Dit wil je niet missen...

De ’toen ik 18 was’-TAG: a trip down memory lane

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem tegen kwam, deze té leuke TAG over een tijd die steeds verder weg lijkt te zijn (o, wacht even… dat klopt ook). De ‘toen ik 18 was’-TAG kwam ik tegen bij Esmeralda van Savethemama. Origineel is hij bedacht door Malou. Toen ik hem las, wist ik meteen: die vul ik in. Komt ie.

In welk jaar was jij 18?

In februari 1999 werd ik 18. Whoehoe! Ik weet het nog goed, het was nog net voor het millennium in het laatste jaar van mijn geliefde 90’s. Eindelijk 18, maar volwassen…? Nèèèèh.

Zat je nog op school? Zo ja, wat deed je?

Ik zat op het CIBAP vakcollege in Zwolle. Een creatieve MBO opleiding voor Reclame, Presentatie en Winkelvormgeving. Ik zat in mijn tweede jaar. In dat schooljaar heb ik mijn vriend en allerbeste mattie leren kennen, die dat jaar aan dezelfde opleiding begon.

Werkte je?

Euh, een bijbaantje had ik volgens mij. Ik meen dat ik toen nog werkte bij Bakker Bart. Vreselijke job vond ik dat. Was mij totaal NIET op het lijf geschreven. Op een zaterdagmorgen vriendelijk mensen te woord staan die zeurden dat hun brood niet goed gesneden was. Moet je niet bij iemand doen die meestal net van één of ander feestje kwam rollen!

Had je een relatie?

Vol overtuiging: ja, want een aantal maanden voor ik 18 werd, ontmoete ik mijn droomman. Wist ik overigens toen nog niet, maar gezellig was het wel. En dat is het, na bijna 20 jaar en nu hij inmiddels de vader van mijn kinderen is, nog altijd. Op de foto hierboven zie je mijn bestie en ikzelf. Ik gok dat we beiden 18 waren, maar ik kan er ook ietsiepietsie naast zitten. Afijn, jong waren we nog wel… (zucht).

Wat deed je het liefst in je vrije tijd?

Toen al was ik graag creatief bezig. In huis, achter de PC of op papier. Dat is nog steeds mijn grootste hobby. Verder was ik eigenlijk altijd met vriendlief. De ene dag was hij bij mij thuis, ik woonde op kamers in Zwolle destijds. De andere dag was ik bij hem in het dorp, waar we tegenwoordig samen wonen. We hingen in de stad of in het centrum van zijn dorp. Ook gingen we regelmatig op stap. Naar feestjes, festivals of één of andere (Duitse) discotheek.

Wat is je leukste herinnering uit 1999?

Dan moet ik diep graven… Misschien is dat toch wel de Megarave Koninginnedag editie, waar de foto hierboven is genomen. Voor mij was het de eerste keer dat ik de housetempel der tempels, de Energiehal Rotterdam, betrad (voor gabbers toch wel een dingetje.) En meteen ook de laatste keer dat dit überhaupt mogelijk was. Daarna werd het gebouw gesloopt. Ik was samen met vriendlief, de zon scheen en de muziek was hard. Meer wenste ik in die tijd niet.

Zijn er dingen die je anders zou doen als je het over mocht doen?

Eerlijk? Nee! Ik zou het zo weer over doen.

Als je één dag terug in de tijd zou mogen gaan en weer 18 jaar zou zijn, wat zou je doen?

Onbezorgd genieten. Deze zin pik ik van Esmeralda, want hij geldt voor mij net zo goed. Dat deed je namelijk in die tijd. Onbezorgd zijn, in vergelijking met nu dan. Ja, hooguit met waar we nu weer gingen hangen of naar waar we komend weekend weer heen zouden gaan.

Wat zou je willen zeggen tegen je 18-jarige zelf?

Jij komt er wel!

Trip down memory lane

Zo dat was ‘m alweer. De trip down memory lane. Want toen ik 18 was, was het leven mooi. Ik voelde me heel wat, maar was het eigenlijk nog lang niet. Toch woonde ik al op mijzelf en had voor mijn gevoel al van alles meegemaakt. Little did I know. Maar dat mijn leven er nu zo uit zou zien, dat ik (ja, ik) moeder zou zijn van drie prachtige kinderen, dat had ik nooit durven dromen. De losbol die uiteindelijk toch heel braaf en degelijk in een huisje, boompje, beestje is belandt. Naar volle tevredenheid overigens. Een mooie tijd was het en ik ben blij dat ik hem zo heb meegemaakt.

En wat is jouw mooiste herinnering aan toen je 18 was?  Ik ben natuurlijk reuze benieuwd  naar je antwoord. Neem je de TAG over? Laat het me weten in de comments en vergeet niet de bedenkster te noemen.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog