Dit wil je niet missen...

Een uitdaging, het bedenken van een babynaam #2

Toen ons 2e kindje in aantocht was, stond ons een nieuwe namenuitdaging te wachten. We wisten al vroeg het geslacht van onze kleine ukkepuk. Het zou een jongetje worden. Dus ging ik al snel op zoek naar leuke, stoere jongensnamen. Beiden wilden we graag een korte naam voor onze zoon. Maar in de zee van korte namen is een originele babynaam bedenken nog best lastig.

Weer ontstonden er lijstjes. Met oer-Hollandse babynamen, minder bekende babynamen, ouderwetse babynamen, populaire babynamen. Allerlei jongensnamen passeerden de revue. Maar dachten we dat we de eerste keer al nauwelijks op één namenlijn zaten, dit keer was het gat nog groter. Weer werden we het niet eens. Niets konden we bedenken dat we beiden echt leuk vonden. En weer naderde die uitgerekende datum. Ik zweette inmiddels peentjes (het zouden ook de hormonen geweest kunnen zijn, laten we dat in het midden houden). Straks zou ons kleine mannetje naamloos ter wereld komen, dacht ik steeds. Alle potentiële naamkanshebbers waren inmiddels van onze lijstjes afgestreept, weinig bleef meer over.

blondnaam

Blond

Gelukkig bleef vriendlief kalm onder het nog steeds naamloos zijn van ons kleine mannetje en kwam hij een kleine 2 weken (ja, ja) voor de uitgerekende datum met een babynaam. “Wat vindt je van Finn”… opperde hij. Op slag was ik verliefd op de naam. Finn is een Keltische naam die blond betekent. Toepasselijk omdat ook wij allebei blond zijn en we er stiekem vanuit gingen dat ook ons mannetje blond zou worden. We vonden het een stoere babynaam, kort, krachtig en makkelijk uit te spreken. Een babynaam die toen we hem bedachten nog niet zo populair was als nu (want net na de geboorte van onze zoon prijkte deze naam ineens in de top 10 van jongensnamen).

Vernoemen

Ook nu weer wilde ik ons kindje vernoemen zoals we dat ook bij onze dochter hadden gedaan. Dus ook onze zoon kreeg een 2e naam. We kozen er dit keer voor om te vernoemen naar de beide opa’s, onze vaders. Echter de uitdaging om voor onze zoon een 2e naam te bedenken was wat moeilijker dan de eerste keer. Beide opa’s waren namelijk al drukdoende geweest om zelf babynamen te bedenken omdat ook zij stiekem de hoop hadden dat ze vernoemd zouden worden. Ik moest dus iets anders bedenken dan dat de opa’s hadden gedaan. Na wat gehussel van letters ontstond zo de naam Finn Fransis.

Hebben jullie ook vernoemd? En naar wie?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog