Dit wil je niet missen...

With love for the prints #6: retro kinderkleding AW17/18 collectie van 4funkyflavours

Op deze Fashion Friday is het weer tijd voor een nieuwe ‘with love for the prints.’ Ik heb jullie al veel favoriete kindermode merken mogen laten zien. En ook vandaag mag ik een favoriet aan je voorstellen. Dit keer stel ik je de AW17/18 retro kinderkleding collectie van 4funkyflavours voor. Een zeer bijzonder merk met een sterk retro karaktertje. Kijk je mee?

Lees ook: With Love for the prints #5: broekjes met print van Noddles

Op slag verliefd

4funkyflavours is net als Kids Case een Nederlands merk. 4 jaar geleden maakte ik er voor het eerst kennis mee. Ik was zwanger van onze koekepeer en bezocht de stand van 4funkyflavours op de negenmaandenbeurs. Als vintage- en retroliefhebber pur sang sprong de stand gevuld met alleen maar kleurrijke, retro kinderkleding mij meteen in het oog. Ik was op slag verliefd en kocht het eerste outfitje van dit merk, waarna er nog velen volgden.

Retro kinderkleding met een kleurrijk karakter

4funkyflavours (4FF) is opgericht in 2009. Ontstaan vanuit een liefde voor kinderen en met een missie om wat meer kleur in de wereld aan te brengen.  Hoewel de oprichters van het merk in het begin nog geen ervaring hadden met mode, hadden ze wel een ontembare drang om onderscheidende en kwalitatieve kinderkleding te ontwerpen én te produceren. Wat mij betreft zijn ze daar meer dan in geslaagd. Onderscheidend zijn de collecties namelijk zeker en over de kwaliteit kan ik echt heel kort zijn: top! “Elk kind heeft unieke karaktertrekken en voorkeuren die maken dat hij of zij een uniek persoon is met een eigen identiteit en smaak. We proberen dit te vertalen in kleurrijke, spannende en verrassende collecties”, aldus 4FF. Als je het mij vraagt, is dat goed terug te zien in de nieuwste collectie Senses.

Retro kinderkleding dat bol staat van de creativiteit

De nieuwste AW17/18 collectie Senses staat, net als de voorgaande collecties, weer bol van de retro prints. De inspiratiebron is ‘het stimuleren van de zintuigen’ en dat is wat mij betreft goed gelukt. Want de collectie barst van de creativiteit, in zowel kleur als print. De sweater en sweatpants met de groene all over krokodillenprint bijvoorbeeld, niet te versmaden. Of wat dacht je van de kobalt blauwe set met olifantenprint. En ook het okergele knitwear voor meisjes vind ik super gaaf!. De collectie Senses is opgedeeld in 4 subthema’s: See, Hear, Feel en Smell. 4 smaken waarbinnen je eindeloos kunt mixen & matchen, ‘I love it!’

Kinderkleding met een duurzaam karakter

Alle collecties van 4FF zijn gemaakt met duurzaamheid als uitgangspunt, zo ook de AW17/18 Senses collectie. De kledingstukken worden ontwikkeld en geproduceerd met aandacht voor details en gemaakt van kwalitatieve materialen, zoals biologisch katoen. Dat zie je en dat merk je. De kledingitems zijn sterk en hebben een fantastische pasvorm. Bovendien voelt de kleding niet alleen comfortabel, het blijft ook de hele dag perfect zitten. Geen lubberende kraagjes of uitgerekte mouwtjes dus. Echt waar, de kleding van 4funkyflavours is en blijft super mooi, zelfs na veelvuldig wassen en dragen.

(foto’s: 4funkyflavours)

4funkyflavours collectie Senses nu te koop

Kortom: ik heb weer enkele kinderkledingitems erbij voor op mijn wishlist. De nieuwste collectie Senses koop je o.a. op de website van 4funkyflavours, waar je nog veel meer leuke items vindt. Ook vindt je er welke winkels bij jou in de buurt dit merk verkopen.

Wat vindt jij van de retro kinderkleding van 4funkyflavours?

 

8 reacties op dit bericht

Die meisjes kleding hé.. Het lijkt op Tante Betsy!

Jup, that’s why I love betsy too 🙂

Ontzettend leuk! Het doet mij terugdenken aan ‘mijn’ jeugd (lees: the seventies). Wat ik mij afvraag (gewoon nieuwsgierig). Waar wordt de kleding geproduceerd? Met name omdat gesproken wordt over duurzaamheid.

Waar precies de kleding geproduceerd wordt, weet ik niet moet ik je bekennen. Wel weet ik (wat mij is verteld en ook is terug te lezen op hun website) is dat zij werken met verschillende leveranciers wereldwijd. Ook streeft het merk ernaar om de gehele productlijn te laten voldoen aan de OEKO-TEX standaard.

Dank voor je reactie Roelina, ik vroeg het omdat ik zelf werkzaam ben geweest in de modewereld (maar alweer flink wat jaren terug) en er destijds best wel wat dingetjes gaande waren qua verfstoffen en arbeidsomstandigheden. Maar dit klinkt heel goed hoor.

Ah kijk, vandaar. Er komen gelukkig steeds meer kindermodemerken die een ‘groen’ karakter hebben. Vooral Scandinavische mode, valt mij op. maar ook de grotere ketens beginnen ermee.

Wij produceren onze kleding in China en in India. Wij zorgen ervoor dat de werknemers van de fabrieken eerlijke arbeidsomstandigheden hebben,
lonen en levensomstandigheden. We zijn zeer streng als het gaat om certificering van de fabrieken en we voeren sociale bezoeken
waarin we controleren of de voorwaarden echt zijn en niet alleen op het papier geschreven zijn.
Bovendien geloven we in duurzaamheid, wij dragen er zorg voor dat we doen wat we kunnen. We begrijpen dat er merken zijn die momenteel groener zijn dan wij, maar we zijn in beweging
bij stap en zorgen ervoor dat met de groei van het merk ook onze verantwoordelijkheid en sociale en duurzame acties groeien, bijvoorbeeld:
momenteel hebben we de bedoeling dat onze volledige productieactiviteit binnen twee jaar volledig voldoet aan de OEKO-TEX-norm.
We zijn een vrij jong merk en we leren als we gaan. We hebben zoveel plannen en dromen voor ons, voor jou en voor de wereld waarin we leven. Onze inspiratie is
kinderen en hun nieuwsgierigheid naar de wereld en daardoor willen we ervoor zorgen dat de wereld die ze ervaren op alle mogelijke manieren mooi is.

Wauw, mooi verwoord. Hoewel ik dus niet alle details wist, kun je echt zien dat kleding bewust en met liefde is gemaakt. Echt bijzonder.

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Mini mode
With love for the prints #5: broekjes met print van Noddles

Alweer de vijfde editie van ‘with love for the prints’ vandaag. Dit keer is het de beurt aan een merk waar ik erg fan van...

Sluiten