Dit wil je niet missen...

Vragen aan mijn kind #1

Ik kan het nou allemaal wel opschrijven. Maar niemand vraagt ooit mijn kids wat, althans… Tot nu dus. Want ik werd getagd door Marieke, die eigenlijk wel nieuwsgierig was naar de antwoorden van mijn boys. Daarom vulde ik, of nou ja eigenlijk ik niet maar dit keer onze jongste zoon Olle, de ‘vragen aan mijn kind’ – TAG in. Benieuwd naar wat hij antwoordde? Lees maar mee.

Hoe heet jij?

“Olle”

Volmondig werd deze vraag beantwoord. Hij weet maar al te goed hoe hij heet en dat mag de hele wereld weten. De achternaam blijft nog wel wat lastig, die mompelde hij er in iets minder verstaanbaar olleaans achteraan…

Hoe oud ben jij?

“Twee”

Zegt hij terwijl hij één vinger op steekt :).

Wanneer ben je jarig?

“Euh…”, gevolgd door een op z’n fonetisch gesproken: “kadootjus.”

Het woord jarig doet hem klaarblijkelijk meteen denken aan cadeautjes. Geef hem eens ongelijk.

Hoe oud is mama?

“Kijkt mij aan of hij het in Keulen hoort donderen.”

En dat snap ik, want wat een lastige vraag als je pas net twee jaar bent.

Waar woon je?

“Hiehier”

Geen woord van gelogen en ik vind het eigenlijk nog wel goed bedacht ook. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat is onze jongste telg ten voeten uit!

Waar ben je geboren?

“Weer dondert het in Keulen…”

Wat is jouw lievelings kleur?

“Geel”

Of het ook écht zo is? Ik heb werkelijk geen idee. Wel beantwoord hij de vraag “wat wil je voor een ijsje” altijd en steevast met “geel.”

Wat is jouw lievelings eten?

“Pannenkoek in je onderbroek.”

Natuurlijk is hij dol op pannenkoeken, welk kind niet. Maar dat we ze serveren in een onderbroek is natuurlijk onzin. Die wijsheid heeft hij uit de Nederlandse kinderfilm Kikkerdril.

En wat vind je vies?

“Poepie”

“Euh… ja, dat is vies inderdaad.” In werkelijkheid vind hij op het gebied van eten momenteel alles wat groen en gezond is vies. Het is een doorgewinterde peuterpuber namelijk, die steevast zijn groentes weigert!

Wie is jouw beste vriend?

“Mama”

“Smelt…” Ik voel mij vereerd, al moet ik bekennen dat ik soms er ook wel eens een heel klein beetje moe van word. Kleine Knorrepiet is namelijk onafscheidelijk van zijn moeder. En iets ondernemen met een peuter aan je been, is soms nog best lastig. Maar ik houd van hem er niet minder om.

Wat is jouw lievelingsliedje?

“Olifantje in het bos…”

… begint hij meteen te zingen. Ik denk ook echt dat het zijn favoriete kinderliedje is. Hij zingt het het meest en volledig, inclusief alle andere variaties van coupletten, mee.

Wat is jouw lievelingsfilm?

“Ja hoor, het dondert weer in Keulen.”

Ik heb dan ook mijn vraag wat bijgesteld naar wat hij het leukst vind om te kijken op tv. “Paw patjool, zij al onneweheg” werd er meteen daarna luidkeels ingezet. Paw Patrol dus.

Wat is jouw lievelingsboek?

“Boekje leze.”

Onze Knorrepiet is er één van het kaliber geen geduld. Hij leest graag een boekje, maar een echte boekenverslinder is het niet. Hij vind boekjes waarin flapjes of geluiden zitten dan ook eigenlijk het leukst. Vooral aan de boekjes met de laatste eigenschap geeft onze muzikale vriend de voorkeur.

Waar ben je bang voor?

“…”

Onze jongste is sinds maart twee jaar. Echt bang ergens voor is hij volgens mij nog niet. Althans, niet zoals onze oudste, die bang is voor het donker bijvoorbeeld. Wel kijkt onze Knorrepiet altijd even de kat uit de boom als hij ergens nieuw is. Hoewel hij erg ondernemend is, is hij namelijk ook een beetje verlegen.

Waar word je blij van?

“…”

Je leest het; sommige vragen zijn nog nét een bruggetje te ver voor onze kleine man. Toch kan ik je verklappen dat hij blij wordt van heel veel. Het is namelijk een erg vrolijk mannetje, ondanks dat hij tegenwoordig en sinds hij twee jaar is ook zo zijn nukken heeft. Knorrepiet hangt graag de clown uit, wanneer het ijs eenmaal gebroken is. In het middelpunt van belangstelling staan, vind hij dan ook helemaal niet erg meer.

Wat vind jij stom?

“…”

(De aandacht verslapt en de antwoorden worden schaarser…) met jouw goedvinden geef ik dan ook maar even antwoord op de laatste paar vragen uit deze TAG. Gelukkig ken je als ouders je kind nog steeds erg goed, dat ik best de antwoorden durf te geven. Op de vraag wat hij stom vind, zou hij dan ook zo maar kunnen antwoorden dat zijn grote broer vaak  zijn speelgoed afpakt. Die twee hebben echt een haat-liefde verhouding namelijk. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is ook lastig.

Wat vind jij leuk om naar toe te gaan?

“Ezelboedewij, in julianatore, ga je mee op dinotore.”

(Onze zoon zingt graag sorry.) Zowel speelboerderij de Koperen Ezel als de Julianatoren zijn klaarblijkelijk favoriet. En daarvan is, gok ik, weinig gelogen. Naar beiden gaan we namelijk veel en beiden vinden alle twee onze jongens erg leuk.

Lees ook: Spelen, waar kun je dat hier nou het best? Het leukste speeltuintje in Epe!

Wat vind jij leuk om te doen?

“Tampoline spinge”

Onze jongste is een buitenkind pur sang. Springen op de trampoline (of bank wanneer het regen… zucht) is dan ook wat hij veruit het liefste doet. Het is niet voor niets dat hij voor zijn tweede verjaardag een trampoline kreeg. En hoewel ik er over getwijfeld heb er één te kopen, is het op kinderspeelgebied één van de beste aankopen ooit.

Wat kun je heel goed?

“Knuffele”

Onze kleinste man kan heel goed knuffelen. Dat zegt hij niet alleen, dat is ook echt zo. In tegenstelling tot onze oudste zoon, kan Knorrepiet urenlang bij je op schoot zitten en lekker met je kroelen. Ik protesteer niet!

Wat kun je niet zo goed?

“…”

Op tweejarige leeftijd kun je eigenlijk nog heel veel dingen niet zo goed. Maar ook al wel, want tussen de twee en de drie jaar gebeurt er veel in de ontwikkeling van een kind. Gelukkig is er niets dat hem echt frustreert, omdat hij het nog niet kan. Maar ik gok dat dat nog wel zal gaan komen.

Wat is jouw grootste wens?

“Wederom donder en bliksem in Keulen.”

Je begrijpt dat deze vraag ook moeilijk te beantwoorden is voor een tweejarige. En ik moet bekennen dat ook ik moeite heb deze vraag uit de ‘vragen aan mijn kind’ – TAG voor onze zoon te beantwoorden. Ik denk dat ik hem dan ook maar even parkeer.

Wat is liefde

“Mama”

Tja, behoeft wat mij betreft geen uitleg. Want liefde dat geef ik hem in overvloed!

Vragen aan mijn kind #1

Zo, dat was alweer het vragenvuur aan mijn kleine Knorrepiet. Op vele vragen uit de ‘vragen aan mijn kind’ – TAG kon hij   helaas niet echt een antwoord geven. Maar gelukkig op andere vragen weer wel. Ik vraag mij altijd wel af, in hoeverre het op deze leeftijd al een écht doordacht en diepgeworteld antwoord is.

Vragen aan mijn kind #2

Naast onze kleine Knorrepiet Olle, hebben wij natuurlijk nog een zoon. Onze oudste zoon Finn. Ook hem zal ik de vragenlijst van de ‘vragen aan mijn kind’ – TAG voorhouden. En omdat onze oudste sindskort naar school gaat en ook nog eens een erg welbespraakte en bedachtzame kleuter is, ben ik heel erg benieuwd naar zijn antwoorden.

Lees je dan ook weer mee?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog