Dit wil je niet missen...

Verandering van spijs doet wonen… welkom oranje!

Al enige tijd ben ik lichtelijk uitgekeken op ons interieur. Ik kan er niet goed de vinger op leggen maar er ontbreekt iets… Wij wonen sinds eind 2008 in onze 3-onder-1-kapwoning, mooi woord voor een tussenwoning, in hartje centrum van ons dorp. Op steenworp afstand van supermarkt en winkelstraat. Met een grasveld voor de deur, eigen parkeerplaats met aangrenzende garages achter het huis. Geen doorgaand verkeer dat voor onze woning langs dendert. Vier slaapkamers verdeeld over twee verdiepingen, ruime woonkamer, prima badkamer… kortom, hartstikke kindvriendelijk en gezinstechnisch een uitstekend huis. Geen reden dus om te verhuizen.

Toen we dit huis bijna zeven jaar geleden kochten was de staat waarin het verkeerde niet echt om over naar ons nieuwe huis te schrijven. Sinds de bouw van het huis in 1960 is er door de vorige eigenaren weinig tot niets meer aan gedaan. En dat was wel te zien, aan zowel exterieur als interieur. In vier weken tijd hebben we toen het hele huis op de kop gezet en met eigen hand zo goed en zo kwaad als we dat konden, gerenoveerd. Dat heeft overigens nogal wat bloed, zweet en tranen gekost want klussers, dat zijn we geen van beiden. Maar gelukkig was daar de helpende hand van een groot aantal handige klusvrienden die deze woonklus samen met ons klaarden. Dat is nu dus 6,5 jaar geleden en afgezien van wat kleine dingen (een broodnodige nieuwe bank bijvoorbeeld, hier en daar wat andere accessoires), kijk ik dus al 6,5 jaar tegen dezelfde spullen en kleuren aan. Tijd dus om eens een frisse woonwind door het geheel te laten waaien. Tijd om een moodbordje te maken!

oranje_post

Woonblaadjes, pinterest en andere woonmedia ontkwamen niet aan mij in mijn zoektocht naar leuke woon- en kleurideeën. Wat ik miste, ontdekte ik al gauw…. KLEUR! Ons huis verdient echt meer kleur. De witte muren verdienen een verfje en ons printige behangetje is aan vervanging toe. Maar welke kleur moest ik nou kiezen? Na wat vergelijkend warenonderzoek kwam ik uit op oranje. Ik heb het idee voorgelegd aan manlief en dat werd gelukkig meteen in vol enthousiasme ontvangen. Ik ben diezelfde dag nog naar de Gamma gesjeesd om kleurstaaltjes te halen en te kijken of mijn aanvankelijke idee wel zou passen in onze woning. Per toeval liep ik in het voorbijgaan tegen twee oranje kussenhoezen aan die ook nog eens in de aanbieding waren. Dus met twee kussenhoezen van 0,50 ct per stuk onder de arm, keerde ik die avond huiswaarts om de nieuwe kleur alvast een beetje te laten wennen aan ons huis. Turquoise blauw, bruin tinten en nu dus ook oranje. Dat moet het vrolijke kleurenpalet gaan worden. Oranje verf op de muren, nieuwe oranje accessoires toevoegen en wie weet, zelfs wel ergens een leuk, gek, printig nieuw behangetje met oranje invloeden. Zo hoop ik ons interieur weer wat nieuw leven in te kunnen blazen.

KLEUR dus…. welkom oranje, welkom in ons huisje!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog