Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #14: touwtje trekken, eendjes hengelen en draaien in de draaimolen

Na twee logeerpartijtjes bij opa’s en oma’s, werd het weer eens tijd voor ‘family-time’! Dus gingen we met z’n drietjes naar de kermis.

Logeren: papa en mama moesten bijtanken

Twee logeerpartijtjes achter elkaar, wat een pret. Het was eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad, die logeerpartijtjes. Papa en mama moesten namelijk écht even bijtanken. Na weken van niet doorslapen is de spreekwoordelijke koek bij papa en mama toch wel aardig opgeraakt. Fulltime werken en een gezinnetje draaiende houden is niet niks. Dat het zwaar zou worden, was ik mij wel van bewust toen ik aan deze baby-achtbaan begon.

Logeren: een avondje voor onszelf

Maar wanneer je fulltime werkt en zoonlief draait doodleuk de dag en de nacht om, dan is dat toch best even pittig. Afijn, gelukkig zijn daar opa’s en oma’s die ons even uit deze nachtelijke brand wilden helpen. Onze kleine vent, en uiteraard ook de opa’s en oma’s zelf, hebben er ontzettend van genoten. Ik had het er uiteraard wel even een klein beetje moeite mee in het begin, want tja het is toch een soort van pleister die even losgeweekt moet worden, maar een avondje voor onszelf en in bed stappen om niet eerder wakker te worden dan wanneer de wekker dat zegt, is ook best wel een keertje fijn. Ik kon me al bijna niet meer herinneren hoe fijn.

Tijd voor family-time, de kermis

Bijgetankt en wel, was het dus afgelopen zondag tijd voor ons drietjes. Family-time! Papa kwam met het idee om een bezoekje te brengen aan de Deventer Paaskermis, leuk. Net na de middag vertrokken we dus met het voltallige gezin richting kermisgedruis. Een prachtig zonnetje scheen op ons neer, dat beloofde een lekker dagje te worden. Bij aankomst op het kermisterrein, toen we de kleine man slapend uit de auto pakten omdat onderweg meneer nog even besloot een korte powernap te nemen, keek hij met grote blauwe ogen verwonderd om zich heen. ‘Waar ben ik nu weer beland’, hoorden we hem denken.

Tijd voor family-time, de kermis

Al wrijvend in de oogjes verscheen er een voorzichtige lach op zijn gezichtje. De rond rennende kindjes, geurende suikerspin- en popcornluchtjes, luide muziek en fel gekleurde lichtjes vielen klaarblijkelijk in de smaak. Eerst maar eens een rondje doen om te zien wat er allemaal te doen was. Hoewel de conclusie al snel was dat de koekepeer voor 90% van de kermis eigenlijk nog net ietsie pietsie te klein was, besloten we toch maar wat kraampjes aan te doen.

De kermis: touwtje trekken

Touwtje trekken… de kleine blaag op de rand van de kraam gezet om samen met zijn papa aan de touwtjes te trekken. Altijd prijs, en na 7 touwtjes zochten we een mooie grote bal voor hem uit die met glunderende ogen in ontvangst werd genomen, goedgekeurd!

De kermis: draaimolen

Op naar attractie nummer twee, de draaimolen. Nu was het mama’s beurt. Meneer in een auto geparkeerd en draaien maar. Hij vond het eerst allemaal wel wat vreemd maar na een rondje of twee brokkelde het ijs langzaamaan een beetje af. Stuurtje dat ronddraaide bleek machtig interessant en ook de claxon was favoriet.

De kermis: eendjes hengelen

Via de draaimolen belandden we bij het eendjes hengelen. Meneer weer op de rand van de kraam geparkeerd en hengelen maar. Het duurde even voordat de koekepeer door had wat de bedoeling was, maar met wat hulp van papa bleek hij al gauw in te zien dat het de eendjes waren die uit het water gevist moesten worden. Waarom we een hengel nodig hadden, begreep zoonlief kennelijk niet helemaal, want de voorbij drijvende eendjes werden vervolgens doodleuk met de handjes uit het water gegraaid. Bakje vol eendjes op naar de volgende ‘atlijd prijs’, een smurfen vrachtwagen dit keer.

De kermis: schietkraam

Tijd voor een rondje schieten bij de schietkraam. Eigenlijk al jaren een vast ritueel wanneer we een bezoekje brengen aan de kermis. Stamt overigens nog uit het pre-papamama tijdperk maar er mag ook best aan de ouders gedacht worden op zo’n dag. Met geweer in de aanslag schoot papa net zo lang totdat hij punten genoeg had voor de Feyenoord bal die we bij aankomst al zagen hangen. Leuk voor straks als de kleine man wat ouder is.

De eerste  keer kermis: geslaagd

Na nog wat rond gewandeld te hebben, sloten we het kermisuitje af met nog een laatste rondje in de draaimolen. Duidelijk had zoonlief er grote schik van, want al sturend en claxonnerend draaide hij, onder begeleiding van zijn papa dit keer, vrolijk voorbij. Met een auto vol met prijzen en een druk babbelend ventje op de achterbank reden we eind van de middag weer naar huis. We kunnen terugkijken op een geslaagd gezinsuitje met een blije baby en een uitgeslapen papa en mama.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog