Dit wil je niet missen...

Spiderman traktatie voor afscheid van het KDV

Werkelijk nog nooit heeft onze kleuter spiderman op TV gezien. Hij heeft er dan weliswaar een spelletjes van voor op zo’n storio spelcomputer, maar afgezien daarvan weet ik niet waar hij de fascinatie voor de man in rood, blauw gehulde maillot vandaan heeft. Spiderman is momenteel dé held! Dat de verjaardag van onze koekepeer dan ook in het thema spiderman zou zijn, stond al langere tijd als een paal boven water. En bij een thema spiderman kinderfeestje, hoort natuurlijk ook een spiderman traktatie voor het KDV.

Lees ook: Peppa Pig en George traktatie voor het KDV

Spiderman traktatie met koek

Al weken zocht ik naar inspiratie voor de spiderman traktatie. Pinterest was niet veilig voor mij de afgelopen tijd en ook heb ik verschillende websites afgestruind naar hét idee voor een leuke en bovenal makkelijk te maken traktatie. Ik vond deze maar niet. Althans, ideeën had ik wel, maar ik vond het eigenlijk allemaal of te ingewikkeld, of simpelweg te ongezond. Het is namelijk bij ons op het KDV not done om te trakteren op snoep. Toch wilde ik wel enigszins uitpakken en er iets speciaals van maken. Het ging per slot van rekening toch om het afscheid van het KDV van onze kleuterman. Dus bedacht ik een spiderman traktatie van koek, ontbijtkoek wel te verstaan.

Wat heb je nodig?

  • Rood inpakpapier
  • Chenilledraad (zwart of blauw)
  • Spiderman maskertjes op een vel A4 papier
  • Kleurenprinter
  • Kniptang
  • Schaar
  • Hobbylijm en/of plakband
  • Traktatie (bijvoorbeeld een voorverpakt stukje ontbijtkoek)

Wat moet je doen?

#1 Spiderman maskertjes

Ik maakte eerst op de PC weer een A4tje vol met dit keer spiderman maskertjes. Deze maskertjes had ik ook al gebruikt voor de spiderman uitnodigingskaart, dus dat was makkelijk. Ik printte de maskertjes uit op een kleurenprinter en knipte ze daarna uit.

#2 Ingepakte traktatie

Nadat alle maskertjes waren uitgeknipt, knipte ik van het rode inpakpapier gelijke vierkantjes uit. Daarmee verpakte ik de traktatie, in dit geval de voorverpakte ontbijtkoekjes. Daarna plakte ik bovenop de pakketjes de spiderman maskertjes met een stukje plakband, maar dat kan natuurlijk ook met een drupje lijm.

Lees ook: Gezonde Bumba traktatie met appels

#3 Spinnenpootjes van chenilledraad

Toen alle pakketjes waren voorzien van de spiderman maskertjes, knipte ik met een kniptang gelijke strengen van het chenilledraad. Daarmee maakte de spinnenpootjes. Ik verbond vier strengen chenilledraad aan elkaar door deze in het midden om elkaar heen te wikkelen en waardoor er een ster van chenilledraad ontstond, bestaande uit acht ‘pootjes’. Ik bevestigde de pootjes onderaan de pakketjes met een stukje plakband.

Spiderman traktatie voor het afscheid van het KDV!

Omdat onze kleine kleuter graag op iets speciaals wilde trakteren en het per slot van rekening ook zijn afscheid van het kinderdagverblijf betrof, kochten we nog wat extra bellenblaasjes die hij mocht uitdelen op het KDV. Ik wikkelde daar de spinnenpootjes van de pakketjes omheen, waardoor een er een gezellige doos met bellenblaasjes voorzien van heuse spinnetjes richting het kinderdagverblijf ging die ochtend. Onze kleuter was in elk geval apetrots op zijn spiderman traktatie.

Lees ook: Dino traktatie voor het KDV

Waar trakteerde jouw kleuter op bij het afscheid van het KDV?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog