Dit wil je niet missen...

Shoptip: Scandinavische kindermode en meer

Scandinavische kindermode, ik ben er echt verslaafd aan. Ik heb het geluk dat die jongens van ons nog overal uitgroeien. Dus na verloop van tijd is er gewoon weer nieuwe kinderkleding nodig. En ja, dan trap ik in dezelfde valkuil als altijd. Dan speur ik naar mijn favoriete merken en hun nieuwe collecties, en ontdek ik vaak per toeval nog veel meer nieuws achter de horizon. Ai!

Kindermode voor komend winter

Met de naderende winter voor de deur (hallo, die zomer begint pas net hoor…), is het weer tijd geworden om de balans op te maken en na te gaan wat nog wel past en wat niet. Dé vrijbrief voor mij om ongegeneerd te gaan shoppen. Mijn zoektocht naar nieuwe kinderkleding voor komend winter is dan ook alweer geruime tijd in volle gang. En dat kan ook bijna niet anders, nu alle ‘oude’ collecties overal dramatisch in de sale zijn.

Mijn dagen slijt ik dus veelal achter de PC, struinend naar leuke kindermode items in de sale. Of surfend op mijn smartphone naar bijzondere vondsten op kinderkleding gebied. Er gaat geen dag voorbij dat ik ergens een winkelmandje vul en meestal ook weer leeg. Net zolang tot ik dat item tegenkom dat ik MOET hebben. En dat gebeurt dan weer vrij regelmatig, moet ik bekennen.

Scandinavische kindermode van kwaliteit

Als het gaat om kleding voor de jongens weet ik veelal precies wat ik hebben wil. Het mag namelijk wat mij betreft best een beetje gek zijn, het hoeft allemaal niet zo serieus. Mode met print en kleur vind ik dan ook nog steeds het allermooist. Maar ik houd wel van kwaliteit en dat herken je van mijlenver. Hoewel ik net zo goed kinderkleding koop bij winkels als de Hema, HM en ook Zara niet uit de weg ga, vind ik merken waarvan je ziet dat er tijd een aandacht aan besteed is (en niet alleen door het prijskaartje) vaak toch nét even wat leuker. Ik kan bijvoorbeeld erg blij worden van Scandinavische kindermode. En als ik dan een webshop ontdek waar dat te shoppen is, dan krijg ik die glimlach natuurlijk niet meer van mijn gezicht.

Mini Rodini

Toen ik benaderd werd door NICKI’S om een aantal producten te reviewen, wist ik dan ook meteen wat ik hebben wilde. Want die balans in de kinderledingkast van onze jongens wees uit dat onze beide zonen een lichtelijk te kort hebben aan warme truien. Ik zeg bewust lichtelijk, want het is nou ook weer niet zo dat ze niets hebben om aan te trekken. Nee, eerlijkheidhalve moet ik bekennen dat een bepaalde sweater gewoon al tijden door mijn hoofd spookt en laten ze die nu net bij NICKI’S verkopen. Jottum!

Mini Rodini is zo’n merk waar ik dus gigantisch warm voor loop. Ik heb er op mijn blog al meerdere malen over geschreven en de items van Mini Rodini in de kinderkledingkast van onze jongens zijn dan ook niet meer op één hand te tellen. De kleding van Mini Rodini is niet alleen prachtig, steeds bedenken de designers van dit Scandinavische kindermode merk wel weer iets nieuws, dat wat mij betreft nergens geëvenaard wordt. Zo ook de trui met drakenprint (hebben, hebben, hebben). Afijn.

Lees ook: Mini Rodini T-Rex vondst van de bovenste plank

Molo, Soft gallery en meer

Maar het bleek nog moeilijk kiezen, want het assortiment van NICKI’S is ruim. Als je op zoek bent naar kindermode in een wat hoger segment, dan zit je bij deze webshop namelijk helemaal goed. Je shopt er merken als Mini Rodini, Molo, Soft Gallery, maar ook Schotsch & Shrunk, Little Marc Jacobs en Stella McCartney.

Schoenen, laarzen en asseccoires

En niet alleen kinderkleding vind je bij NICKI’S. Ook voor accessoires en kinderschoenen zit je bij de van origine Duitse webshop goed. En dat treft, want die kleuter van ons groeit ineens als kool. Naarstig was ik dus op zoek naar stel leuke nieuwe regenlaarzen, passend bij zijn colour changing dino regenjas, die hij op zijn verjaardag kreeg. Ik stuitte op de regenlaarzen van Aigle en was meteen verkocht. Uiteraard vanwege de kleur (ik heb een zwak voor kleur, mocht je dat ontgaan zijn), maar ook vanwege de kwaliteit. Het zijn serieus mooie en echte rubberen laarzen waar je prima een regenseizoen mee kunt doen.

NICKI’S voor exclusieve kinderkleding

NICKI’S is dus van origine een Duitse webshop, opgericht door Elke Bachstädt, die de toen nog fysieke winkel begon in hartje Beieren. Het was dankzij één van de trouwe klanten van de winkel, dat het assortiment van NICKI’S ook online voor het grote publiek toegankelijk werd. Nu geeft de webshop onderdak aan meer dan 180 exclusieve designer kinderkleding merken.

Ik bestelde de producten in de webshop en kreeg binnen enkeledagen het pakketje al thuis gestuurd. En een pakketje dat met zoveel zorg is verpakt? Dat kan niet anders betekenen dan kwaliteit. Ik ben dus als een kind zo blij, dat begrijp je. En hoewel ik echt geniet van de heerlijke zomerse dagen, kan ik stiekem ook niet wachten op die winter.

Wat is jouw favoriete kindermode merk?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog