Dit wil je niet missen...

Een uitdaging, het bedenken van een babynaam #3

Toen ik zwanger was van ons 3e kindje begon de namenuitdaging voor ons opnieuw. Maar dat het dit keer zo anders zou verlopen, dat had ik van te voren niet durven dromen. Anders dan de vorige keren waren we nu al vrij snel uit over de babynaam van ons 3e kindje, onze 2e zoon. Want ook nu weer wisten we al heel vroeg in de zwangerschap wat het geslacht zou worden.

Eigenlijk al ver voor de 20 weken echo hadden we al een naam en dat was voor ons best uniek te noemen. Geen namenlijstjes dit keer maar een spontaan hersenspinsel van manlief deed ons besluiten hoe we ons 3e kindje zouden gaan noemen. Weer wilden we graag een korte jongensnaam. Liefst eentje die past bij de naam van onze 1e zoon en eentje die makkelijk is uit te spreken. Beiden zijn we erg gecharmeerd van Keltische en Scandinavische namen. Ze zijn stoer en vaak niet alledaags. We zochten dus al een beetje in deze namenhoek.

erfgenaam

Erfgenaam

Ik had al wel eens wat babynamen geopperd en ook vriendlief had wel eens wat geroepen, maar dat mocht eigenlijk allemaal niet echt een naam hebben (om maar even in de namentrant te blijven). Totdat ik op een willekeurige doordeweekse dag een appje kreeg van vriendlief met de babynaam Olle… “Wat vind je daar van?”… Olle is een Zweedse naam die erfgenaam betekent. De betekenis heeft een mooie symboliek vond ik, als je bedenkt dat onze 2e zoon (hoogstwaarschijnlijk) de laatste erfgenaam is van ons gezin (althans zo denk ik er nu over maar zeg nooit, nooit). Toch kon ik eerst maar moeilijk wennen aan deze naam. Ik vond het wat boers klinken. Ik bedacht alternatieven op de babynaam maar niets kwam ook maar in de buurt van het origineel. Naarmate ik dichter bij de eindstreep van mijn zwangerschap kwam, des te meer ging ik houden van deze naam. Ik besloot dus: ja, dit moest het worden, onze zoon zou Olle gaan heten. Want het is wel een babynaam die niet heel vaak voorkomt, maar toch op de ene of andere manier vertrouwd in de oren klinkt.

Vernoemen

Maar onze namenuitdaging was nog niet volledig afgerond. Ook onze 3e zoon wilde ik namelijk graag vernoemen, zoals onze andere kinderen. Maar na wie…? Want het kiezen van een 2e naam voor ons 3e kindje bleek een nog grotere uitdaging. We waren namelijk door onze opa’s en oma’s heen en naar wie ga je dan vernoemen? Uiteindelijk besloten we om ons 3e kindje te vernoemen naar onze eigen grootouders. Weer husselde ik 2 namen, van mijn oma en de opa van vriendlief, door elkaar en zo ontstond Olle Rolard.

Heeft de naam die jullie gekozen hebben voor jullie kindje ook een bepaalde betekenis?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog