Dit wil je niet missen...

Weekendje Landal Mooi Zutendaal

Twee weken terug alweer was het dat we voor het eerst met het voltallige gezin van een kleine, korte, welverdiende vakantie mochten genieten. We gingen naar Landal Mooi Zutendaal, net over de grens in België. Een prachtig, bosrijk park in een dito omgeving met genoeg vertier voor jong en oud. Wat mij betreft een aanrader, ik zou er zo weer heen gaan.

Alvorens wij vertrokken, was ik al dagen drukdoende met het bijeen rapen van onze bagage. Want wat neem je in vredesnaam allemaal mee wanneer je met 2 kleine telgen op pad gaat. Met 1tje vond ik het vorig jaar al een enorme uitdaging, laat staan met 2. Afijn. De wasmachine draaide overuren om de juiste pakjes, broekjes en shirtjes fris en schoon gewassen te krijgen voor het weekendje weg. Half ingepakte koffers en tassen lagen kris kras door het huis verspreid. En ik holde op en neer naar het bijgelegen winkelcentrum om nog missende producten aan te schaffen waarvan ik dacht dat die echt onmisbaar zouden zijn in het verre België. Kortom; ik was er druk mee.

zutendaal

Het zal je niet verbazen dat onze auto werkelijk uit zijn voegen puilde van bagage. Als ik zou vertellen dat we een week met vakantie zouden gaan, dan zou je het namelijk ook geloven. Toen de auto dan ook helemaal ingepakt was, het kinderspul geïnstalleerd op de achterbank zat en ook wijzelf klaar waren voor vertrek, begon onze reis richting Zutendaal. Een autorit met het complete gezin… dat bleek een vreemde gewaarwording. Eén waarvan we een aantal jaren geleden niet durfden te dromen (of wilden, laten we dat even in het midden houden). Een DVD-schermpje hangend aan het hoofdsteun van de autostoel tetterde achter mijn oor vrolijke Bumbaliedjes. Een uit volle borst meezingende peuter overstemde dat geluid nog eens extra. En af en toe liet ook onze kleine knorrepiet vanuit de maxi cosi van zich horen. Geen denderende housemuziek meer dat uit de speakers kwam, nee… kindergeluiden is waar we 2,5 uur lang naar hebben geluisterd.

zutendaal2

Een kleine 2,5 uur later dus arriveerden we in het mooie België. We reden door een prachtige omgeving, kleine Belgische dorpjes en veel, heul veul, bos. Uiteindelijk doemde daar midden tussen de bomen ineens een park op met mooie, Scandinavisch aandoende houten huisjes. We waren er, zo bleek. Welkom in Landal Mooi Zutendaal heette het bord bij de ingang ons welkom,  en mooi was het. We melden ons aan de balie en werden verwezen naar ons huisje. We reden stapvoets richting ons huisje en bij aankomst werden we nog blijer verrast dan dat we al waren. Niet alleen het park was prachtig, groen en schoon, ook ons huisje bleek onze verwachtingen te overtreffen. Wederom brandschoon, hartstikke nieuw en super gelegen. Recht tegenover ons huisje bevond zich namelijk het parkcentrum. Zwembad, restaurant, animatie, speeltuin, parkwinkel… het was allemaal op loopafstand.

zutendaal4

Op het park was een klein zwembad gelegen. Geen subtropisch zwemparadijs maar een bescheiden zwembadje met een aantal leuke kindertoestellen. En hoewel het water een beetje aan de koude kant was, hebben onze beide jongens zich prima vermaakt in dit badje. Voor onze allerkleinste was het zelfs de aller eerste keer dat hij zwom. Tevreden kabbelde ons kleine pietje in zijn gele zwemband door het zwembadwater. Onze koekepeer, de oudste van het stel, genoot op zijn beurt van de glijbaan waarvan hij maar geen genoeg kon krijgen.

zutendaal5

Hoewel het niet elke dag mooi weer was, konden we toch veel genieten van het buiten zijn. Om het huisje heen was een groot grasveld waar ons kleine mannetje maar hartenlust kon spelen en voetballen. Geen verkeer voor de deur  en een speeltuin letterlijk binnen handbereik. Een speeltuin waar je overigens werkelijk U tegen zei. Vol met trampolines, springkussens, houten piratenboten, schommels en glijbanen, heul veul, glijbanen.

zutendaal3

Toch had dit weekendje weg ook een keerzijde. Helaas konden zoals gepland opa en oma er niet bij zijn. Oma belande kort voor vertrek in het ziekenhuis, voor iets wat later gelukkig niks ernstigs bleek te zijn. Zo zaten wij als gezinnetje van 4 in een 6-persoonshuisje waar 1 kamer akelig leeg bleef. We misten opa en oma enorm, dat was een ding dat zeker is. En zeker is ook dat zij het hier hoogstwaarschijnlijk net zo naar hun zin zouden hebben als ons. Want ondanks de tegenslag genoten we toch, en onze kleine peuterman misschien nog wel het meest. Mee dansen met de animatieteams, spelen in de giga speeltuin, zwemmen in het zwembad, hij vond het allemaal geweldig. En om er maar weer eens een cliché tegen aan te gooien, als je kinderen genieten, geniet jij ook!

Kortom: Landal, Mooi Zutendaal is een aanrader. Een geweldig, kindvriendelijk park. Mooie, bosrijke omgeving, historische plaatsjes dichtbij en lekker dichtbij grote winkelcentra zoals Maastricht en het Outlet Center Maas Mechelen. Een weekendje weg dat de boeken ingaat als geslaagd! En eentje die we gauw nog eens over hopen te doen, maar dan mét opa en oma!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog