Dit wil je niet missen...

Up de weegschaal date #1: de strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Zwangerschapskilo’s, net na mijn bevalling vlogen ze er af. Althans, de eerste 10 wel. Nu is het de beurt aan de rest. Want mijn weegschaal blijft angstvallig steken op een getal dat mij nog niet bevalt….

kilos

Sinds mijn bevalling heb ik een date met mijn weegschaal. Twee maal per dag neem ik plaats op het glazen plateautje. Met bevende voetjes kijk ik voorzichtig naar de oplopende digitale cijfertjes tussen mijn tenen. “Waar zal het dit keer eindigen?” Omdat ik in mijn vorige 2 zwangerschappen meer dan 25 kilo ben aangekomen, vind ik eigenlijk dat ik dit keer echt niet mag klagen. Want zwangerschap nummertje 3 heeft mij in zijn totaliteit maar 16 extra kilootjes opgeleverd. De eerste 10 vlogen er gelukkig ook meteen weer vanaf. Na een kleine twee weken kon ik nagenoeg al mijn oude broeken alweer aan. “Dat gaat goed”, dacht ik nog. Maar nu, een dikke maand verder, blijft de weegschaal steken. En dat zint me geen zins.

Ik heb dus een verhouding met mijn weegschaal. Ik kan die laatste 6 zwangerschapskilo’s er namelijk werkelijk wel af kijken. Maar ik moet toch, ben ik bang, de conclusie trekken dat ze er niet vanzelf af zullen gaan. Vooralsnog doe ik er namelijk weinig aan om die laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen. Ik eet zoals ik altijd eet en beweeg zoals ik altijd beweeg. Niets meer en niets minder. Dus met de naderende zomer op komst wordt het misschien tijd om toch iets te veranderen… Want he, we moeten natuurlijk wel weer een beetje toonbaar en in de plooi in onze bikini kunnen floreren.

Dus met de billen bloot dan maar. Komende vanaf een enigzins bescheiden 73 zwangerige kilo’s, is de stand van vandaag 63 kilo’s schoon aan de moederhaak. Wat ik er aan ga doen om ook die laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen? Ik ben geen sportster en je zult mij dus ook niet zwetend op een fiets in de sportschool vinden. Noch ben ik geen dieetster en je zult mij daarom ook niet op rantsoen zien gaan. Nee, ik ga het proberen te bereiken door gewoon even tijdelijk iets minder en iets meer. Bewuster eten en meer bewegen. In plaats van de 4 fijn belegde boterhammen, 2 mager belegde varianten. In plaats van 2 keer opscheppen, nog slechts 1 keertje. Meer fruit en meer water. Weer lekker fietsen met mijn kleine koekepeertje voorop en net even wat langer lopen met de honden, dan anders. Fingers crossed dat dit genoeg gaat zijn. En boek ik resultaat? Dan lezen jullie dat vanzelf in een nieuwe serie blogjes genaamd: ‘Up de weegschaal date’.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog