Dit wil je niet missen...

Room tour door de dino kinderkamer annex brandweer kinderkamer

Wat het is; geen idee, maar brandweerwagens zijn voor beide jongens uitermate fascinerend. Al van heinde en ver horen de boys de ’tutaahs’ aankomen nog voor dat wij ze horen. Toen we van de babykamer van onze oudste zoon dan ook een grote jongens kamer moesten maken, wisten we: het wordt een brandweerkamer. Maar ook het dinovirus heeft inmiddels toegeslagen in huize Roelina’s. Dus werd de brandweerkamer gemixt met dino-invloeden en slapen de jongens nu in een dino kinderkamer annex brandweer kinderkamer. Kijk je mee?

Lees ook: Een hoekje van eigen kinderkamer deeg: de brandweerkamer

Een zelf ontworpen brandweerwagenbed

Een kinderkamer valt of staat met een eye-cather bed, vonden wij. Dat er een brandweerwagenbed zou komen, stond dan ook vrijwel meteen als een paal boven water. Beiden wilden we geen kant-en-klaar brandweerwagenbed voor de kinderkamer. We vonden ze of te schreeuwerig of niet praktisch genoeg. Na wat speurwerk op internet besloten we daarom zélf een bed te ontwerpen én te bouwen.

Het IKEA Kura bed bleek daarvoor de meest geschikte basis. Het Kura bed van IKEA is een omkeerbaar bed, waarvan je een hoogslaper kunt maken. Maar in plaats van er enkel een hoogslaper van te maken, kozen wij ervoor om het bed niet om te keren, maar er juist nóg een latenbodem aan toe te voegen. De hoogslaper werd zo een stapelbed (op de foto overigens nog zonder de bovenste lattenbodem).

Manlief ging aan de slag en ontwierp een betimmering voor het Kura bed. Compleet met wielen, een grill, kop- en achterlampen en een brandweerladder op het dak, werd het IKEA bed omgetoverd tot heuse brandweerwagen.

Opbergruimte onmisbaar in een kinderkamer

Hoewel wij op de kinderkamer een grote schuifdeurenkast hebben staan, vond ik wat extra opbergruimte geen overbodige luxe. Met twee speelgrage jongens in huis, die een shit load aan speelgoed hebben, is dat wat mij betreft zelfs onmisbaar. Daarom maakte de vaders des huizes, naast een brandweerwagenbed, ook nog wolkenboekenplankjes voor de vele kinderboeken die we rijk zijn. Het opbergbankje is overigens van mijn hand en maakte ik van een IKEA Expedit boekenkast, waar ik zelf een zitting op maakte. Onder de zitting stopte ik wat opbergmanden voor speelgoed en kinderboeken. De metalen rode locker (ook IKEA) doet niet alleen dienst als opbergruimte, maar is ook een prima plek om leuks op uit te stallen waar de speelgrage kinderhandjes makkelijk bij kunnen.

Verlichting in een kinderkamer

Ook verlichting in een kinderkamer is onontbeerlijk. En dat vond ik misschien nog wel het allermoeilijkste onderdeel van de hele kinderkamer. Want nog steeds ben ik op zoek naar die ene leuke, stoere, speelse lamp die perfect past in het thema dino kinderkamer of brandweer kinderkamer.

Al tijden loop ik dan ook rond met het idee om de metalen brandweerwagen, die ik scoorde op een rommelmarkt, om te toveren tot een brandweerwagentafellamp. Maar zover is het helaas nog niet gekomen. En ook voor de eenvoudige plafondlamp die we nu hebben hangen, ben ik nog op zoek naar een goed alternatief. Een leuke plafondlamp met dino’s van lampen24.nl of een toffe shaped brandweerauto pendellamp bijvoorbeeld.

Uiteraard ben ik wel enorm blij met het dino origami lampje van Disaster Designs. Het nachtlampje is niet alleen een bijzondere eye-catcher in de kinderkamer, het lampje geeft ook een mooi zacht, mintgroen schijnsel, wanneer de kleine mannen dromen van dino’s en brandweerwagens.

 

Een mix van verschillende stijlen

Zoals je op de foto’s al kon zien; ik houd er dus van om te mixen en te matchen. Zo vind je in onze woonkamer niet één specifieke stijl en is het niet anders op de kinderkamer van onze zoons. De dino kinderkamer annex brandweer kinderkamer is dan ook (voor sommigen althans) een ratjetoe aan stijlen en een mix van oude, nieuwe, zelf gemaakte, gekochte, design en budget spulletjes. En die spulletjes koop ik echt overal en nergens.

Zo kocht ik nog niet zo lang geleden een Tomado rekje, dat ik had gezien bij één van mijn favoriete kinderkamerstyling blogs, met de Sass & Belle brandweer boekensteuntjes als trotse vondst in het middelpunt. Ook van de houten brandweerwagentjes, die ik kocht bij de Wibra en Action, ben ik nog steeds onverminderd fan. Niet in de laatste plaats omdat ze een absolute budgetvondst van de bovenste plank zijn. En het zal je misschien niet verbazen dat er naast al het dino- en brandweergeweld ook nog een DIY Tipi van A Little Lovely Company in de kamer van de jongens staat. Wat dat overigens met het thema dino of brandweer te maken heeft; ik heb werkelijk geen idee, maar gezellig is het wel. Uiteraard wordt deze stoere verstopplek wel gebruikt om te spelen met één van de vele aanwezige brandweerwagens of dinosaurus speelfiguren.

Een bonte verzameling van kleuren

De dino kinderkamer annex brandweer kinderkamer van onze twee jongens is dus een bonte verzameling van kleuren, stijlen en asseccoires. Want net zoals dat drukke prints op kinderkleding mij aantrekken, houd ik ook van een kleurrijke kinderkamer. Een kind moet in mijn ogen kind zijn en daar hoort wat mij betreft een beetje kleur absoluut bij. Toen de zorgvuldig bij elkaar gezochte brandweer kinderkamer op een gegeven moment overspoeld werd door dino’s, omarmde ik deze invasie dan ook met beide armen. En zo doopten we de jongenskamer om tot dino kinderkamer annex brandweer kinderkamer.

Houd jij van een kleurrijke kinderkamer? Of ben je meer van rustige of monochrome kleuren?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog