Dit wil je niet missen...

With love for the prints #4: bijzondere kindermode AW17/18 collectie van Mianio

Ronde vier alweer! De vierde editie van mijn kindermode voorstelrondje ‘with love for the prints’. Vandaag stel ik een merk aan je voor dat wellicht iets minder bekend is. Maar absoluut bijzondere kindermode als het gaat om prints en kleur. Houd je van aparte prints en gekke kleurencombinaties? Dan zit je bij de nieuwe AW17/18 collectie Multiculture van Mainio goed!

Lees ook: With Love for the prints #3: Scandinavische kindermode AW17/18 collectie Mini Rodini

Authentiek en avontuurlijk

Mainio is net als Mini Rodini een Scandinavisch merk. Dat zie je niet alleen aan de bijzondere prints maar ook aan het feit dat alle kleding van Mainio wordt gemaakt van biologisch katoen en geproduceerd op een eerlijk wijze. Toch zijn beide merken niet echt met elkaar te vergelijken. Want Mainio gaat nog nét even verder. De designers van het merk laten zich namelijk volledig leiden door instinct. Dat maakt Mainio, zoals zij zelf zeggen: ‘avontuurlijk en en authentiek.’ De kleuren en designs die je terug ziet op eigenlijk alle collecties van Mainio zijn dan ook verre van alledaags en soms zelfs een beetje raar. “Hoe gekker de combinatie, hoe beter het resultaat”, aldus Mainio. Ook voor deze herfst/wintercollectie Multiculture is weer alles uit de kast gehaald.

Mainio, bijzondere kindermode

Voor de AW17/18 collectie van Mainio zijn veel drukke grafische prints gebruikt in combinatie met hysterische kleurencombinaties.  Ik hou daar wel van, zoals je inmiddels vast wel weet. Fan ben ik vooral van de zwarte lijn ‘Mime’ met de stoere sweatbomber met print op de achterzijde. Maar ook de oversized hoodie (sweatdress) ‘Performance’ in blauw en oranje, zie ik al in de kast van mijn jongens liggen. Mainio kleding is er overigens niet alleen voor kinderen. Ook zijn de stukken uitgevoerd in volwassen maten, waardoor je lekker kunt twinnen met je kleine modepop. En omdat het over zulke bijzondere kindermode gaat, overweeg ik dat serieus.

(foto’s: Knotsknetter)

Multiculture nu te koop

Mainio is o.a. te koop bij Knotsknetter. Wil je de gehele collectie Multiculture, of eerdere collecties van Mainio zien? Kijk dan op de website van Mainio.

Kon jij dit merk al? En wat vindt jij van de drukke prints en gekke kleuren van dit bijzonder kindermode merk Mianio?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog