Dit wil je niet missen...

De (Whaat?)10 jaar geleden TAG

Ik kwam deze leuke, doch ietwat confronterende, TAG tegen bij mariekeblogt. Confronterend dus, want 10 jaar geleden is alweer een heule tijd terug…zucht!

Alle credits voor deze TAG gaan trouwens naar Simone (SimoneZegt) die deze TAG ooit in het leven liep. Lees je mee?

10 jaar geleden was mijn leeftijd….

Ai, ai, ai… 10 jaar geleden was ik 25 jaartjes jong. Toen dacht ik overigens al dat ik oud was, ahum. Kijk mij, 10 jaar later, nu eens. Moet er wel meteen bij vertellen, oud voel ik me bij lange na niet. Maar… zucht… wat klinkt 35 (en 36 to be) toch alles behalve jong meer zeg.

10 jaar geleden was ik verliefd op…

Die is makkelijk, op mijn allerbeste vriend: vriendlief! Waarmee ik nog steeds, anno vandaag, en al 18 jaartjes lang, heimelijk in luv samen ben!

10 jaar geleden woonde ik nog…

In Zwollywood. We woonden destijds net samen in een kleine nieuwbouw starterswoning. Ik verhuisde, na 8 jaar in mijn studentenappatementje te hebben gewoond, samen met vriendlief naar deze eensgezinswoning in een buitenwijk van Zwolle. Daar hebben we samen 3 jaartjes gewoond.

10 jaar geleden droeg ik het liefst…

Dat verschilde nogal. Van een fijne jeans met sneakers tot aan een meer representatieve outfit. Dat is vandaag de dag overigens niet veel anders. Ik ben een vrouw met 1.000 en 1 stijlen.

10 jaar geleden ging ik dagelijks…

Op en neer Meppel waar ik destijds werkte. In mijn kleine, witte peugeotje 205 scheurde ik letterlijk over de snelweg van en naar mijn werk.

10 jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…

Als ik niet hoefde te werken…? Maak er dan maar middag van. Ik had er geen enkele moeite mee tot de middag in bed te blijven stinken, heurlijk. Fijn met z’n 3en (want boxerlief mocht er ook altijd bij) omdraaien tot sint juttemis. Zeker wanneer we tot in de vroege ochtenduurtjes op stap waren geweest. Dan zagen we soms het daglicht niet eens (té erg).

10 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik…

Dat ik nu moeder zou zijn van 3 kinderen. Zeker toen niet, koesterde ik de wens om kinderen te krijgen. Dat paste niet bij mij, dacht ik. Totdat ik de 30 passeerde en mijn eierstokken begonnen te rammelen. Nu ben ik erg blij dat ik aan dat gevoel gehoor heb gegeven. Moeder worden het is het mooiste wat me ooit is overkomen.

10 jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Dikke, vette en vooral stevige house. De harde, snelle variant. Hardcore/gabber in de volksmond genoemd. Ik kan er niets aan doen, ik vaar daar wel bij. Nog steeds, 10 jaar later, luister ik naar die klereherrie, heerlijk!

10 jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Afgezien van werken overdag, liep ik dagelijks met onze jonge hond de weilanden in. Onze boxer, Darkness genaamd en nu niet meer bij ons, was toen net bij ons komen wonen. Ellenlange wandelingen heb ik met haar gemaakt. We woonden aan de rand van een woonwijk en liepen zo de vrije natuur in. Heerlijk vond ze dat, en wat hebben we een hoop met elkaar beleefd. Zoals met gevaar voor eigen leven door een diepe sloot gaan om haar van de overkant te halen, waar ze heel avontuurlijk naar toe was gezwommen en niet meer vandaan durfde…. Achteraf hilarisch natuurlijk.

10 jaar geleden droomde ik over

Een mooi huis, beestjes en verder niet zo veel eigenlijk. Dat mooie huis dat heb ik gekregen. Oke, het is misschien nog niet die vrijstaande jaren 30 woning (waar ik sinds een jaar of 5 van droom) maar een ruim huis in het centrum van het dorp is het zeer zeker wel. En die beestjes? Die zijn er inmiddels ook. We hebben (een) hond en 3 kippetjes en dat maakt huize Roelina’s tot een fijne beestenbende.

10 jaar geleden wilde ik…

Een carriere. Man, wat wilde ik dat graag. Nu ben ik eigenlijk wel tevreden, bah wat klinkt dat gesapig. Ik heb een goede baan waar ik op dit moment genoeg voldoening uithaal. Ik geniet van mijn kindjes en ben blij met de combinatie (dichtbij) werken en moederen. Ik kan daarnaast de dingen doen die ik leuk vind en dat dat is heel wat waard. Maar wie weet wat de toekomst nog brengen zal.

10 jaar geleden dacht ik dat ik over 10 jaar…

Pfoe…. in elk geval dat mijn leven er anders uitzag dan dat het nu doet. Dat ik het uitgaan zou inruilen voor een degelijk gezinsleven, dat had ik nooit gedacht. Dat ik nu een stationwagen zou rijden in plaats van een leuke hatchback, dat ik aan poepluiers zou ruiken en ellenlange gesprekken zou voeren over en met (mijn) kinderen, en daar ook nog eens over schrijven…? Dat al helemaal niet.

Dat waren ze dan weer, 10 TAG vragen die ik weer met veel plezier heb ingevuld. Op naar de volgende 10 jaar dan maar.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog