Dit wil je niet missen...

Schoen zetten voor sinklaas en paat

Sinds de goedheiligman voet aan land heeft gezet, is het weer tijd voor alle kindertjes om de schoen te zetten. Zo ook in huize Roelina’s.

Toen de Sint Niklaas vorige week onze woonplaats aandeed was het de beurt aan schoenzetsessie nummer 1. Afgelopen weekend, toen de Sint en zijn pieterbazen een bezoekje kwamen brengen aan het werk van de mama koekepeer, was daar schoenzetsessie nummer 2. Gewapend met wortel en al gingen we onze open haard te lijf. Ja, ja, een ienieminischoentje werd gezet op het plateau van onze open haard. “Voor sinterklaas, zodat hij daar voor jou een cadeautje in kan doen”, legden we onze kleine man uit. “En de wortel is voor het paard van Sinterklaas”, gingen wij verder. “Sinklaas, paat” werd er naast mij herhaald.

sinterklaas4

Toen de koekepeer zijn oogjes toedeed, wisselden wij gauw de wortel om voor een vooraf gekocht cadeautje. Ik moet toegeven, het leek wat gek zo’n klein schoentje in de open haard. Onwerkelijk zelfs wel een beetje. Ik weet nog goed dat ik zelf mijn schoen mocht zetten toen ik klein was en vol spanning wachtte op wat er in zou komen. Nu, 30 jaar later, staat er een schoentje in mijn / onze eigen open haard.

sinterklaas5

Bij het aanbreken van de volgende morgen, en toen de peer en zijn mama naar beneden gingen om een ontbijtje te nuttigen, stond daar het cadeautje te prijken in de open haard. “Zou er wat in jouw schoen zitten?”, herinnerde ik de kleine man. Hoewel ik aanvankelijk dacht dat hij zich er niet zo van bewust zou zijn, bleek niets minder waar. meteen draaide hij zich om richting open haard om te kijken of zijn schoentje er nog stond…. “oooooh” klonk het zachtjes in mijn oor, en twee grote ogen keken mij verblijd aan. “Nou, ga maar gauw kijken dan”, waarop de kleine man het pakje gretig met beide handjes oppakte en het van papier begon te ontdoen.

sinterklaas7

Hoewel meneer de koekepeer nog maar 1,5 jaar oud is, beseffen doet hij het dus blijkbaar al wel (een beetje). Ik had nooit gedacht dat ik zoveel plezier zou beleven aan iets simpels als Sinterklaas.

Wat er in zijn schoen zat? De eerste keer was dat een snijplankje met houten groente en fruit (ALDI) en de tweede keer een potje Magic Sand met vormpjes (ACTION). Simpele, eenvoudige cadeautjes die niet al teveel geld kosten en toch leuk zijn om te geven. Want hé, het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven, en leuk hoeft in onze ogen echt niet duur te zijn.

Schoencadeaus tips

Ik vind het soms best moeilijk om een leuk, eenvoudig cadeautje te kopen voor een dreumes dat dan meteen ook nog een beetje verantwoord en / of leerzaam is. Daarom vind ik vooral de producten van SES een aanrader. Ze zijn educatief, creatief en ook nog eens hartstikke leuk. Bovendien zijn ze niet duur en dus leuk om weg te geven met Sinterklaas. Mijn favorieten?

schoenkadoos2

schoenkadoos

Ook bij de ACTION verkopen ze leuke schoencadeautjes. Eenvoudig, leuk om weg te geven en wederom niet duur. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog