Dit wil je niet missen...

Spelenderwijs leren met Nijntje oefent woorden

Ik ben fan van Nijntje, dat blijkt wel. En zo maakte ik onlangs kennis met ‘Nijntje oefent moeilijke woorden‘. Niet dat het aan een woordenschat ontbreek hier trouwens hoor, die peuter van ons kletst je de oren van de kop. Maar ik vind dit oefenboekje met bijbehorende oefenkaarten wel even het noemen waard. Met ‘Nijntje oefent moeilijke woorden’ leren kinderen met behulp van de eenvoudige illustraties van Dick Bruna hun woordenschat te verbreden.

nijntje6

De simpele illustraties zijn per thema gerangschikt en helpen kleine kinderen woorden van 3, 4 en zelfs 5 lettergrepen te begrijpen, te zeggen en te lezen. Kijken naar de plaatjes en benoemen wat je ziet, zo simpel is het. Bij het boekje horen ook nog 80 losse oefenkaartjes. Op deze kaartjes staan afbeeldingen van langere woorden en werkwoorden. Zo leren kleine kinderen spelenderwijs (beter) praten, begrijpen én lezen.

nijntje5

Nijntje oefent

De serie ‘Nijntje oefent’, waarvan dit boekje alweer de 3e versie is, is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten. Ook de vorige 2 edities bleken een groot succes bij het stimuleren van de woordenschat van kinderen en daarom gaat de uitgever nog even door met deze serie. De andere 2 edities zijn ‘Nijntje oefent korte woordjes’ (met woorden van 1 lettergreep) en ‘Nijntje oefent woorden‘ (met woorden van twee lettergrepen). Ook bij deze boekjes zit een setje oefenkaarten.

nijntje7

Het boek ‘Nijntje oefent moeilijke woorden’ en de oefenkaarten zijn nu leverbaar. De eerdere delen uit de serie “Nijntje oefent’ en de bijbehorende oefenkaartjes zijn ook nog steeds verkrijgbaar.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog