Dit wil je niet missen...

Working monday: 5x waarom werken en moederen niet samen gaan

Hoewel ik (nog steeds) voor de volle 100% achter mijn keuze sta, is het zijn van een werkende moeder ‘not easy.’ Geen klaagzang hoor, ik ben enorm blij dat ik het allemaal zo kan doen. Maar stressvol is werken en moederen bij tijd en wijle wel, lees maar mee.

Leven van werkende moeder, niet over rozen

Werken en moederen betekent rennen en vliegen tussen opvangadresjes, werk en het thuisfront. Regelen, regelen en nog eens regelen, wanneer oppasadresjes uitvallen, kindjes ziek worden of je weer één of andere onmogelijk geplande kindgerelateerde afspraak hebt staan. Nee, het leven van een werkende moeder gaat niet over rozen. Dus in het kader van ‘gedeelde smart is halve smart’ geef ik je vijf situaties waarvan elke werkende moeder badend in het zweet zal wakker worden. Ik wel in elk geval. Komen ze:

5x waarom werken en moederen niet samen gaan

#1 Ziekte op het KDV

Het begint al wanneer ik weer een aanplakbiljetje op de ingansdeur van het kinderdagverblijf geplakt zie. Getver, er heerst weer één of andere vlekjes ziekte, loopoordrama of ander kuchjeseuvel. Meteen ga ik met ontsmetttende middelen in de weer. Tegen beter weten in overigens, want tegenhouden doe je zoiets nooit. Worden ze ziek? Dan zie ik mijn vakantiedagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zeg trouwens ook maar meteen dag tegen die deadlines, die je bij lange na never nooit meer gaat halen.

#2 Afspraken met het consultatiebureau, ziekenhuis of andere zorginstanties

Ik heb dit werkelijk nooit begrepen. Diegene die namelijk deze afspraken inplant, moet wel geen kinderen hebben. Waarom die afspraken op de meest onmogelijke tijden worden gepland? Op de één of andere manier presteert ons ziekenhuis het namelijk altijd om een consult precies midden op de dag te plannen. Je weet wel: zo’n tijdstip waarvoor je niet even een halve dag vrij kunt nemen.

#3 Sluitingsdagen en studiedagen

Wat? Juist ja. Wanneer je kroost naar het kinderdagverblijf stuurt, krijg je onherroepelijk te maken met deze onzin. Oke, iets genuanceerder mag wel, want ik snap heus wel dat de leidsters op het KDV zich moeten ontwikkelen enzo, hartstikke belangrijk. Maar moet dat overdag?

#4 Uitval van oppas door g#d mag weten wat

Wij brengen onze kinderen niet alleen naar het KDV. Ook maken wij dankbaar gebruik van de welwillendheid van opa’s en oma’s. En ja, ik weet het. Alleen al voor het feit dat ze zich uberhaupt, geheel belangeloos, over ons kroost willen ontfermen, is een zegen. Je wilt écht niet weten hoe dankbaar ik daarvoor ben. En ik snap ook heus wel dat die opa’s en oma’s ook nog gewoon een eigen leven hebben. Af en toe eens op vakantie willen of zich wel eens niet zo lekker kunnen voelen. Maar uitkomen…?

#5 Vergaderingen op het werk in de vroege morgen of ver na kantoortijd

Op de één of andere manier treffen mij deze meetings altijd. Of ik aan het einde van de werkdag nog even ‘snel’ dit of dat wil bespreken. Ja, tuurlijk hoor geen probleem, ik ben immers zo dienstbaar als de pest. Maar er wachten wel twee bloedjes van kinderen op mij.  Overigens gaat het nét zo met afspraken in de morgen.

Lees ook:Working Tuesday: wat doe je als onverwacht een opvangadres uitvalt?

Werken én moederen tegelijk

Zucht… je leest het goed. Het leven van een werkende moeder is niet altijd even makkelijk. Ja, ja: ik weet: ik heb er zelf gekozen om te werken en het is dus helemaal en alleen mijn probleem, wanneer ik als werkende moeder weer eens in een spagaat zit. Maar he, een beetje rekenschap met een werkende moeder houden, dat kan toch wel? Ietsje pietsie maar?

Hoe doe of deed jij dat wanneer een opvangadres uitvalt?

8 reacties op dit bericht

Het valt beslist niet mee. Ik ben zo blij dat ik die tijd voorbij ben. En overdag studiedag voor de leidsters? Wat een luxe voor ze. Wij hadden dit altijd na werktijd. Ik zou willen dat ik ze overdag had gehad. Wij waren zo kapot na een dag vol huilende kinderen en dan moesten we nog een cursus volgen die er gewoon niet meer in ging.

Ik heb gelukkig niet de frustratie van KDV, maar de frustratie rondom opas voor de werkdagen is groot. Ik werk onregelmatig wat weer een extra problemen met zich meebrengt. Dat je niet mag zeuren vind ik onzin. Je hebt toch geld nodig om je gezin te onderhouden. En als dat niet het geval is, kan het voor jezelf ook heel prettig zijn om een baan te hebben.

Inderdaad precies zoals jij het zegt.

Dat lijkt mij zo lastig! Petje af hoor, want ik zou helemaal gek worden denk ik.

Vooral studiedagen lijken me echt de hel als je een baan hebt. Die zijn er zelfs voor mij als thuisblijfmoeder veels te vaak!

Ik snap dat dus ook niet… wie bedenkt dat.

Heel lastig lijkt mij dat! Wij zijn gezegend met in het uiterst geval vier oppasadressen. Als de een niet kan, kan de ander altijd wel. Ik heb hier in de anderhalf jaar tijd nog nooit een probleem mee gehad. Wel af en toe flink geregel inderdaad.

Heerlijk, vier adresjes. Dan heb je inderdaad mooi een uitvalsbasis.

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Mama zin en onzin
DIY babyshower voorspellingskaarten: crea-cross 2018

Als grafisch ontwerper ben ik gezegend met dat ik af en toe leuke projectjes mag doen. Zo mocht ik onlangs aan de slag voor een...

Sluiten