Dit wil je niet missen...

Vertrouwd geluid bij een ongeboren kindje biedt geborgenheid + WIN een zwangerschapssieraad (gesloten)

Ik mocht onlangs een zwangerschapssieraad t.w.v.: €30,- weggeven. Uit alle deelnemers is inmiddels een winnaar getrokken die zichzelf of iemand anders blij mag maken. Lees je mee?

Winnaar

Uit alle deelnemers is Laura Aarts Manse als winnaar uit de bus gekomen. Zij mag een prachtig zwangerschapsierraad uitkiezen van zwangerschapsierraden.nl t.w.v.: €30,-. De winnaar heeft inmiddels per mail een bericht ontvangen. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd. Een ieder ander uiteraard bedankt voor het meedoen aan deze actie.

Ik heb trouwens ook weer een nieuwe winactie op mijn website, doe je weer mee?

Lees ook: WIN!!! Een DIY dino verjaardag pakket en 64 andere dingen op de Mamabloggers Dag

Vertrouwd geluid bij een ongeboren kindje biedt geborgenheid

Wist je dat de zintuigen van je baby al in een vroeg stadium van de zwangerschap ontwikkelen? Contact maken met die kleine spruit daar binnen in je buik lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet. Sterker nog, praten, zingen, muziek, hij of zij hoort het allemaal. Het laten horen van een vertrouwd geluid bij een ongeboren kindje biedt zelfs geborgenheid, ook na de zwangerschap.

Vruchtwater om zintuigen te ontwikkelen

Vanaf de 13e week van de zwangerschap leert je ongeboren kindje zijn zintuigen te gebruiken. Een foetus neemt vanaf dan kleine slokjes van jouw vruchtwater om zijn organen (maag, nieren en slokdarm) te gebruiken. Maar dus ook om de zintuigen te ontwikkelen.

Het begint met smaak. Vruchtwater is lichtzoet en dat leert je ongeboren baby proeven. Bovendien heeft het proeven van vruchtwater nog een functie. Je baby maakt via jouw vruchtwater kennis met gevoel. En dan bedoel ik niet de tastzin die pas na de geboorte ontwikkelt.

Wanneer je stress ervaart of heftige emoties, reageert jouw lichaam daarop met de aanmaak van adrenaline en cortisol. De smaak van jouw vruchtwater verandert hierdoor. Zo leert je baby al vroeg omgaan met emoties.

Na smaak en gevoel, leert je baby horen en zien. Ongeveer vanaf de 6e maand zwangerschap leert je baby geluiden herkennen. Jouw hartslag bijvoorbeeld, het gerommel van je darmen, maar ook jouw stem en die van jouw partner.

Wat doet geluid bij een ongeboren kindje?

Uit onderzoek blijkt dat baby’s rustig worden van bepaalde geluiden of melodietjes. Bovendien zal jouw baby die geluidjes na de geboorte herkennen. Dit helpt hem of haar de ‘grote, boze’ wereld een beetje meer te vertrouwen. Een geur of een herkenbaar geluid bij een ongeboren kindje biedt immers geborgenheid, na de zwangerschap maar ook tijdens.

Apps om gehoor te stimuleren

Om het gehoor van baby’s te stimuleren zijn er tegenwoordig allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld appjes downloaden om  muziekjes af te spelen die rustgevend zijn voor jouw ongeboren kindje. Ikzelf heb in mijn zwangerschappen ook zo’n app gebruikt.

Zwangerschapssieraden rustgevend

Ook zijn er prachtige zwangerschapssieraden op de markt. Deze sieraden hangen op je buik en in het sieraad klinkt een klein belletje dat rinkelt wanneer je beweegt. Jouw ongeboren kindje hoort dit geluid en zal het als rustgevend ervaren. Bovendien zal jouw baby na de geboorte dit geluidje herkennen.

Zwangerschapssieraden, de babybel

De oorsprong van dit soort sieraden ligt in Mexico, waar deze sieraden ‘bola’s’ worden genoemd. In Mexico is het gebruikelijk om de ‘bola’ na de geboorte boven het wiegje te hangen. Hier zie je ook wel dat moeders na de geboorte de babybel, zoals we het in Nederland noemen, gaan dragen aan een kortere ketting, waardoor de baby bijvoorbeeld tijdens het knuffelen ermee kan spelen.

Mijn favorieten

Zwangerschapssieraden kun je onder andere kopen via zwangerschapssieraden.nl. Bijvoorbeeld de prachtige babybelletjes van Proud Mama. Nu ben ik zelf niet in blijde verwachting, maar ik heb wél mijn favorieten. En die deel ik hier graag met jou.

#1 Babybel met edelsteen

De babybelletjes met edelstenen van Proud MaMa vind ik zelf erg mooi. Een edelsteen heeft namelijk een bijzondere betekenis en daar houd ik stiekem wel van. Sommigen zeggen zelfs dat edelstenen een helende werking hebben. Zou ik nu zwanger zijn, bijvoorbeeld van een meisje, dan koos ik voor een rozenkwarts steentje. De babybel met edelsteen hangt aan een jasseron ketting van ongeveer 120 cm. Het sieraad is vrij van nikkel en wordt geleverd in een mooi velours cadeauzakje.

Lees ook: Ik ben de moeder van drie kinderen, kijk maar

#2 Proud MaMa Limited Edition 2017 JEANS

Ook deze jeans uitvoering van de babybel vind ik het noemen waard. Ondanks dat de zwangerschapssieraden een wat zoet karakter hebben, vind ik de jeans uitvoering van Proud Mama er toch een stoere touch aan geven. De babybel hangt aan een koordje van 80 cm en is dankzij de knoop gemakkelijk te verstellen. Ook dit sieraad is volledig vrij van nikkel.

#3 Babybel basic bol gold

De babybel basic gold vind ik mooi vanwege de aarde tinten. Deze goudkleurige babybel van Proud Mama hangt aan een koord van ongeveer 120 cm en is gemakkelijk verstelbaar. Ook dit zwangerschapssieraad is gemaakt van nikkelvrij materiaal.

#4 Babybel agaat groen

Een andere favoriet uit de collectie van Proud MaMa is de groen gekleurde agaat babybel. Ook Agaat is een edelsteen. Een aardende en beschermende werking wordt deze steen toebedeeld, die innerlijke rust bevordert. Wat wil een aanstaande mama nou nog meer. Behalve dit, vind ik de groene steen ook gewoon erg mooi. De ketting is 80 cm lang en eveneens gemaakt van nikkelvrij materiaal. Net als alle andere sieraden wordt ook deze babybel geleverd in een mooi cadeauzakje.

#5 Babybel DeLuxe Antiek Bol

De laatste in het rijtje favorieten is deze eenvoudige ketting van Proud MaMa. Het is een luxe schakelketting met daaraan twee kralen, een label van Proud MaMa en de babybel met belletje. De ketting is ongeveer 120 cm lang en ook weer volledig vrij van nikkel.

WIN een zwangerschapsketting t.w.v.: €30,-

Ben je in blijde verwachting of heb je een vriendin die een kindje verwacht? Dat treft, want van zwangerschapssieraden.nl mag ik jou blij maken met een zwangerschapsketting t.w.v. €30,-. Een bijzonder cadeau voor jezelf of voor een zwangere vriendin, vrouw of collega.

Hoe maak je kans?

Meedoen is simpel. Like mijn pagina op Facebook en laat in een reactie op dit bericht óf op Facebook weten waarom jij kans wil maken op de zwangerschapsketting t.w.v. €30,-. Deel je het bericht over deze winactie dan maak je extra kans. Verplicht is dat overigens niet. De winactie loopt tot 6 september aanstaande. Dan maak ik de winnaar bekend, bovenaan in dit artikel en op Facebook.

Wat nog meer?

Een babybelketting koop je bij zwangerschapssieraden.nl al vanaf  €15,95. En naast de babybelkettingen vindt je er ook nog andere sieraden, zoals armbandjes. Zwangerschapssieraden.nl vertegenwoordigt de merken Babylonia en Proud MaMa.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog