Dit wil je niet missen...

Van dreumes naar peuter… De grote jongenskamer in wording

We zijn al eens van babykamer naar meer dreumeskamer gegaan. Met meer ruimte om te spelen, te ravotten, te rennen en te vliegen. De kamer die wat minder babylike is en wat meer gericht is op de dreumes in wording. Nu koekepeertje 1,5 jaar oud is, en zo langzamerhand een echte peuter begint te worden, denken we langzaamaan na over de peuterkamer. Hoewel de dreumeskamer eigenlijk niets meer is dan een opnieuw ingedeelde babykamer met wat andere asseccoires en wat extra speelhoekjes, moet de peuterkamer wat mij betreft toch echt anders worden. 

Uiteraard, en dat is meteen ook de meest drastische verandering vermoed ik, zal het babybedje plaats moeten gaan maken voor een echt kleuterbed (en dat is dan meteen ook een definitief afscheid van de babytijd… bye, bye baby). “Gaan we voor een custom made bed, een meegroeibed, een standaard wat meer neutraal bed, een spijlenbed?” Er echt over uit ben ik nog niet. Wat ik wél weet is dat ik graag wat meer kleur aan het kamertje wil toevoegen. Geen lieflijke babytintjes meer zoals lichtblauw, taupe en creme / wit. Maar juist de meer felle, stoere, grote jongens kleuren. 

Na wat gezoek op internet, pinterest en in interieurblaadjes ben ik min of meer gevallen voor de industriele look. Robuust, stoer, met metalen en houten items en in primiare kleuren. Zie hieronder mijn moodbord met de eerste ideetjes van mijn interpertatie van een stoere jongens kamer in wording. Kijken jullie mee?

peuterroom

Veel van de slaapkamer asseccoires en meubeltjes vond ik bij IKEA. Dit in combinatie met wat industriele items zoals een metalen loopwagen, metalen krukje, stoer beddengoed en houten speelgoed maakt het wat mij betreft echt af.

Op de foto zie je o.a.:

  • Het BUSUNGE meegroeibed van IKEA
  • Metalen kastje uit de PS collectie van IKEA
  • Kussens en vloerkleden van IKEA
  • Retro houten peuterbed Leon van Petit Amelie
Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog