Dit wil je niet missen...

Wijn 4-life of bier all the way? De alcohol TAG

Carnaval zit nog vers in ons geheugen en de biersmaak nog volop in de mond…  Althans, zo erg was het nou ook weer niet, zo eerlijk moet ik zijn. Maar nu we toch eerlijk zijn, uiteindelijk draait het met carnaval toch maar om één ding; drank! Want hoewel ik tegenwoordig heel burgerlijk nog maar een dag van de vijf carnaval vier, is het zeker niet minder gezellig. En ach, één glaasje (of twee, drie…) hoort daar natuurlijk wel gewoon bij. Daarom moest ik deze blog wel schrijven. Lees je mee met mijn antwoorden op de alcohol TAG?

De Alcohol Tag

Ik ontdekte deze leukerd bij collegablogger Kimberly van beebsandmoms die de TAG zelf in het leven riep. En hoewel ik mij eigenlijk voorgenomen had geen TAGs, of niet te veel althans, meer in te vullen. Kon ik het dit keer toch niet nalaten. Want iedereen die mij een beetje kent, weet dat die alcohol TAG mij natuurlijk op het lijf is geschreven.

Lees ook: Mama dagboek #67: zonder wijn zou deze mama het (ook) niet volhouden

Op een terras drink ik graag…

Droge witte wijn, roseetje als het mooi zonnig weer is, of een lekker (wit) biertje als het echt bloody hot is. En dan wel gewoon een écht biertje en een écht wijntje. Niet van dat neppe smaakjesbier, dat vaak op alles behalve bier lijkt. Of van die lauwe, zoete, slobberwijn. Of zo’n enorme bocht da je de week erop nog koppijn hebt… Doe je mij geen plezier mee.

Wijn 4 life of bier all the way?

Moet ik écht kiezen? Vind ik lastig namelijk, want ik snoep het liefst van beide walletjes. Ik vind een wijntje heerlijk, mits het een goede is dus. Bij een festiviteit als carnaval zuip (sorry, maar een betere benaming heb ik daar niet voor) ik toch het liefste bier, veul bier. Veul wijn, en zeker de bocht van menig kroeg, daar wordt ik vaak niet de beste mens van. Overigens ben ik op wijngebied snel tevreden hoor. Je hoeft bij mij echt niet met een fles van tientallen euro’s aan te komen. Ik geniet net zo van een fijn (italiaans) supermarktwijntje.

Wat dronk je op je 16e?

Hetzelfde eigenlijk, wijn of bier. Ik ben nooit een mixjesdrinker geweest namelijk. Ik heb het heus wel eens gedronken (en de wasbak van iemand heulemaal rood van de bessen gekotst… weer sorry), maar ik had het gauw bekeken. Al die zoete meuk kwam mij letterlijk de neus uit.

Het smerigste dat je ooit dronk?

Oef… moeilijk. Ik houd niet zo van jenever… blech, veel te scherp.

Wat drink je op een feestje?

Absoluut wijn! Ik drink namelijk alleen bier als het buiten zinderend zomers is en mijn lijf schreeuwt om een koud biertje. Of wanneer de wijn niet te pruimen is, zoals bij een festiviteit als carnaval. Maar doe mij anders maar gewoon een lekkere, droge witte.

Op vakantie drink ik…

Wauw, deze TAG wordt saai, want ook hier ga ik weer ‘wijn’ antwoorden. Al ben ik overigens ook best gesteld op zo af en toe een glaasje Sambuca. Als we dus in italie op vakantie zijn, dan bestel ik nog wel eens een sambucaatje na het eten. En uiteraard kan daar een lekker proseccootje ook niet ontbreken.

Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis?

Ik drink net zo graag thuis een lekker wijntje, als ergens anders met een (speciale) gelegenheid. Al drink ik thuis niet veel hoor. Eén glaasje tijdens het eten, zo af en toe. Of wanneer er eens gezellig een vriendin komt buurten of mijn moeder blijft eten, die net zo verzot is op een glaasje wijn als ikzelf. En eerlijk? Ik denk dat daar niks mis mee is. Want wij moeders hebben dat best wel verdiend als je het mij vraagt. Ik schenk er daarom nog maar eentje is… Proost!

Neem je de TAG ook over? Super leuk! Ik zie het graag in de comments. Vergeet dan uiteraard niet om ook even de bedenkster ervan te bedanken. En om ook het stokje door te geven; ben ik wel benieuwd wat Maaike van 31flowers en Marieke van Mariekeblogt hier op antwoorden.

Wat drink jij liever? Wijn of bier?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog