Dit wil je niet missen...

Spelenderwijs lezen en leren

Wat is er nou leuker… dan spelenderwijs iets te leren. Ik ben een groot voorstander van educatief speelgoed en spellen. Kleuren, tekenen, puzzelen, lezen en bouwen zijn voorbeelden van spelenderwijs leren die ik graag doe met mijn oogappeltje(s). Fijn voor de fijne motoriek, voedzaam voor de kleine hersentjes en goed voor het creatieve inzicht.

Spelenderwijs lezen

Ik vind het een sport om steeds weer nieuwe, leuke dingen te bedenken die ik met mijn kleine koekepeer (en straks met de kleine knorrepiet) kan doen, waarmee ik ze ook nog wat kan bijbrengen. Wij lezen dan ook al van kleins af aan uit van allerlei soorten boekjes. Van verhalende prentenboeken tot aan de ‘eerste woordjes-, tel- en babyvoelboekjes’. De boekenkasten puilen hier uit van de kinderboeken. Gelukkig vinden mijn beide kids het heerlijk om te luisteren, dingen aan te wijzen en te helpen met het (voor)lezen. Enkele van mijn favoriete boekjes van het moment zijn:

Spelenderwijs creatief

Ook creatief bezig zijn, vind ik belangrijk. Het is mij met de paplepel ingegoten en ik giet het er op mijn beurt bij onze kids in. Zo kleuren, tekenen, schilderen en kleien we erg vaak in huize Roelina’s. Regelmatig is hier de eettafel dan ook bezaaid met potjes verf, kwastjes en volgeschilderde papiertjes. Het werpt nu al zijn vruchten af. Niet alleen vindt onze kleine man het ontzettend leuk om te doen, en vraagt hij met enige regelmaat of hij mag kleuren of verven. Ook beginnen zijn creatieve uitspatting echt al ergens op te lijken. Zelfs kleuren in en rondom de lijntjes gaat al steeds beter. En daar wordt je als crea-mama best trots van. Favoriet creatief speelgoed in huize Roelina’s is:

Spelenderwijs leren

Spelletjes doen kan ook erg leerzaam zijn. Puzzelen bijvoorbeeld is iets dat we momenteel veel doen. We hebben tal van puzzels in de kast, van makkelijke, kleine puzzels tot aan grote uitdagende vloerpuzzels met veel stukjes. Onze kleine man draait er zijn hand niet voor om. Maar ook spelletjes als Coloroni, het aloude Elektro of de Ravenburger tiptoi® spellen, zijn erg leerzaam en leuk.

3

En wist je dat in de serie van Ravensburger tiptoi® er weer een aantal nieuwe varianten te verkrijgen zijn? Bijvoorbeeld in de serie boeken: ‘Mijn Leer-Spel-Avontuur: Eerste Letters‘ (€ 19,99). In deze serie leren jonge kinderen de wereld van letters en de taal te ontdekken. Of het spel ‘Het klokje rond‘ (€ 19,99) waarmee kinderen spelenderwijs klok leren kijken. Let op; voor de tiptoi® spellen en boeken moet apart een interactieve stift worden aangeschaft.

Wat is jouw favoriete leerzame speelgoed?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog