Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #2: spetter, spieter, spater…

Het is zondagmorgen, officieel logeert onze kleine man nog bij oma. Maar omdat ik ’s ochtends al vroeg rechtop in mijn bedje zit na een avondje stappen, mag en kan ik mee. Oma zou gaan zwemmen met haar kleinzoon. Dat zou de eerste keer voor ‘m zijn.

Uiteraard had ik graag zelf voor het eerst met ‘m willen gaan zwemmen, maar daar is het gewoon nog niet van gekomen. Het komt dus als een geschenk uit de hemel dat uitslapen niet meer in mijn woordenboek voorkomt en oma mij vraagt om mee te gaan. Ja, roep ik meteen enthousiast, want daar wil ik graag bij zijn als onze kleine vriend voor het eerst het zwembadwater onder zijn voetjes zal voelen. Zo geschiede. Bikini aan, handdoek in de tas en hop naar het zwembad.

Eenmaal aangekomen vraag ik mezelf af hoelang het voor mij is geleden dat ik voet zette in een zwembad… Ik kan het me amper herinneren. We schieten met zn drietjes een gezinskleedhokje in en trekken gauw onze kleren aan en uit. Zoonlief in de zwemluier, zwemband mee, luiertas, omslagdoek… Gezakt en bepakt bewegen wij ons richting chloordampen en luidkeels kindergegil.

Vol verbazing en met grote ogen kijkt meneer het zwembad rond… Onder de indruk van alle kindjes die om hem heen spelen, rennen en vliegen. We zetten hem voorzichtig neer in het ondiepe verwarmde babybad. Speeltjes erbij, hij laat zich er niet door van de wijs brengen. Er kan zelfs al een voorzichtig lachje vanaf. En ja hoor, aan het einde van het zwembadavontuur heeft hij het hoogste woord. 

Ik moet er mijn eigen smetvrees wel even voor aan de kant zetten. Want voor iemand die normaliter op zijn tenen door het zwembad loopt en bang is om op iets ondefinieerbaars te gaan staan, is het best even slikken om je kleine zachte babytje op diezelfde ondergrond, met meer ‘ondefnieerbaarheden’, neer te zetten. Affin, gewoon maar ff doen dan, want het gaat per slot van rekening niet om mij.

De kleine man heeft het in elk geval prima naar de zin. Spattert er lustig op los, dobbert tevreden in zn gele band op de zwembadgolven mee en maakt zelfs al vriendjes in het pierebadje… Zwemmen? Ik geloof dat het goedgekeurd is.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog