Dit wil je niet missen...

Tiptoi ‘Mijn geluiden prentenboek’, spelenderwijs leren voor peuters

Interactieve spellen waar je ook nog wat van kunt leren, zijn hier in huis niet meer weg te denken. Inmiddels hebben we al een hele verzameling en onze jongens zijn er echt gek op. Daarom werd ik extra blij toen ik ontdekte dat er een nieuw interactief spel op de markt was, waarmee ook onze jongste zich nu kan vermaken. Tiptoi ‘Mijn geluiden prentenboek’  voor 3+ om precies te zijn. Onze knorrepiet testte het uit.

De interactieve leerspellen van tiptoi

Zoals gezegd; we hebben inmiddels een hele verzameling tiptoi producten in huis. Nadat we voor het eerst kennis maakten met dit interactieve leerspel, toen we de startersset ‘Mijn grote wereldatlas‘ mochten uittesten, zijn we een beetje verslaafd geraakt. Niet veel later volgde een interactieve dino en ook de ‘Getallenrobot’ deed zijn intrede in dit huis. Onze kleuter vermaakt zich er enorm mee. Stift aan het oor en hij is werkelijk de hele middag zoet. Tot groot ongenoegen van peuterlief, dat snap je

Lees ook: Spelenderwijs leren met tiptoi® ‘Mijn grote wereldatlas’

Mijn Geluiden Prentenboek

Toen ik er lucht van kreeg dat er een nieuw tiptoi boek van Ravensburger verkrijgbaar is, en we het ook nog mochten testen, wist ik dat iemand in huis heel blij zou zijn. ‘Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis’ is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. Het boek vertelt verhaaltjes en produceert muziekjes. Samen met de herkenbare stem van tiptoi ontdekt jouw leergierige peuter van alles, in en om het huis.

Tiptoi stift

Bij ontvangst van de startersset en na het uitpakken van alle onderdelen, bleek bij de eerste poging tot spelen de bijgeleverde tiptoi stift niet te werken. Een hebberige kleuter die zijn eigen stift niet wilde delen en een teleurgestelde peuter waren het resultaat. We moesten ons speelplezier dus heel even uitstellen. Niet heel lang, want vrijwel meteen kregen we een nieuwe tiptoi stift thuis gestuurd van Ravensburger. Goede service dus. Als een peuter zo blij is onze jongste met zijn eigen tiptoi stift en uiteraard met het bijbehorende ‘Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis’.

Tiptoi, van geografie tot aan leren lezen en schrijven

Tiptoi producten zijn er dus in legio varianten, van geografie tot aan biologie en van geschiedenis tot aan leren lezen en schrijven. Met de bijgeleverde tiptoi stift tipt het kind op afbeeldingen in een boek, spel of op speelfiguren, waarna er een verhaal vertelt wordt of een muziekje afspeelt. Tiptoi is een interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs en zelfstandig kunnen ontdekken én leren.

Tiptoi voor 3+

Hoewel dit boek eigenlijk voor peuters vanaf een leeftijd van 3 jaar is, krijgt onze peuter van 2,5 jaar er evenmin genoeg van. Alles wat vertelt wordt in het boek is namelijk goed te begrijpen voor kleintjes en ook de tekeningen in het boek zijn afgestemd op de peuterleeftijd.

De startersset ‘Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis’ van tiptoi Ravensburger koop je al vanaf €49,95 bij o.a. bol.com. In de starterset bevindt zich het geluidenboek, de tiptoi stift en een usb-kabel waarmee je de software van alle tiptoi producten kunt downloaden. Je hoeft een tiptoi stift dus maar een keer aan te schaffen.

Wat vind jij van interactieve leerspellen als tiptoi?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog