Dit wil je niet missen...

Sneeuwpret met peuter

Het mag wel in de krant, en dat stond het natuurlijk ook. Want heel Nederland was in rep, roer en alle staten. Het sneeuwde, en zo vaak komt dat niet voor hier. Dé reden om de laarzen aan te trekken en onze handen te verstoppen in dikke wanten. Ook wij trotseerden de sneeuw.

Sneeuwpret met peuter

Meteen al bij het opstaan liet ik peuterlief zien dat het buiten wit was. “Sneeeeeeeuw” riep de kleine man. “Gauw aankleden en ons broodje opeten, dan gaan we naar buiten” vervolgde ik. En zo geschiede. Binnen no time was het brood genuttigd en stonden we met onze laarzen en jas in de hand klaar om naar buiten te gaan. Klaar voor peutersneeuwpret.

Rennen, vliegen en springen in de sneeuw

En leuk dat onze kleine peer het vond. Niet dat we ons nou door meters sneeuw heen moesten begeven, maar die paar centimeters die er lagen waren al ruimschoots voldoende. We hadden sneeuwpret voor 10. We renden samen door de sneeuw, sprongen in van bomen afgevallen sneeuwhoopjes en veegden de sneeuw van geparkeerde auto’s.

Sneeuwballen gooien

Hoewel ik aanvankelijk van plan was een sneeuwpop te gaan bouwen, bleek het laagje sneeuw dat bij ons was gevallen zich daar niet uitermate goed voor te lenen. Dus besloot ik het over een andere sneeuwpret boeg te gooien. Want wat is, naast sneeuwpoppen bouwen, nou leuker dan sneeuwballen gooien? Dus dat deden we. Ik maakte de ballen en de koekepeer gooide ze weg. Tot grote vreugde van boxerlief die de koude ijsballen probeerde te vangen en ze bruut (weer) aan sneeuwvlokken scheurde.

De eerste sneeuw van 2017 een succes

Kortom; het was een succes die eerste sneeuw van 2017. En als we onze weergoden mogen geloven, blijft het niet bij de sneeuwpret van afgelopen weekend. We krijgen als het goed is te maken met meer winters weer. En misschien zelfs wel dusdanig dat we ook het natuurijs op kunnen, wie weet. Ik vind het geen straf. Want op kou kun je je kleden en sneeuwpret is natuurlijk wel heel erg leuk. Die sneeuwpop, die gaat er dus wat mij betreft komen!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog