder dat het schaamrood mij op de kaken komt te staan als ik aankom op mijn werk. Ik had dan ook totaal geen zin om op te staan. Mijn bed lag nog zo lekker en ik was nog lang niet uitgeslapen. Ja, ja, ik weet het: “moet je maar eens op tijd naar bed gaan.”

#2 Zoonlief lag nog zo heerlijk tegen mij aan te knuffelen

Vannacht meldde zich één van mijn oogappels. Geen idee wat er aan de hand was maar meneertje zat rechtop in zijn bed. Ik kan geen weerstand bieden aan zijn gejammer, zeker niet op dat tijdstip. Dus plukte ik hem met slaapzak en al uit zijn ledikantje. De kleine frummel heeft prinsheerlijk tussen ons in geslapen. Wanneer je dan ’s morgens wakker wordt en je zo’n warm, klein dreumeslijfje tegen je aan voelt, wil ik het liefst gewoon lekker blijven liggen. Maar helaas….

#3 Er ligt een dikke stapel was waar ik van het weekend echt geen zin in had

Ik had er van het weekend geen kracht voor. Die was… Het ligt er dan ook nog net zo bij als dat het aan het begin van het weekend deed, onaangeroerd. Het liefste zou ik daar vandaag wat aan doen. Maar dat gaat niet, ik moet werken. Wanneer ik vanavond thuis kom, ligt het er dus nog net zo. En dan heb ik, na een hele dag werken en mijn oogappels missen, er vast ook geen zin in. Dus ligt het er hoogstwaarschijnlijk morgen nog…

#4 Allebei mijn zoons moesten huilen toen ik ze achterliet bij het KDV

Dat gebeurt eigenlijk nauwelijks. Onze jongste huilt wel eens wanneer ik hem overdraag aan de juffen op het KDV. Maar de oudste die is meestal niet te houden wanneer ik hem bij het KDV breng. Vanmorgen was dat anders en begon hij hard te huilen om mama toen ik weg wou gaan. Mijn moederhart brak meteen in tweeën. Des te minder had ik zin om te gaan werken, dat snap je.

#5 Ik heb alleen maar saaie vergaderingen vandaag

Deze behoeft geen verdere uitleg… YAWN!

#6 Ik moet (weer) werken zonder muziek

Twee van mijn collega’s kunnen zich niet concentreren met de radio aan. Het is dus afgezien van wat getik op toetsenborden vaak behoorlijk stil op kantoor. Ik kan dat steeds minder verdragen merk ik. Kan mij eigenlijk veel beter concentreren mét muziek. Dus stop ik dan maar mijn oordopjes in mijn oren.

#7 Het gezelligste collegaatje van de afdeling is nog steeds met zwangerschapsverlof

Het ene moment is het kei gezellig op kantoor, maar er zitten ook dagen tussen dat dit niet zo is. Dan is het gewoon hartstikke saai. Nu is het zo dat het collegaatje waar ik het meeste lol mee heb, er ook nog eens niet is. Die is met zwangerschapsverlof en blijft ook nog wel even weg. Dat maakt het, op dagen dat ik toch al geen zin had, nóg saaier.

#8 Het belooft prachtig weer te worden vandaag

Zucht… met mooi weer is het nog eens extra moeilijk om me tot werken te zetten. Dan kan ik wel 100 andere dingen bedenken die ik graag zou doen. Lekker naar het strand bijvoorbeeld. Of in de tuin zitten en met mijn kids in hun zwembadje spelen. Helaas zit ik op kantoor in een loeiende airco waar ik alleen maar droge ogen van krijg.

#9 Het is rustig op het werk

Het is vakantieperiode en dat betekent dat er minder te doen is op kantoor. Logisch, de helft van het personeel is er niet en de branche ligt op zijn gat. Dit betekent dat ik alleen maar rotklusjes zit te doen. Dingen waar je in de hectiek van alledag vaak niet aan toe komt, maar in de vakantieperiode ineens tijd voor hebt. Blech, het maakt de dagen er niet korter op.

#10 iedereen is of gaat met vakantie

Ik heb het er al op zitten. Twee weken geleden kwamen wij terug van onze heerlijke, zonovergoten vakantie. Wat was het fijn en wat hebben we genoten. Zo vroeg met vakantie gaan heeft een hoop voordelen, maar ook nadelen. Want wanneer je terugkomt en je eigenlijk alweer vergeten bent dat je überhaupt op vakantie geweest bent, gaat iedereen om je heen ineens weg. En dan duurt het vooruitzicht van een heel jaar werken tot de volgende zomervakantie wel erg lang.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #1: de grootste camping en de Quest van inchecken

Even doorbijten tot 17:00

Dat waren de 10 redenen waarom ik geen zin heb om te werken vandaag. En als je mij laat gaan kan ik er zo nóg 10 bedenken. Maar er moeten toch centjes verdiend worden. Dus gaan we maar weer aan de bak. Hopende op tijden dat ik weer meer gemotiveerd ben om aan het werk te gaan. Wanneer het regent buiten en je niks beters kan bedenken ofzo.  Voor nu is het dus even doorbijten. De klok vooruit kijken en hopen dat die gauw 17:00 slaat. Want dan mag ik mijn oogappels weer ophalen uit het KDV. De lachende snoetjes die blij zijn om hun mama weer te zien. Haar overladen met kusjes omdat ze haar zo gemist hebben vandaag. Heerlijk! Ik kijk er nu al naar uit.

Heb je nog aanvullingen op dit lijstje? Ik hoor graag waarom ook jij soms geen zin hebt om te werken.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog