Dit wil je niet missen...

Kunstige tafel

Ik pikte het al eens op uit een van mijn mamablaadjes. En het leek mij van begin af aan al een leuk idee. Het ontbrak mij alleen nog aan genoeg inspiratie, kunst én een transparant tafelzeil. Nu onze houten tafel van 2.20 m steeds meer gehavend wordt en meneertje koekepeertje steeds kunstiger wordt (lees; steeds vaker kleurt, tekent, verft, kleit en kliedert), was de tijd rijp om het idee nu eindelijk eens tot uitvoering te brengen. Dus op internet een op maat gemaakt transparant tafelzeil bemachtigd. Tekeningen en andere creatieve uitspattingen van zoonlief verzamelt en deze her en der over de tafel verspreid met daaroverheen het transparante tafelzeil.

tafelkunst4

Nu hebben wij een bontgekleurde tafel die echt uniek is. Voordeel is meteen ook dat de gehavendheid niet meer zichtbaar is, meer gehavendheid voorkomen wordt en er naar hartenlust gekliederd kan worden zonder dat ik bang hoef te zijn dat onze tafel nog meer beschadigd of vies wordt. Bovendien wanneer ik of wij het bontgekleurde tafereel zat zijn of er nieuwe kunst bijkomt, dan wissel je het heel eenvoudig af door de oude creaties te vervangen door nieuwe.

tafelkunst1

Het originele idee is overigens afkomstig van het tafelziel. Anders dan een transparant tafelzeil is dat de tafelziel wat steviger en meer solide is. Een tafelzeil heeft snel de neiging te gaan verschuiven, te hobbelen en te bobbelen. Het tafelziel is net even wat steviger en doet dit niet. Uiteindelijk komt dat wat je eronder hebt gestopt, dan toch net even wat beter tot zijn recht.  Maar ik dacht, laten we het eerst maar eens proberen met een gewoon transparant tafelzeil.

tafelkunst3

Het resultaat? Leuk, niet alledaags en hartstikke handig. Ook een creatieve oplossingen om bijvoorbeeld je kerstkaarten of vakantiefoto’s onder te showen. Zoonlief keek er in elk geval vol bewondering en met grote ogen van verbazing naar toen ik vanmorgen zijn bordje met boterham zette op de van de tafel voorziene kinderkunst, zijn kunst!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog