Dit wil je niet missen...

Vragen aan mijn kind #2

Even geleden onderwierp ik onze jongste zoon aan een vragenvuur n.a.v. De ‘vragen aan mijn kind’- tag. Ik werd getagd door marieke, die nieuwsgierig was naar de antwoorden van mijn boys, en daarom is het nu de beurt aan onze oudste zoon om antwoord te geven op de vragen. Benieuwd naar zijn antwoorden? Lees maar mee.

Lees ook: Vragen aan mijn kind #1

Hoe heet jij?

Finn

Hoe oud ben jij?

Vier

Gevolgd door een “bijna vijf toch mama?” Dat lijkt hem toch ook wel leuk, vijf jaar worden. Want dan kunnen we weer nieuwe cadeautjes vragen. Het zal je daarom misschien niet verbazen dat hij nu alweer bezig is met zijn verjaardagslijstje.

Wanneer ben jij jarig?

Als ik vijf wordt.

Juist ja!

Hoe oud is mama?

Groter dan vijf toch mama?

“Euh ja, groter dan vijf schat” wat een magisch getal he, vijf. En ik maar tegen die naderende 40 opzien. Vijf, dat is pas een dingetje!

Waar woon jij?

Nederland

En dat klopt natuurlijk als een bus. Momenteel gefascineerd door landen is hij omdat we natuurlijk dit jaar op zomervakantie gaan naar pizzaland (Italië) en hij onlangs meerdere keren gespeeld heeft met buitenlandse kindjes uit Engeland en Duitsland. “Die wonen niet in Nederland, toch mama?”

Waar ben jij geboren?

Uit jouw buik toch?

Check! Voor zover ik weet wel althans. Dat we als mens uit een buik komen, is trouwens een gegeven waar onze koekepeer maar niet over uitgepraat lijkt te raken. Bijna dagelijks wordt er wel iemand in onze nabijheid (inclusief opa’s en oma’s) gevraagd uit wiens buik hij of zij komt. Fascinerend!

Wat is jouw lievelingskleur?

Blauw

En dat zou zo maar eens kunnen.

Wat is jouw lievelingseten?

Pannenkoeken, pizza, patatjes én broccoli.

Welk kind is niet verzot op de 3 p’s. Ik hoop trouwens niet dat hij de combinatie van die vier ook ziet zitten.

En wat vind je vies?

Groente

Euh ja… is broccoli dat ook niet? Dat zal dan wel de logica van een kleuter zijn.

Wie is jouw beste vriend of vriendin?

Matthias, Bram, Huub, Timo…

…en toen volgden er nog een rits aan namen, waarvan ik de meesten niet eens ken. Ons sociale peertje maakt gelukkig snel vriendjes.

Wat is jouw lievelingsliedje?

David

Onlangs leerde hij op school het verhaal van David en Goliath. En daarbij hoort ook een liedje. Hij kan het van het begin tot het eind feilloos meezingen. En dat doet hij dan ook regelmatig.

Wat is jouw lievelingsfilm?

Pieter Konijn

By far zijn favoriete kinderserie op Netflix. Al een hele lange tijd staan de avonturen van dit ondeugende konijn met stip op de nummer één van de favorieten van kleuterlief. Toen het konijn naar de bioscoop bleek te komen, moesten we daar dan ook naar toe.

Wat is jouw lievelingsboek?

Mijn dinoboek.

“Welke van de zoveel?” Waarop hij antwoordde dat hij het boek bedoelt met al die dino’s erin, waarmee vast hij dus zijn dino-encyclopedie bedoelt: ‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’.

Waar ben je bang voor?

Weet ik niet.

Als ik de vraag zou beantwoorden, zou het ‘het donker’ zijn. Want steevast moeten er lampjes aan bij het slapen gaan.

Waar word je blij van?

IJsjes

Met dit warme weer kan ik geen beter antwoord bedenken.

Wat vind jij stom?

Dat ik elke dag naar school moet.

En dat is inderdaad ook best even wennen nog. “Bijna vakantie…”

Wat vind jij leuk om naartoe te gaan?

Dinoland

En daar gaan we dan ook regelmatig naar toe. Wat mij betreft de leukste en leerzaamste plek uit de omgeving voor kleine kinderen om te spelen.

Wat vind jij leuk om te doen?

Met Bram en Joost spelen.

Met onze buurjongens dus en gelukkig kunnen die blagen het allemaal zo goed met elkaar vinden.

Wat kun jij heel goed?

Springen

Als de beste! Van de bank, de trap en zelfs (stiekem, dat begrijp je) van de tafel. Ik houd mijn hart soms vast.

Wat kun jij niet zo goed?

Koppeltje duiken.

Geen idee of dat ook echt zo is trouwens. Het kan maar zo zijn dat hij dat op school heeft gehad. Sinds we een schoolgaand kind hebben, hoor ik vrijwel niet meer wat hij gedaan heeft op een dag. “Wat heb je gedaan vandaag?” “… Dat weet ik niet meer.”

Wat is jouw grootste wens?

Weet ik niet.

En ik snap best dat op die vraag onze oudste zoon nog geen antwoord wist. Zelfs ik, met mijn 37 jaartjes jong, vind zo’n vraag lastig te beantwoorden.

Wat is liefde?

Jij toch mama.

“Wat mij betreft wel schat.”

Vragen aan mijn kind #2

Dat was het laatste deel van de ‘vragen aan mijn kind TAG.” Een lange vragenlijst die ik, moet ik bekennen, in etappes aan onze twee zoons gevraagd heb. De aandacht verslapt nou eenmaal snel op die leeftijd. Vandaag zouden de antwoorden trouwens ook zo maar weer anders kunnen zijn. Niets is immers zo onvoorspelbaar als een kleuter.

Van wiens kind wil ik meer weten?

De ‘vragen aan mijn kind’-TAG werd trouwens initieel bedacht door Maaike. De tag, die inmiddels al bij veel blogs voorbij is gekomen, mocht nu mijn blog bezoeken. Maar uiteraard geef ik het stokje ook weer door. Ik ben namelijk ook wel benieuwd naar hoe de prachtige zoon van Sheila deze vragen (of een deel ervan) zou beantwoorden.

Wil je de TAG ook overnemen? Leuk, dat hoor ik dan graag in de comments. En uiteraard ben ik ook wel benieuwd naar wat jouw kind het lekkerste eten vindt?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog