Dit wil je niet missen...

Spelen, waar kun je dat hier nou het best? Het leukste speeltuintje in Epe!

Ik doe dus mee aan de mama challenge 2017, mocht je dat ontgaan zijn. Ik bezocht daarvoor onlangs een enorm leuke plek voor kids, die ik toch eens wat nader met jullie wil delen. Komt dat even goed uit! Ik twijfelde heel even om hem onder een ander onderwerp uit de challenge te posten, want het is immers ook een gratis uitje. Echter ik koos er toch voor om deze, uit de kluiten gewassen speeltuin, onder de noemer ‘beste speeltuintjes’  te scharen. Want wat mij betreft, is dat het! Wij gingen naar de Koperen Ezel, het leukste speeltuintje in Epe.

Kinderboerderij en speel- en doeparadijs in één

De Koperen Ezel is een gratis kinderboerderij slash speeltuin die met de jaren steeds groter groeit. Het leuke is, het zit hier praktisch om de hoek. Je begrijpt: wij zijn er kind aan huis. De Koperen Ezel is eigenlijk een ratjetoe aan van alles. Een bonte verzameling van oude en nieuwe speeltoestellen, dierenweides met de meest uiteenlopende beesten, springkussens, skelterbaan en nog veel meer. Super laagdrempelig, geheel gratis en echt enorm leuk voor voor kleine kinderen.

Ezelwandelingen bij de Koperen Ezel

Bij de Koperen Ezel kun je, zoals de naam al doet vermoeden, in de eerste plaats terecht voor een ezelwandeling. In en rondom de Koperen Ezel vind je dan ook veel ezels, heel veel! Zo kun je een wandeling door de omgeving maken waarbij kinderen op een ezel mogen rijden. Is er de mogelijkheid dat een ezeltje je komt vergezellen bij een picknick, waarbij je een picknickmand mee krijgt met lekkernijen. Maar je kunt ook met een huifkar of koets op pad. De ezelwandelingen variëren van een half uur tot een hele dag.

Spelen bij De Koperen Ezel

Naast het ezeltje rijden kun je bij de Koperen Ezel dus ook spelen. Je hebt er verschillende glijbaantjes en klimtoestellen. Een kabelbaan, een klein verkeersparkje met skelters en fietsjes, een minidraaimolentje, een aantal luchtkussens, een binnenklimparadijs. Kinderen raken echt niet uitgespeeld.

Eén van de leukste gratis kinderboerderijen van Nederland

Er zijn naast veel speelmogelijkheden ook nog een flink aantal  boerderij- en andere diersoorten te bekijken. Naast ruim 40 ezels, vindt je er ook cavia’s, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden, verschillende kleurrijke vogels zoals: fazanten en pauwen en nog veel meer bijzondere dieren. Sinds kort loopt er zelfs, naast drie Alpaca’s en wat emoes, ook een heuse Dromedaris. Vraag me niet waarom, maar leuk is het wel. De Koperen Ezel is de grootste gratis kinderboerderij en zelfs uitgeroepen tot de op een na leukste kinderboerderij van Nederland.

Eten bij De Koperen Ezel

Uiteraard kun je bij de Koperen Ezel ook terecht voor je natje en je droogje. Je kunt je hier dus gerust een dag vermaken. En dat doen wij dan ook regelmatig. De koperen Ezel moet het hebben van giften en hun eigen bescheiden horeca (en als ik zeg bescheiden dan is dat het ook, want je kunt er bijvoorbeeld al onbeperkt pannenkoeken eten mét een ijsje voor €14,95). Dat maakt dat het geen super de luxe park is, maar dat maakt het niet minder leuk. Sterker nog, van alle attracties hier in de buurt vermaken onze kinderen bij De Koperen Ezel toch altijd het best.

Ben je in de buurt? Bezoek dan echt eens De Koperen Ezel. Wedden dat jouw kinderen het hier net zo leuk hebben, als die van mij?

Nóg meer Mama Challenges

Naast mij zijn er nog tientallen andere mamabloggers die deze zomer op zoek gaan naar leuke speeltuintjes ben hen in de buurt. Bij Roxanne van Roxxy84 lees je bijvoorbeeld over de leukste speeltuintjes in Vleuten. Vertelt Fleur van Mama’s liefste iets over de beste natuur- en waterspeeltuintjes bij haar in de buurt. En lees je bij Nathalie van Volgmama een uitgebreid verslag over Speelpolder het Wijland en Kethelpoort beleefpad in Schiedam. Wil je meer challenges zien? Word dan lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Waar je alle zomerse challenges kunt terugvinden.

Lees ook: Mama Challenge 2017, you can count me in


Wat is jouw favoriete speeltuin? En had je wel eens gehoord van De Koperen Ezel?

8 reacties op dit bericht

Wat ontzettend leuk! Die foto van die dromedaris, hilarisch! Mijn kids zijn ook al snel tevreden, als het maar buiten is. Ik vind dat ook echt genieten.

Hij is mega goed gelukt die foto inderdaad. Fijn he, buiten zijn.

Mijn favoriete speeltuin is Schöneveld in Doetinchem. Geweldige speeltuin waar ik menig uurtje met de kinderen heb doorgebracht.

Ik heb het meteen even gegoogled. Dat ziet er erg leuk uit.

Oh wat leuk! Ik hou ook erg van dat soort gratis speelgelegenheden. En de kinderen ook! Wat een grappige foto trouwens van de dromedaris!

Die drommedaris is echt mega nieuwsgierig, dus een leuke foto schieten was in dit geval niet moeilijk.

Het ziet er in elk geval gezellig uit, en de kinderen vermaken zich er. Ik deed dat soort dingen altijd. Eeuwig met de kids op pad!

Leuk he, ik ga zo graag met die kids op pad.

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Do's met kids
Gezinsvakantie naar Italië #2: het hagelwitte zwemparadijs van Camping park Albatros

Gespannen reden we richting onze tent. De plattegrond hield ik vast in mijn klamme handjes. Een rood cirkeltje stond om een klein groen vakje gecirkeld,...

Sluiten