Dit wil je niet missen...

Wat word ik gelukkig van? Ik vulde het in in de Lucky Bastard TAG

“Zouden je zorgen voorbij zijn als je 1 miljoen wint?” begon Marguerita haar blog met de Lucky Bastard TAG. De TAG die over geluk gaat. Want wanneer voel ik mij nou gelukkig? Aan de hand van tien vragen geef ik daar antwoord op. Lees je mee?

Wat was je laatste geluksmoment?

Oef, als ik er zo over nadenk beleef ik eigenlijk best veel geluksmomentjes op een dag. Dat kan al iets eenvoudigs zijn als zien dat mijn kinderen zich vermaken. Of ze iets heel goed doen, waaruit blijkt dat ze zich ontwikkelen en opgroeien tot échte grote jongens.

Maar ook van dat ik iets naar tevredenheid heb afgerond in mijn werk als grafisch ontwerper of in de marketing, kan ik gelukkig worden. Het resultaat zien en er zelf blij zijn ermee. En nog blijer worden als ook de opdrachtgever er gelukkig mee is.

Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?

Ik ben een piekeraar pur sang. Ik pieker mij suf over van alles, waaronder geld. Want hoewel we beiden een (bijna) full time job hebben én nog bijverdienen met ons eigen bedrijf, lijken we toch aan het einde van ons geld steeds een stukje maand over te houden. Aan de andere kant, kunnen we doen wat we willen. We gaan twee keer per jaar op vakantie, regelmatig erop uit met onze jongens en ook kunnen we redelijk kopen wat we wensen. Dus échte geldzorgen hebben we niet.

Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?

Nee dus. Want ik ben ervan overtuigd dat je uitgavepatroon zich aanpast aan het budget dat je hebt. Ik geloof dus ook dat we met minder rond zouden kunnen komen. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik geen 1 miljoen euro zou willen winnen, graag zelfs. Ik zou dan ons eigen bedrijf verder gaan uitbreiden.

Op welke momenten voel jij je gelukkig?

Wanneer ik naar mijn kinderen kijk. Het is zo’n cliché, maar zij zijn echt mijn geluk. Ik ben zo dankbaar dat de jongens mag zien opgroeien, temeer ook omdat we dat helaas niet bij onze dochter kunnen. Het is ook dat sinds we onze dochter verloren, ik wat anders in het leven ben gaan staan. Iets meer geniet van de kleine dingen. Geluksmomentjes meer waardeer. En me minder erger aan materiele zaken.

Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?

Pfoe, ik win eigenlijk amper prijzen. Komt ook omdat ik nooit ergens aan mee doe. De laatste prijs die ik won, was een broekje van Uberleuk bij een winactie op de blog van Janske. Ik vond het zo’n leuk merk, zo lekker kleurrijk en toch stoer, dat ik besloot een gokje te wagen. En verhip; ik won!

Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?

Nou dan moet ik heel diep graven…. (het is even stil). En ik moet je het antwoord verschuldigd blijven. Misschien dat me later nog wat te binnen schiet, maar naar mijn weten heb ik nog nooit een grote prijs gewonnen. Wordt wel eens tijd vind je niet?

Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven en waarom?

Die keer dat ik een fiets mocht weggeven, vond ik erg bijzonder. Überhaupt al dat ik met mijn relatief kleine blog een dergelijke grote prijs mocht weggeven vond ik al memorabel. Maar het bericht werd ook nog eens enorm veel gelezen en gedeeld.

Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?

Nee, nee en nog eens nee. Simpelweg omdat de kans dat je wint zo verschrikkelijk klein is?! Ik heb ooit eens gehoord dat de kans 0,00… en nog wat nullen is om überhaupt iets te winnen. In de wetenschap wordt die kans gezien als ‘verwaarloosbaar.’ De reden om dus niet mee te doen aan betaalde loterijen. Ik heb me wel eens laten verleiden tot het kopen van een oudejaarslot, maar ook dat mocht niet baten.  Wel heb ik nog steeds die ángst’ dat die postcodeloterij vrachtwagen een keer onze straat inrijdt… Shit, dan hebben wij dus geen loten.

Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?

Nee, heb ik niet. Wel draag ik altijd mijn kindjes bij me, om mijn hals (bedeltjes aan mijn ketting). Zonder dat, voel ik mij ‘kaal’ dan mist er iets. Ik wil ze gewoon altijd bij me hebben, alle drie. Onze dochter en onze twee jongens. Dat is ook de reden geweest dat ik ze heb laten vereeuwigen in tattoeages op mijn armen.

Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?

De tegeltjeswijsheid die ik boven mijn bureau heb hangen en zo’n beetje mijn lijfspreuk is geworden, is: ‘erger u niet, verwonder u slechts’.  Want als je je ergert aan zaken, heb je daar eigenlijk alleen jezelf maar mee. Dat kost onnodig energie dat ‘in the end’ ten koste gaat van de energie die je beter kunt steken in iets dat je gelukkig maakt… toch?

Nou, dat was ‘m alweer; de Lucky Bastard TAG. Ik vulde hem met veel plezier in. Lijkt het je leuk om deze TAG over te nemen? Ik lees het graag in de comments. En, o ja, vergeet natuurlijk niet de bedenkster te noemen.

Wat was jouw laatste geluksmoment?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog