Dit wil je niet missen...

Vingerverven

Een regenachtige dag in de vakantie… Wat doe je dan? Juist ja, knutselen. Want het is per slot van rekening vakantie en dan mogen we er best een beetje een feest van maken.

Vingerverven op een regenachtige dag

Oke, we zijn heus niet iedere dag volledig met de koekepeer in de weer geweest, er bestaat ook nog gewoon zoiets als een wasdag en ook andere huishoudelijke – in en om het huis klussen – verdwijnen niet ineens als sneeuw voor de zomerse zon wanneer het vakantie is. Maar op een dag dat dat niet aan de orde is, doen we wat leuks. Als gezin, met elkaar, samen met en voor de kleine man. Tja, en als het dan toevallig net regent dan moet je creatief zijn. En dat zijn we. Vingerverven dus. Verf uit de kast gehaald, stapel papieren voor de kunstenaar in de dop neergelegd, meneertje gehuld in verfschort en hoppa…. klieder maar raak.

Kleine kunstenaar

Waar bij de eerste schilderpogingen nog duidelijk onderscheid te maken was tussen de verschillende kleuren, en mama daar toegegeven halstarrig enige controle over probeerde uit te oefenen om dit te behouden, was na verfpoging zoveel er weinig verschil meer te zien tussen paars, rood of groen. Noop, de mengelmoesjes van verf leken allemaal op dezelfde bruinige kleur. Wel 10 blaadjes heeft onze kleine kunstenaar vol gekliederd. Handjes, vingertjes, ellebogen, grote vegen, kleine vegen, grote klodders, kleine spetters… De verf spatte vrolijk in de rondte. Meneer vond het vingerverven prachtig, en ondanks dat huid, haar en kledij besmeurt waren met vingerverf genoot ook ik. Simpelweg omdat de kleine blaag er zo’n lol in had.

vingerverf2

Kunstenaar in de dop

Het resultaat van de schilderpogingen van onze kunstenaar in de dop zie je hier. Niet onverdienstelijk moet ik zeggen. Als crea-mama kun je toch niet vroeg genoeg de basis leggen, niet waar?

Ook ervaring met vingerverf of andere leuke ideeën om creatief bezig te zijn met je kind? Ik hoor het graag.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog