Dit wil je niet missen...

Weekendje Landal Sonnenberg

We mogen er de laatste tijd niet over klagen, over die weekendjes weg. Want inmiddels hebben we er al aardig wat opzitten. En de Landalparken blijken dan toch echt favoriet te zijn. Dit keer was het de beurt aan Landal Sonnenberg. Waar? Juist ja, 4 uur rijden verderop.

Wederom gingen we bepakt en bezakt, dit keer met mijn schoonfamilie, richting een Landalpark. Landal Sonnenberg wel te verstaan. Sonnenberg ligt midden in het Moezelgebied in Duitsland nabij Trier. Een prachtige, groene omgeving midden tussen de wijnvelden. Als echte wijnliefhebber natuurlijk een fantastische plek om te bivakkeren. En een fantastische plek bleek een waar understatement. Want na een 10-tal haarspeldbochten omhoog arriveerden we in het Landalpark bovenop de top van een berg. Wat een uitzicht! Daar zouden we het wel vol houden de komende dagen.

sonnenberg1

De 1e dag van ons verblijf besloten we de prachtige oude stad Trier te bezoeken. Eerste idee was om dit met het voltallige gezelschap te doen maar omdat oma stond te springen om met haar beide kleinzoons te gaan zwemmen, bood ze aan om op onze jongens te passen. Zo konden papa en mama even lekker kindloos door een stad slenteren, dat was lang geleden. Volledig kindloos bleek overigens nog best lastig voor ons. Want in plaats van winkels voor onszelf bezochten we enkel kinderkleding- en speelgoedwinkeltjes. Maar goed, we hoefden even niet op het kleine kroost te letten, op openbare toiletten luiers te verschonen of achter peuters aan te rennen. Op zich ook wel eens prettig.

Bern Kastel mocht het de 2e dag doen met een bezoek van ons. Dit keer wel tezamen met het kleine grut. Bern Kastel is een middeleeuws stadje pal aan de Moezel en bleek een bezoek meer dan waard. De oude gebouwtjes en de gemoedelijke sfeer waren echt bijzonder. We dronken er overheerlijke koffie in een echte Duitse Konditorei waarbij een typisch Duitse, zoete lekkernij natuurlijk niet kon ontbreken.

sonnenberg4

Die avond besloten we op het park te vertoeven. Want op het park was echt van alles te doen en te beleven voor de kleine mensch onder ons. Een fijn zwembad met leuke speeltoestellen, een kleine kinderkeuken in het restaurant waar de kleintjes zelf hun eten konden opscheppen, en als klap op de weekendwegvuurpijl; een enorm groot speelparadijs. Een speelwalhalla compleet met trampolines, glijbanen, ballenbakken, luchtkussens en klimtoestellen. Een speelcomplex dat de wangetjes van zoonlief letterlijk rood deed kleuren. Want wat vond hij dit prachtig! Klauteren, springen en glijden met papa, mama én oma, wat een feest! Met bezweette haartjes, rode appelwangetjes en de nodige tegensputters namen we afscheid van het speelgeweld.

sonnenberg5

De 3e dag, de dag van vertrek, besloten we ons leven op de waagschaal te leggen door over de langste hangbrug van Duitsland te wandelen, de Geierlay. De Geierlay is een hangende loopbrug van 360 meter lang die de plaatsjes Mörsdorf en Sosberg met elkaar verbindt. De brug hangt op 100 meter hoogte boven een dal waarin het riviertje de Mörsdorfer Bach stroomt. Op zich weinig spannends aan zul je denken. Maar met kroost beleefde ik dat toch heul anders. Met kind nummer 1 vastgebonden op mijn buik en nummertje 2 met zijn kleine peuterpootjes huppelend achter mij, bleek ik mijn angsten toch niet zo goed onder controle te hebben. Want wat vond ik dat ineens hoog zeg, die 100 meter. En wat schommelde die brug akelig in het midden. Natuurlijk viel het allemaal best mee. Maar met je bloedjes van kinderen over zon’n brug wandelen? Nou, dat vond ik toch minder relaxed dan vooraf gedacht. Manlief dacht er overigens hetzelfde over. Ook hij zag 1 van de kleine mannen al door de minuscule openingen onder de leuning van de brug door vallen (en ik moet er meteen wel bij vertellen dat dit dus echt niet kan hè). Dus besloot de papa koekepeer de kleine peuterman maar snel op te tillen om samen veilig naar de overkant te lopen.

sonnenberg2

Eenmaal aan de overkant rustten we even uit en genoten we van het uitzicht. Koekepeer dartelde vrolijk in de rondte in een nabijgelegen grasveld en plukte bloempjes voor het vrouwelijk gezelschap onder ons. De andere kleine man sliep door alle avontuur heen. Niet veel later keerden we weer terug naar de auto om nu toch echt aan de terugreis te beginnen. Terug naar huis, auf wiedersehen!

sonnenberg3

Kortom; ook Landal Sonnenberg bleek een succes! Een prachtig, schoon park met dito accommodaties. Een mooie, groene omgeving met genoeg vertier in en om het park voor jong en oud. Eigenlijk precies wat je van een Landalpark gewend bent. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog