Dit wil je niet missen...

Vliegtuigjes kijken

Vliegtuigjes kijken, die tip kreeg ik van een collega mama. Niet ver wonen wij bij vliegveld Teuge vandaan en daar kun je dus heel leuk en van heel dichtbij vliegtuigjes kijken. Peuterlief is ontzettend verzot op vliegtuigjes, de kleine vliegtuigspotter in de dop. Spelende in de tuin roept hij dan ook altijd luidkeels wanneer hij weer een vliegend exemplaar hoort of ziet overvliegen. “Viegtuig…, mamaah kijk”. Meestal snel ik dan naar buiten om samen met hem het gevaarte boven in de lucht te aanschouwen. Dus besloot ik enige tijd geleden om ook eens een bezoekje te brengen aan het vliegveld in Teuge.

Het is een klein vliegveldje waar kleine motorische vliegtuigjes opstijgen voor bijvoorbeeld rondvluchten. Het heeft een klein buiten panoramaterras waar je zo op de landingsbaan kijkt en de vliegtuigjes praktisch op neusafstand en binnen handbereik staan. De eerste keer dat we er waren, viel het kleine peutermondje letterlijk wagen wijd open van verbazing. “Oooh, viegtuig…”. We hadden geluk want vlak voor onze neus vertrok een klein vliegtuigje voor een rondvlucht. De ronddraaiende propeller, de luidde motor en even later ook het opstijgen… grote indruk maakte het op de koekepeer. Hij raakte er die dag maar niet over uitgepraat.

vliegtuigjes2

Inmiddels hebben we al menig keer het kleine vliegveldje met het panoramaterras bezocht. Steeds is het weer een feest, hoe simpel het eigenlijk ook is. Je hoeft helemaal niet naar grote speeltuinen en kinderboerderijen te gaan om plezier te maken met de kleine man. Gewoon iets eenvoudigs als vliegtuigjes spotten is al succes verzekerd. En zo vroeg ik afgelopen week weer of hij het leuk vond om vliegtuigjes te kijken. Enthousiast werd dit beantwoord met “jaoh, viegtuig kijke”…”Ikke ook viegtuig kijke?” Dus stapten we weer in de auto om richting Teuge te rijden.

vliegtuigjes1

Dit keer kon ons geluk werkelijk niet op! Dikke vliegtuigjackpot om het maar zo te zeggen. Want het was stralend weer en zodoende een drukte van jewelste op het kleine vliegveldje. Rondvluchten vlogen af en aan. Maar ook waren er twee kleine legervliegtuigjes actief. En wat een spektakel maakten deze vliegtuigjes ervan. Laagvliegend over het vliegveld, ronddraaiend in de lucht, naast elkaar en boven elkaar vliegend, meneertje wist niet waar hij moest kijken. En zo werd ook dit vliegtuigspotuitje er weer 1 voor in de boeken.

Dus tip: breng een bezoekje aan een bijgelegen vliegveldje om vliegtuigjes te kijken. Leuk, laagdrempelig en ook nog eens niet duur!

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog