Dit wil je niet missen...

Second best is simply the best: tweedehands kinderkleding

In een consumptie- slash weggooimaatschappij als de onze, vraag ik me soms af: moet dat zo? Moeten we steeds weer iets nieuws kopen? Het antwoord is wat mij betreft simpel: JA! Sorry ik vind dat gewoon veel te leuk.

Maar dat wil niet zeggen dat tweedehands kleding niet goed genoeg zou zijn. Sterker nog, ik ben sinds een tijdje gedoken in de wereld van tweedehands kinderkleding en dat bevalt me best.

Instagram closet sale voor tweedehands kinderkleding

Zo volg ik sinds kort verschillende Instamoms die de inhoud van hun kinderkledingkast in de uitverkoop zetten. En daar zit best veel leuks tussen. Er zijn gewoon veel te veel hippe moms met dito zoons (en vast ook dochters) die nét zo snel uit de kleertjes groeien als mijn kroost. Reuze handig dus, want het is enorm zonde om al die kinderkleding weg te gooien. Bovendien zijn er legio moms (ik zei de gek) die maar wat graag daar nog een keer gebruik van maken. Zo kocht ik via Instagram al een té leuk broekje van Beau Loves Uk (hartstikke merk dus ook nog), het zomerse tuinbroekje uit de Capsule Collection van Zara van afgelopen zomer waar ik destijds al van watertande, én nog hartstikke nieuwe adidas sneakers. Allemaal tweedehands kinderkleding voor een leuk prijsje, want hé die portemonnix wil ook wat, nie waar?

Marktplaats voor tweedehands kinderkleding

Ook marktplaats ontdekte ik nog niet zo lang geleden voor de aankoop van tweedehands kinderkleding. Dat kwam doordat ik al tijden op zoek was naar die ene T-rex sweater van Mini Rodini, die echt overal, maar dan ook overal is uitverkocht. Marktplaats, dacht ik toen. Ik zag, vond en overwon. En sindsdien ben ik trotse eigenaar van deze tweedehands, maar nog splinternieuwe, Mini Rodini sweater. Maar ik ontdekte er nog veel meer moois. Ook Marktplaats is dus een goede manier om aan tweedehands kinderkleding te komen.

Lees ook: Mini Rodini T-Rex vondst van de bovenste plank

Merkkleertjes.com voor tweedehands merkkleding

Maar er is meer onder de tweedehands kinderkleding zon. Via een oproep kwam ik namelijk terecht bij merkkleertjes.com. Een (online) winkel voor tweedehands merkkleertjes voor dames en kinderen. Mooie tweedehands merkkleding wel te verstaan.

Merkkleertjes.com al 14 jaar online

Masja de Laat stond aan de wieg van Merkkleertjes.com. Zij verkocht als moeder van 3 kids regelmatig haar gebruikte kinderkleding via Marktplaats en ontdekte dat hier een serieuze markt voor bestaat. Zo besloot ze een webwinkel te starten die nu al 14 jaar online is. Merkkleertjes.com is zelfs 1 van de eerste webwinkels in dit genre. En in tijden van crisis en met de enorme hype die is ontstaan rondom vintage / tweedehands kinderkleding, is de website alleen maar groter gegroeid.

Tweedehands kinderkleding die nog goed is

Merkkleertjes.com verkoopt uitsluitend tweedehands kinderkleding dat nog in nieuwstaat is. Alle binnengebrachte kleding wordt hoogstpersoonlijk en met zorg geselecteerd en beoordeeld. Als het overhemdje dat wij ontvingen van Mexx daar een graadmeester voor is, dan kan ik alleen maar beamen dat merkkleertjes.com uitsluitend tweedehands kinderkleding verkoopt die nog goed is. Want dat leuke Mexx overhemdje, daar valt weinig eigenlijk op aan te merken. Het is gewoon nog hartstikke netjes. Geen vuiltje, haakje, oogje aan te vinden!

Merkkleertjes.com, daar slaag je vast

Alle items in de webwinkel van Merkkleertjes.com zijn zeer vriendelijk geprijsd met kleine, fijne prijsjes. Er is zelf een hele sectie met €1-SALE. De merken die je vindt op deze webshop lopen uiteen van Hema tot aan de duurdere merken zoals Vingino, Tumble n Dry en Scotsh and Shrunk. Dus voor jongens en meisjes (en ook dames), voor jong en oud en voor de kleine tot de wat grotere portemonnee slaag je vast bij Merkkleertjes.com.

Heb jij nog aanvullingen waar je mooie tweedehands kinderkleding kunt vinden?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog