Dit wil je niet missen...

With love for the prints #6: retro kinderkleding AW17/18 collectie van 4funkyflavours

Op deze Fashion Friday is het weer tijd voor een nieuwe ‘with love for the prints.’ Ik heb jullie al veel favoriete kindermode merken mogen laten zien. En ook vandaag mag ik een favoriet aan je voorstellen. Dit keer stel ik je de AW17/18 retro kinderkleding collectie van 4funkyflavours voor. Een zeer bijzonder merk met een sterk retro karaktertje. Kijk je mee?

Lees ook: With Love for the prints #5: broekjes met print van Noddles

Op slag verliefd

4funkyflavours is net als Kids Case een Nederlands merk. 4 jaar geleden maakte ik er voor het eerst kennis mee. Ik was zwanger van onze koekepeer en bezocht de stand van 4funkyflavours op de negenmaandenbeurs. Als vintage- en retroliefhebber pur sang sprong de stand gevuld met alleen maar kleurrijke, retro kinderkleding mij meteen in het oog. Ik was op slag verliefd en kocht het eerste outfitje van dit merk, waarna er nog velen volgden.

Retro kinderkleding met een kleurrijk karakter

4funkyflavours (4FF) is opgericht in 2009. Ontstaan vanuit een liefde voor kinderen en met een missie om wat meer kleur in de wereld aan te brengen.  Hoewel de oprichters van het merk in het begin nog geen ervaring hadden met mode, hadden ze wel een ontembare drang om onderscheidende en kwalitatieve kinderkleding te ontwerpen én te produceren. Wat mij betreft zijn ze daar meer dan in geslaagd. Onderscheidend zijn de collecties namelijk zeker en over de kwaliteit kan ik echt heel kort zijn: top! “Elk kind heeft unieke karaktertrekken en voorkeuren die maken dat hij of zij een uniek persoon is met een eigen identiteit en smaak. We proberen dit te vertalen in kleurrijke, spannende en verrassende collecties”, aldus 4FF. Als je het mij vraagt, is dat goed terug te zien in de nieuwste collectie Senses.

Retro kinderkleding dat bol staat van de creativiteit

De nieuwste AW17/18 collectie Senses staat, net als de voorgaande collecties, weer bol van de retro prints. De inspiratiebron is ‘het stimuleren van de zintuigen’ en dat is wat mij betreft goed gelukt. Want de collectie barst van de creativiteit, in zowel kleur als print. De sweater en sweatpants met de groene all over krokodillenprint bijvoorbeeld, niet te versmaden. Of wat dacht je van de kobalt blauwe set met olifantenprint. En ook het okergele knitwear voor meisjes vind ik super gaaf!. De collectie Senses is opgedeeld in 4 subthema’s: See, Hear, Feel en Smell. 4 smaken waarbinnen je eindeloos kunt mixen & matchen, ‘I love it!’

Kinderkleding met een duurzaam karakter

Alle collecties van 4FF zijn gemaakt met duurzaamheid als uitgangspunt, zo ook de AW17/18 Senses collectie. De kledingstukken worden ontwikkeld en geproduceerd met aandacht voor details en gemaakt van kwalitatieve materialen, zoals biologisch katoen. Dat zie je en dat merk je. De kledingitems zijn sterk en hebben een fantastische pasvorm. Bovendien voelt de kleding niet alleen comfortabel, het blijft ook de hele dag perfect zitten. Geen lubberende kraagjes of uitgerekte mouwtjes dus. Echt waar, de kleding van 4funkyflavours is en blijft super mooi, zelfs na veelvuldig wassen en dragen.

(foto’s: 4funkyflavours)

4funkyflavours collectie Senses nu te koop

Kortom: ik heb weer enkele kinderkledingitems erbij voor op mijn wishlist. De nieuwste collectie Senses koop je o.a. op de website van 4funkyflavours, waar je nog veel meer leuke items vindt. Ook vindt je er welke winkels bij jou in de buurt dit merk verkopen.

Wat vindt jij van de retro kinderkleding van 4funkyflavours?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog