Dit wil je niet missen...

Up de weegschaal date #4: de strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Ik deel niet zo gauw foto’s van mijn eigen lichaam. Ik vind dat toch een beetje, nah.. hoe zal ik dat zeggen… Ik heb nou eenmaal (vind ikzelf) niet bepaald een ‘killer body’. Maar ik ben nu toch wel dusdanig trots dat ik een foto van mijzelf durf te posten. Ik ben er namelijk! Made it, done it! Alle zwangerschapskilo’s (en meer) zijn eraf!

Hij is weer plat

YES! Voor een mama die 3 kinderen gebaard heeft, ben ik daar best wel een beetje trots op. Want die buik is weer plat, zoals hij dat altijd (afgezien van 3 x 9+ maanden dus) is geweest. Mijn gewicht op dit moment? Een nette 56 a 57 kg. Ik ben er blij mee. Moet er wel meteen bij vertellen dat nu de maand december is begonnen, ik er hoogstwaarschijnlijk net als ieder ander weer een paar kilogrammetjes bij op mag tellen. Maar ach, januari is balansmaand dus… who cares! En we moeten ook een beetje genieten niet waar?!

Geen stap harder

Nu wil je misschien weten hoe ik dit allemaal bereikt heb? Nou dat is simpel. Want echt, ik heb geen stap harder gelopen. Behalve dan achter mijn peuter aan. En dat helpt al enorm, kan ik verklappen. O, ja en de hond, ben ik ook (weer) meer mee gaan wandelen. Dat kon ik tijdens mijn zwangerschap minder goed. Boxers en een lichaam dat enigszins uit balans en 3o kilootjes zwaarder is, zijn geen goede combinatie. Maar nu kan ik dat weer, en afgezien van dat het ontspannend is, helpt dat kleine beetje extra beweging toch.

Geen stap harder

Ik heb het allemaal gedaan met voeding. Ik ben niet op rantsoen gegaan, maar ben wel iets minder gaan eten. Gewoon 1 keer opscheppen in plaats van 2 keer mijn bord vullen. Bewust minder vet, zout en suiker. Mager broodbeleg, veel volkoren producten, meer fruit en veel drinken. Vol raken van voedzame producten in plaats van eten waar je met luttele seconden weer honger van krijgt. Dat wil overigens niet zeggen dat ik nooit meer zondig. Tuurlijk wel, gisteren nog trof je mij aan bij de Mac Donalds (daar kun je mij echt voor wakker maken). En ook een lekker slagroomtaartje of saucijzenbroodje wanneer iemand trakteert op mijn werk, sla ik niet af (kan ik gewoon geen weerstand aan bieden). Maar ik hou daar dan wel weer rekening mee de volgende dag.

Het toverwoord: balansen!

Voor iedereen is het natuurlijk anders, dat snap ik. Geen lichaam is en reageert hetzelfde. Ik leg hier dan ook geen dieetwaarheid of wetenschappelijk onderbouwt dieetplan neer om snel van je zwangerschapskilo’s af te komen. Ik wil alleen meegeven, heb geduld en doe het verantwoord. Ga niet crashen, maar eet gezond en gevarieerd. Volgens mij kom je daar al een heel eind mee. Balansen is wat mij betreft hét toverwoord. De ene dag iets meer, is de andere dag iets minder, simpel. Voor mij heeft dat gelukkig voldoende geholpen.

Heb jij nog tips? Ik ben benieuwd, deel ze hier.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog