Dit wil je niet missen...

Tekenen op ramen is leuk met een raamtekening van Anke

Creabea als ik ben, ontdekte ik onlangs weer wat nieuws: de raamtekening. Hoe leuk, helemaal met kids in huis. En zo kwam ik bij de website van Anke van der Meer: raamtekening.nl.

Over de ontwerper

Ontwerper Anke van de Meer (ankepanke) stond aan de wieg van raamtekening.nl. Bij toeval ontdekte ze het succes ervan, toen ze zomaar ‘voor de lol’  op een evenement op de ramen begon te tekenen. Het voorbijgaand publiek was zo enthousiast over haar ‘raamontwerpen’  dat ze besloot deze in een webshop te gaan verkopen.

Als ik destijds tot dat voorbijgaand publiek had behoord, dan was ik net zo lyrisch geweest. Want toen ik de website van Anke ontdekte, was ik dat meer dan. Als grafisch vormgeefster mijzelf spraken mij de leuke ontwerpen meteen aan. Ik kreeg een paar sjablonen toegestuurd die ik als basis gebruikte voor onze raamdecoratie. Helemaal passend bij de tijd van het jaar: oud & nieuw!

Wat heb je nodig

Je begint met het uitprinten van de sjablonen. Anke levert deze op diverse formaten waardoor je in grootte kunt varieren.

Verder heb je een krijtstift nodig of een raamverfstift, net wat je leuk vindt. Je kunt natuurlijk kiezen voor wit, zoals wij gedaan hebben, maar indien je meer van kleur houdt, zijn er ook gekleurde raamstiften verkrijgbaar.

Ook heb je een schaar en plakband nodig. Met de schaar knip je (grof) de sjablonen uit. Met het plakband plak je deze op de buitenzijde van je raam. Tip: gebruik hiervoor bijvoorbeeld scotsch tape, dat verwijder je naderhand weer gemakkelijk.

Hoe begin je

Wanneer je de sjablonen hebt opgeplakt op de desgewenste plek, trek je deze heel eenvoudig over. Simpel toch? Een kind kan de was doen, of raamtekening in dit geval.

Ik kreeg gezellige oud & nieuw feestdecoratie toegestuurd en besloot deze te omlijsten met feestelijke (kerst)sterren. Mijn zoontje mocht zijn creativiteit uiteraard ook gebruiken. Het resultaat zie je hier:

Voor een jongetje van 2,5 jaar is het overtrekken van een sjabloon natuurlijk (nog) niet te doen, maar heb je oudere kinderen in huis? Dan is het maken van een raamtekening erg leuk om samen te doen. Hoe eenvoudig het is, lees je op de website van Anke.

Themadecoratie

In de webshop raamtekening.nl kun je verschillende sjablonen krijgen voor allerlei thema’s. Heb je een baby gekregen dan is een raamtekening natuurlijk een ontzettend goed alternatief op de standaard babyslingers, rompertjes en ooievaars. Ook voor de feestdagen, carnaval of verjaardagen zijn ontwerpen te krijgen. Net als dat er tal van sjablonen zijn speciaal voor kinderen: zoals dieren, het alfabet en het circus.

Zit je er niet op te wachten om je ramen te ‘bekladderen’ (overigens heel verantwoord hoor, want een krijtstift is gewoon weer afwasbaar) dan deelt Anke ook nog diverse tips voor alternatieve ‘glastekeningen’ op haar website. Wat dacht je bijvoorbeeld van tekenen op een fotolijstje?

Ik ben razend enthousiast geraakt, zoveel is duidelijk. Niet alleen over de leuke sjablonen die je kunt krijgen op raamtekenign.nl, maar even zo over raamtekeningen an sich. En die gaan er dan ook zeker meer komen.

Ben jij nou ook zo enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje op de wesbite van Anke.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog