Dit wil je niet missen...

Van industrieel interieur naar exterieur

Het begint hier zo langzamerhand traditie te worden. Met een nieuwe aanwinst in ons gezin verandert ook ons bordje voor de deur. Zo zijn we sinds de eerste bewoning van dit huis al zeker drie naambordjes verder. Bij de komst van hond #2, na de geboorte van zoon #1, na afscheid van onze eerste hond… Maar daar bleef het lang bij. Zoon nummer #2 was tot op heden nog niet met naam en toenaam onderdeel van ons gezin…, op onze deur dan althans. Gelukkig kwam daar onlangs een einde aan.

Hoi,

Trouwens; hoi, daar ben ik weer. Zoals je weet ben ik sinds januari dit jaar van baan veranderd en dat kost de nodige energie. Het is een job die nogal een 100% toegewijde focus vraagt. Niet in de laatste plaats omdat het een totaal nieuwe branche betreft waarin ik nu opereer. Dat betekent dus dat ik meestal na werktijd behoorlijk gevloerd ben. De reden waarom je al een tijdje niets meer van mij hebt vernomen. Afijn.

Van oud bruin naar fris groen

Maar ff on topic. Zoals je misschien ook weet; zijn wij sinds een tijdje bezig ons huis te restylen. Waar voorheen onze woonkamer uitpuilde van oude, antieke meubeltjes, hebben die de afgelopen tijd plaats gemaakt voor wat hipper, industrieel meubiliar. Bovendien was ik die oud, bruine kleur meer dan zat en heb ik dat verruild voor wat frisser groen. En nu met de lente voor de deur, kan ik daar niet blijer van worden.

Lees ook: Een kidsproof interieur maak je zo

De eerste rommelmarktvondsten

Het begon allemaal met onze metalen archiefkasten. De eerste pronkstukken, die we op de kop tikten tijdens één van onze vele rommelmarktbezoeken. Het begin van het einde zo bleek, want inmiddels zijn we behoorlijk veel industrieel meubiliar verder. Ja; wij kozen ervoor om ons over te geven aan de industriele modegril van dit moment. En weer ja; we gaven daar toch onze eigen draai aan, zoals we dat eigenlijk altijd doen.

Lees ook: van oubollig naar 40 laatjes

Een industrieel exterieur

De industriele invloeden bleven echter niet alleen binnenshuis. Langzaamaan veroverde de nieuwe look ook het exterieur van ons huis. Twee stoere vuurkorven, gemaakt van oude wastrommels betraden onze tuin. En enkele robuuste bunkerlampen wisselden van plaats met onze traditionele buitenlantaarns. Maar ons klassieke naambordje hing nog altijd op dezelfde plek, als waar we die bijna vijf jaar geleden ophingen…

Naambordje, doorn aan mijn voordeur

Al zeker een jaar werd dat bordje een almaar groter wordende doorn aan mijn voordeur. Het paste niet meer bij wie wij nu waren, bovendien klopte de informatie erop ook al lang niet meer. Onze lieve knorrepiet, die zeggen en schrijven binnekort alweer drie jaartjes oud wordt, werd nog altijd niet genoemd op het naambordje dat al zo lang onaangeroerd aan onze deur hing. Maar, zoals dat gaat met veel kleine details in en om huis (ik noem expres geen ‘plinten’… ai, doe ik het toch), had er altijd wel iets meer prioriteit dan dat naambordje.

Op slag verliefd

Tot ik het op een dag écht zat was en besloot op onderzoek uit te gaan naar een leuk, nieuw, kek naambordje dat past bij ons, onze nieuwe look en waarop iedereen een welverdiend plaatsje kon hebben. Of het toeval was, dat weet ik niet. Maar precies op dat moment werd ik benaderd door naambordjevoordeur.nl. Ik mocht een naambordje maken om te reviewen. Alsof het zo moest zijn, werd ik op slag verliefd.

Roest-look naambordje; industrieler wordt het niet

Vriendlief en ik vielen unaniem voor het naambordje met roest-look. Industrieler dan dat, wordt het volgens ons écht niet. En na ontvangst van het bordje, bleek niets minder waar. Wij kozen voor een roest-look naambordje met een witte achterplaat en uitgefreesde letters. Het wit steekt mooi af bij de roestbruine kleur, waardoor de tekst erop goed leesbaar is. Het deurbordje monteer je overigens heel eenvoudig met de bijgeleverde schroeven.

Industrieel interieur en exterieur

Nu het bordje eenmaal bij onze voordeur hangt, ben ik oprecht blij met het eindresultaat. Niet in de minste plaats omdat iedereen nu kan zien, wie er werkelijk wonen in huize Roelina’s. Bovendien sluit ons exterieur nu naadloos aan op ons interieur. Wel zo leuk, toch?

Ben je nou ook nog op zoek naar een eigentijds naambordje? Bij naambordjevoordeur.nl is de keuze reuze. Van klassiek, nostalgisch tot aan strak en modern; zelfs voor een huishouden van Jan Steen als het onze, hebben ze passende bordjes voor iedere voordeur.

Wat voor een bordje heb jij hangen bij jouw voordeur?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog