Dit wil je niet missen...

Tere babyhuidjes, vragen om speciale verzorgingsproducten voor kinderen

Waterratten zijn die boys van ons. Ze gaan dan ook maar wat graag in bad. Liefst iedere dag, maar dat is voor die tere kinderhuidjes natuurlijk helemaal niet goed. Laat staan voor onze jongste. Want met een gevoelige huid is extra bescherming ervan nodig. Maar zijn speciale verzorgingsproducten voor kinderen echt nodig?

Hypoallergene verzorgingsproducten voor kinderen, wel of niet?

Wanneer je zwanger bent of nét moeder, wordt je met allerlei hypoallergene producten om de oren geslagen. Toch blijkt uit onderzoek dat het helemaal niet nodig is om meteen met hypoallergene verzorgingsproducten aan de slag te gaan. Een teer babyhuidje is weliswaar gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld parfum. Maar dit betekent niet meteen dat jouw kindje ook daadwerkelijk allergisch is voor parfum. Net als tegen andere invloeden moet het babyhuidje weerstand opbouwen tegen parfumhoudende stoffen. Je mag dus voor de dagelijkse verzorging van de babyhuid best hypoallergene producten gebruiken, noodzakelijk is het niet. De meeste baby’s ontwikkelen namelijk geen allergie wanneer je reguliere verzorgingsproducten gebruikt.

Wat betekent hypoallergeen eigenlijk?

Letterlijk betekent hypoallergeen: een verminderde kans op allergie. In hypoallergene verzorgingsproducten zitten namelijk minder stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen geven. Dat betekent dus niet dat er geen parfumhoudende stoffen in hypoallergene producten zijn verwerkt, wel minder. Een hypoallergeen product sluit dus geen overgevoeligheidsreactie uit, de kans erop wordt alleen wel kleiner.

Parfum vermijden, wel of niet?

Het advies van volledig parfumvrij wordt dan ook alleen maar gegeven aan  kinderen die aan eczeem lijden. “De echte contactallergie voor parfum komt onder de leeftijd van 2 jaar zelden voor (kleiner dan 1%). Het eczeem dat vaak bij baby’s wordt gezien, wordt meestal niet veroorzaakt door contact met parfum, maar door irritatiefactoren zoals te langdurig warm water contact en te koude of juist te warme slaapomgeving.” Slechts in enkele gevallen is een kind dus wél gevoelig voor parfumhoudende stoffen.

(bron: huidarts.com)

Bij onze eerste was dit totaal niet aan de orde, hoewel ik er wel degelijk bang voor was. Ikzelf kan namelijk absoluut niet tegen parfum- en zeephoudende producten. Toch bleek zoon nummer 1 van de meest geparfumeerde babyshampoo geen enkele last te hebben. Zoonlief nummer 2 daarentegen heeft duidelijke een andere huid, mijn huid. Hem wassen met die heerlijk geurende babyproducten resulteerde meteen in een overgevoeligheidsreactie.

Een biologische lijn verzorgingsproducten voor kinderen

Toen kwam ik via SoloBioMooi, in aanraking met de biologische huidverzorging van Alphanova KIDS. Een biologische lijn verzorgingsproducten voor kinderen waar enkel natuurlijke en biologische ingrediënten in gebruikt worden. Een unieke formule, gemaakt in de Provence, geschikt voor de meest gevoelige kinderhuid. Kon ik dat mooi even testen op ons ‘gevoelig’ testexemplaar?

Alphanova KIDS ruikt niet alleen heerlijk, het schuimt ook nog

Bij het uitpakken bleken de flesjes shampoo, douchegel én handzeep van Alphanova KIDS meteen al aansprekend. Want de vrolijke kindertekeningetjes op de verpakking spreken natuurlijk tot de verbeelding. Bovendien zijn er blauwe flesjes voor de jongens en roze voor meisjes. Hoewel wij een showergel opgestuurd kregen, besloot ik het toch in bad te proberen. Simpelweg omdat onze jongens het nou eenmaal enorm leuk vinden in bad. En wat bleek, de showergel van Alphanova KIDS ruikt niet alleen heerlijk, het schuimt ook nog.

De verzorgingslijn van Alphanova KIDS, 99,3% biologisch

De blauwe verzorgingslijn voor jongens bestaat dus uit een showergel, een shampoo én een beschermende en vochtinbrengende handzeep. Voor de meisjes is er een roze lijn die aangevuld is met onder andere een vochtinbrengende moisturizer én een badschuim. De producten uit de verzorgingslijn van Alphanova KIDS bestaan voor 99,3% uit natuurlijke bestanddelen, zoals biologische appel, aloë vera, lavendel en biologisch katoen. De producten zijn dus zeepvrij, vrij van alcohol, ALS, SLS, parabenen én kleurstoffen.

Biologische verzorgingsproducten voor kinderen, werkt het?

Natuurlijk kon ik na 1 keer badderen geen conclusies trekken. Maar nu de fles inmiddels voor een kwart leeg is, durf ik best te zeggen dat de test is geslaagd. Ik heb na meerdere badbeurten nog steeds geen overgevoeligheidsymptonen kunnen ontdekken. De verzorgingslijn van Alphanova KIDS is dus inderdaad zacht voor het tere huidje van zoonlief en komt daarmee haar belofte, wat mij betreft, na. Bovendien ruikt mijn kroost ook superlekker na een badje, alleen daarom kan ik de verzorgingsproducten van Alphanova KIDS aanbevelen.

SoloBioMooi, de wereld vermooieren

De biologische verzorgingsproducten van Alphanova KIDS koop je overigens bij SoloBioMooi. Dé webshop voor biologische verzorgingsproducten voor jong en oud, die door het verkopen van natuurlijke en biologische cosmetica de wereld probeert te ‘vermooieren.’

Benieuwd naar deze biologische lijn verzorgingsproducten voor kinderen? Bekijk de hele productlijn op www.solobiomooi.nl.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog