Dit wil je niet missen...

Working monday: werkende moeder, bergen werk verzetten

Herken je dat? Wanneer je op de klok kijkt en denkt: oooh, de avond is nog jong. Ik kan nog bergen werk verzetten. Ik heb dat regelmatig. Echter, wanneer ik dan wéér op de klok kijk, is de avond van deze werkende moeder ineens omgevlogen. Maar of ik dan bergen werk verzet heb? Dat voelt veelal niet zo.

Lees ook: Working monday: de werkende moeder heeft het druk

Bergen werk verzetten als werkende moeder

Met die bergen werk, valt het dus vies tegen. Zeker afgelopen week. Want druk heb ik het niet minder. Integendeel, misschien zelfs wel meer. Deze week moest ik namelijk door een project op mijn baan in de marketing, nog een extra tandje bijzetten. Betekenend dat ik tot later dan normaal bezig was op kantoor. Later thuis was bij mijn lieftallige gezin. En logischerwijs ook later aan kon schuiven achter mijn PC om de werkzaamheden die ik vanuit huis doe af te ronden.

Wéér nachtwerk

Je raadt het al; het werd dus weer nachtwerk afgelopen week. Want aleer ik thuis was van mijn werk, was de  avond meestal al gevallen. Tja, en zoals een workaholic werkende moeder betaamt, krijg ik daar toch ergens bergen energie van. Gek klinkt dat hè? Trouwens ook behoorlijk wat hoofdpijn en kopzorgen. Want het project waar ik mij afgelopen week voor inzette op mijn werk, ontrok ook behoorlijk wat energie van mij. Ik zet mij namelijk nooit 100, maar 200% in voor iets. Dat zit in de aard van het werkende beestje.

Werkende moeder die tijd vrij maakt voor het gezin!

Maar wat het meest belangrijke is? Ik wist weer tijd vrij te maken voor mijn gezin. Welleswaar minder dan normaal, maar ik redde het om voor bedtijd van mijn oogappels thuis te komen. Ik kwam dan misschien wel laat thuis, maar had zeker ook nog tijd om samen een (fout, maar dat mag wanneer je tijdsdruk hebt, vind ik) een patatje te eten en als gezin gezellig samen aan tafel te zitten. Hoe werkende deze werkende moeder dan ook is. Tijd besteden met mijn gezin is toch nog steeds het allerbelangrijkst.

Hoe pas jij je gezin in binnen je leven als werkende moeder?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog