Dit wil je niet missen...

Working monday: de werkende moeder heeft het druk

Aaaargh… Ik heb het druk. Super leuk natuurlijk maar echt hé, veel te druk. Mijn dag heeft 24 uur, maar dat zijn er 24 te weinig als je het mij vraagt. Deze werkende moeder heeft het druk!

Steeds meer grafisch ontwerp klussen

Waarom heb ik het dan druk? Nou simpelweg omdat ik steeds meer grafisch ontwerp klussen krijg. Geldt trouwens ook voor mijn wederhelft waarmee ik samenwerk. Wat betekent dat we avond aan avond om beurten achter de PC zitten. Dat geeft niet, want het is keileuk! Maar druk is het ook, ik heb namelijk ook nog een blog.

De werkende moeder

Ja, ik heb ook een gezin. En geloof me die gaan voor ALLES! Maar wanneer ons kroost op één oor gaat, dan gaat onze PC aan. Dan maak ik offertes, ontwerp ik geboortekaartjes, logo’s en huisstijlen. Maak ik folders, flyers en posters, en help ik mijn wederhelft mee met de kleinere webklussen. Kortom; dan ben ik de werkende moeder, die ik overdag ben, maar ook ’s avonds laat.

Tja, en die blog dus. Daarvoor schrijf ik nog steeds met veel passie en liefde. De blog waarvoor ik nog steeds leuke samenwerkingen mag aangaan. Maar, waarvoor ik ook steeds minder tijd lijk te hebben. Niet in de laatste plaats omdat ik het liefst veel tijd besteed aan een artikel en er dus vaak langer mee bezig ben dan wellicht nodig. En een dag heeft maar 24 uur.

Werken tot laat

Nu de dag bijna ten einde is, zijn we ook aan het einde van deze blog gekomen. De blog die spontaan ontstond, vanuit mijn tenen, om het zo maar even te zeggen. En om even aan te geven hoe spontaan; mijn klok geeft nu precies 35 minuten over 11 ’s avonds aan. Ja, het is laat. Maar toen ik aan het einde van de middag vanuit mijn werk doorsjeesde naar de basisschool, waar we vandaag een kennismakingsgesprek hadden, wist ik dat allang. Dat het (weer) laat zou worden vandaag. Er moest namelijk nog gewerkt worden en we gingen op kraamvisite.

Lees ook: Mama dagboek #90: ons kind gaat bijna naar de basisschool

Maar de meeste opdrachten zijn de deur uit en ik kan met een gerust hart mijn PC afsluiten. En de rest…? Dat doe ik morgen, want dan heeft de dag weer 24 uur… te weinig!

Ben jij ook een werkende moeder en werk jij ook wel eens tot ’s avonds laat?

 

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog