Dit wil je niet missen...

With love for the prints #8: unisex kindermode van organisch katoen, AW17/18 collectie van Carlijn Q

We zijn alweer halverwege het seizoen. Maar ik ga toch nog even door met leuke AW17/18 collecties aan je voor te stellen. In deze achtste editie van ‘with love for the prints’ stel ik je de collectie van ‘Midnight Madness’ van Carlijn Q voor. Geweldig mooie, unisex kindermode van organisch katoen. Kijk je weer mee?

Lees ook: With love for the prints #7: kindermode voor kleine rebels, AW17/18 collectie van Sproet en Sprout

Unisex kindermode van organisch katoen

Net als Kids Case en Sproet & Sprout is ook Carlijn Q een Nederlands kindermode merk. Ik ontdekte Carlijn Q, evenals 4funkyflavours (ook Nederlands trouwens), voor het eerst op de Negenmaandenbeurs een aantal jaren geleden. Ik werd op slag verliefd op de mooie, ingetogen unisex kledingitems in voornamelijk zwart, wit, grijs en met een vleugje kleur. Het zijn vooral de zachte materialen en de eenvoudige doch speelse prints die mij zo aanspraken. Als ik trouwens zeg zacht, dan bedoel ik dat ook. Alle kleding van Carlijn Q is namelijk gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, en dat zie je goed terug in de kwaliteit. Alle stukken zijn zichtbaar én voelbaar met liefde ontworpen én geproduceerd. Het verbaast je vast niet dat ik meerdere items van dit geweldige Nederlandse merk in de kledingkast van onze jongens heb liggen.

Midnight Madness

De AW17/18 collectie van Carlijn Q van dit seizoen heet Midnight Madness. De fantasierijke prints spelen dan ook allemaal in meer of mindere mate een rol in de nacht. De dierenprints bijvoorbeeld van de panter en het luipaard. Maar ook de herfstige wolken- en donkere regenprint kun je wat mij betreft, met een beetje fantasie, prima tot de nacht toe rekenen. En juist die fantasie is waar het merk Carlijn Q op mikt. De fantasie van een kind is immers onbegrensd. Ikzelf word trouwens vooral heel warm van de all over panterprint. Het bomberjasje met de wolkenprint bijvoorbeeld, is hij niet onweerstaanbaar? Trouwens, ik ben net zo fan van het reversible jasje met de all over panterprint. Van beide items gaat mijn minimodehartje behoorlijk sneller van kloppen. Voor de meisjes vind ik de kousen helemaal te gek. Ik heb geen meiden te kleden, maar had ik ze, dan stonden er zeker een aantal van deze mooie kousen op mijn wensenlijstje.

(foto’s: Carlijn Q)

Carlijn Q, hoe het begon

Het begon bij Carlijn Q allemaal met de twee-jarige dochter van Carlijn zelf. Doris, zoals haar dochter heet, was de grootste inspiratiebron voor de comfortabele kledingcollecties van Carlijn Q. Na de allereerste collectie was het succes zo groot, dat meerdere lijnen al snel volgden. Vandaag de dag wordt Carlijn Q in meer dan 100 winkels wereldwijd verkocht. Je shopt de collectie van Carlijn Q online maar ook heeft het merk een eigen brandstore in Rotterdam. Ben je in de buurt? Wip dan zeker eens een keer langs.

DIk ben benieuwd wat jij vindt van deze collectie unisex kindermode van organisch katoen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog