Dit wil je niet missen...

TAG: YES please… mag ik ff zeiken?

Een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd zeg ik altijd. Want hoe heerlijk lucht het op als je ergens eens lekker ongegeneerd over mag zeiken. Je kunt je voorstellen, ik zeik per dag nogal wat. En zeker op zo’n dag als vandaag (en gisteren en morgen en… iets met herfst, regen en kou), kan ik echt opgelucht raken van zeiken. Dus blij verrast was ik toen ik deze TAG tegenkwam bij Mamamaai.

rommel
Toen ik in een ver verleden nog een uur in de auto zat vanaf mijn werk, zeek ik altijd in de auto. Geen bestuurder was veilig voor mij en die dikke vinger in het midden van mijn hand draaide regelmatig overuren. Nu rijd ik 5 minuten (of ik pak in een vlaag van verstandsverbijstering mijn fiets…), maar daarin raak ik mijn frustraties onvoldoende kwijt. Dat zeiken doe ik dan maar thuis in plaats van in de auto. Ik kan je vertellen daar wordt niemand vrolijk van. Afijn, hoe geweldig is het dan dat ik in deze TAG even loos kan gaan. Zeiken ‘free of charge’! Mijn portie gezeik zit er mooi weer op voor vandaag.

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Oef… ik erger me nogal aan wat dingen. Zo hangt er boven mijn bureau op mijn werk dé tegeltjeswijsheid “erger u niet, verwonder u slechts”. Briljant! Steeds als ik mij ergens aan erger, dan denk ik daaraan. Maar alle ergernissen haalt het niet weg. Thuis hangt dat tegeltje namelijk niet. Dus erger ik mij bont en blauw aan… (tromgeroffel) rommel! Rondslingerend speelgoed, stapels rotzooi op tafel, niet opgeruimd gereedschap, uitgetrapte schoenen, jassen die in plaats van op de kapstok over een eettafelstoel hangen… Moet ik doorgaan? Ik kan er niet tegen!

Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Oke, daar hebben we hem al. Dat verkeer is voor mij dé ergernisuitlaatklep nummer 1. Nu schijn ik volgens manlief zelf ook niet zo’n ster in het verkeer te zijn (iets met vrouwen achter het stuur ofzo), maar dat wil niet zeggen dat ik me nergens aan erger. Wat ik irritant vind? Mensen die té langzaam rijden op de snelweg, ver beneden de toegestane snelheid. Of mensen die twijfelen in het verkeer, bah. Ikzelf ben trouwens geen haar beter. Ik maak mij ook schuldig aan irritant gedrag. Ik ben zo’n eeuwige linksrijder. Ik heb namelijk nogal last van inhaaldrang en altijd maar weer naar rechts moeten, is zo enorm vermoeiend… Ja, ik weet het, heel irritant.

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Hmmm, wat vind ik goor. Vroeger een hele hoop. Boerenkool bijvoorbeeld, jak alleen die geur al. Gaat nu wat beter. Manlief die maakt het nog wel te doen klaar zegmaar. En in het kader van het goede voorbeeld geven, begeef ik me nu ook in de wereld van boerenkooleters. Iets wat nooit is veranderd sinds mijn jeugd is het niet willen eten van stukjes in mijn vla (of drinken). Jug, hoe bedenk je zoiets. Ik moet niet het gevoel hebben mijn vla of drinken met mes en vork te moeten eten. Als het niet door een rietje past, dan is het in mijn beleving geen drinken. En vet vlees, vind ik ook enorm eng, gatver. Zo’n randje of spiertje waar je dan nietsvermoedend ineens op bijt… tenenkrommend.

Waar wil je op dit moment over zeuren?

Dat er nog steeds 3 paar uitgetrapte schoenen in de gang rondslingeren, er 2 jassen over de eetkamerstoel heen hangen en dat het gereedschap nog steeds niet is opgeruimd…. dat!

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Ik krijg zo’n jeuk van Yvonne Jaspers? Ik weet niet wat het is, maar als ik haar al hoor praten krijg ik bultjes.

Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

De was! Er lijkt gewoon geen end aan te komen. Net wanneer ik denk dat ik de vele stapels had weggewerkt, bedenkt iemand in huize Jan Steen dat die bult kledij die al tijden onaangeroerd op de slaapkamer ligt, toch echt vandaag in de was moet. Gelukkig ben ik gezegend met een enorm lieve moeder die mij waar ze dat kan bijna wekelijks helpt met dat vreselijk, oneerbiedig, terugkerend rotklusje. En dan strijkt ze ook nog af en toe, want dat doe ik al helemaal niet, wat een K-klus is dat! (Mam, via deze weg nogmaals duizendmaal dank.)

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?

Pfoe, lastig. Ik denk de overkill aan reclame. Maar daar ontkom je vandaag de dag niet echt meer aan ben ik bang. Bovendien werk ik beroeps- en hobbymatig in een marketing-/reclamewereld. Ik snap dus heel goed waarom die reclames er zijn en werk daar zelfs in zekere zin aan mee. Op dit ‘zeikpunt’ moet ik het dus toch echt laten afweten.

Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Wauw, bijna elk TV programma. Ik kijk nauwelijks TV, vind er tegenwoordig echt geen hol meer aan! Jandino kan ik echt niet zien, dat vind ik zo flauw. Maar ook de TV programma’s van sbs, RTL6 en hoger… Dat is mijn inziens gewoon opvul TV, bah! Nee, doe mij dan maar gewoon een leuke, gewelddadige, bloederige film of serie op Netflix, gezellig!

Aan welk make-up product heb je een hekel?

Aan een eyeliner met zo’n KANSLOOS dun kwastje. Ik kan daar gewoon niet mee overweg. Wanneer je mij los laat gaan met zo’n (kansloos!!!) kwastje dan creëer ik een soort gothiclook bij mezelf waar zelfs ik bang van word. Hoe andere vrouwen dat toch altijd zo netjes doen?

Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Euhm… over die uitgetrapte schoenen? Of die jassen die nog steeds niet opgehangen zijn. Of de was… mag dat ook nog even… er ligt alweer heel fijn een nieuwe stapel klaar spotte ik net. Ik heb het verd#mme net opgeruimd…

Jij nog iets te zeiken? Ik zou zeggen leef je uit. Immers, een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog